Vysoký tlak - vyšetrenie v Národnom endokrinologickom ústave v Ľubochni

mataa52
7. apr 2021

Dobrý deň mala by som isť na vyšetrenie krvného tlaku do národného endokrinologického ústavu v Lubochni. Posiela ma tam internistka kôli tomu že nevie prečo mám vysoký tlak keď mám len 27 rokov. Pred pár dňami som skončila na pohotovosti s infúziami pretože som mala tlak 200/160.

Rada by som sa dozvedela ako prebiehajú vyšetrenia v endokrinologickom ústave a či treba na čas vysadiť antikoncepciu kedže tam vyšetrujú hormóny.

Za každú radu, názor vopred ďakujem.
Môžte písať aj správu.

lagunka0000
7. apr 2021

@mataa52 ahoj, ťažko povedať, každému inak prebiehajú vyšetrenia, inak tam pekne všetko vysvetlia, že čo budú robiť, už máš aj termín?

irusa
7. apr 2021

aj antikoncepcia môže spôsobovať vysoký krvný tlak - čudujem sa, že ešte ti lekárka nekázala to vysadiť... ten tlak je strašne vysoký..mne sa zvýši na 160/100 a umieram

mataa52
autor
7. apr 2021

@lagunka0000 ešte nemám termín. Vo štrtok posielala doktorka papiere. Len dufam že do augusta mi dajú termin. Lebo sestra so švagrom ma tam zavezú niekde sa tam ubytuju. A v auguste ma sestra pôrod tak dufam že do augusta ma vyšetria

irusa
7. apr 2021

@mataa52 a máš aj iné problémy, či ,,len,, s tlakom ?

karush
7. apr 2021

@mataa52 Termín dostaneš do cca mesiaca až dvoch. Keď už berieš lieky, tak tam musí prejsť istá doba, aby tie výsledky neboli ovplyvnené. Je tam úplne voľný režim, s nemocničným pobytom sa to nedá zrovnať. Na vylúčenie sekundárnej hypertenzie sú tam pacienti hosp. len 4-5dní, pretože aj tak na niektoré výsledky budeš čakať 2-3týždne, takže nebudú ťa tam držať. Antikoncepciu by som na tvojom mieste určite a hneď vysadila.

mataa52
autor
7. apr 2021

@irusa okrem hypertenzie mám psychické problémy- úzkosť,
na neurologii sa liečim kôli prekonananej DMO ostali mi bolesti nôh
Na ortopédii liečim krivý chrbát, a ešte mám osteoporózu.

lagunka0000
7. apr 2021

@mataa52 ja som mala tiež veľké problémy s antikoncepciou tak som ju vysadila a zrazu bolo dobré. Ja som dostala termín do 6 týždňov. A ten tlak som mala taký istý. Zistili mi malo draslíka len ešte čakám na výsledky,že prečo mám vyšší odpad

mataa52
autor
8. apr 2021

@lagunka0000 ja mám tiež málo draslika a málo červených doštičiek.

lagunka0000
8. apr 2021

@mataa52 tak to môže byť, že to robí ten draslík, resp. asi budeš mať problém s obličkami alebo nadobličkami. Však uvidíš, že čo ti tam zistia,držím palce

mataa52
autor
8. apr 2021

@lagunka0000 ďakujem krásne. Ja Vám prajem veľa zdravia, štastia

lagunka0000
8. apr 2021

@mataa52 🌼

jutka1509
18. apr 2021

@mataa52 Ja nastupujem zajtra do Nedu, tiez problémy z tlakom 210/130
Už mi toľko krát menili lieky ze až no konečne sa to pohlo lebo ten môj tlak už pomalinky 10 rokov hapruje.
Niekedy dobre niekedy zle ja mam často bolesti medzi lopatkami ale rtg ukáže len ze mam krivu chrbticu a neriešia nič len rehabky a tie mi tlak zvyšujú :(
Pre vysoký krvný tlak som musela porodiť akútnym cisárskym v 32tt dcérka musela ihneď na svet vážila 1280g.
Ja mam ten tlak veľmi často vysoký napr teraz ráno som mala 150/100 ale ja necítim ze je zle už keď je 170 vtedy sa mi chveje celé telo začínam mať závrat

lagunka0000
18. apr 2021

@jutka1509 držím palce, náhodou je to tam fajn, super prístup aj od lekárov a aj sestričky sú fajn, ja som mala sama izbu. Ešte však stale čakám na výsledky od nich, ešte asi týždeň a mali by mi prísť. Mne tlak bude s najväčšou pravdepodobnosťou robiť ten nedostatok draslíka, dúfam že mi prídu na to že prečo . Lieky mi museli 2x meniť lebo mi bývalo veľmi zle po nich. Teraz mám amlopin a je dobre