Ahojte, nemáte náhodou niektorá z vás skúsenosť - po druhom pôrode, čo je cca 1,5 roka mám vždy počas menštruácie vysoký tlak, cca 140-150/90. Z toho tlaku ma bolí hlava. Akonáhle menzes skončí, tlak je opäť v norme. Asi dva mesiace po pôrode som dostala menzes a odvtedy je to tak. Pol roka po pôrode som dostala antikoncepčný krúžok Nuvaring a s ním to isté - keď ho mám zavedený je všetko ok, tlak skôr nižší. Akonáhle ho po troch týždňoch vyberiem a dám týždňovú pauzu na menzes, hneď mi vybehne tlak. S tlakom som nikdy problém nemala, ani v tehotenstvá ho.
Davaj si pocas MS magnezko,to by ti malo stacit. Mas to evidentne hormonalneho povodu. Mne sa toto stalo asi 3 cykly,odvtedy sa to zas vratilo na nizke hodnoty. Nejak tomu mojmu telu vtedy zahrabalo😂
Mohli by ste mi prosím poradiť? Mala by som teraz dostať menzes a už druhý deň nám nízky tlak okolo 95/65. Môže to byť pubertu a prichádzajucim menzesom, alebo niečo vážnejšie?
@extempore ahoj poprosím ta mám podobný problém a neviem čo s ním . Keď sa mi má spustiť menzes tak ja co mávam nízky tlak tak mi vyskočí 125/85 a ako kedy je mi tak divne ťažšie sa mi dycha boli má hlava no celé zle. Ale mám to keď sa mi má spustiť a potom keď je ovulácii je ti podľa mna hormonálne . Čo s tým lebo sa nedivím dobre fakt . Čo ti pomohlo ??? Či riešiť tabletky na tlak ?
Ahojte, mám to isté. Ako vysadím na týždeň tabletky, stúpne mi tlak spodný - 92/93 a mám tri dni migrény. Viem, že asi nie sú lieky na tlak na 4 dni, takže ako to riešiť? Ja musím byť 3-4 dni na Panadole.
Neskusali ste nejake bylinkove caje? Napada mi ci by nieco take nepomohlo 🤔 mam podobny problem, tie hormony s mojim telom lomcuju...
Ahoj dievčatá.narazila som na túto diskusiu.uzivam hák mistra 5 rokov a poslednú dobu sa mi v 7 dnovej pauze mierne zvýši tlak.vecsiniu tak na 133/90...vtedy ma bolí hlava a necítim sa dobre.pozeram že ste riešili podobný problém.pomohko vám niečo?vysadiť hák nemôžem keďže ich užívam kvôli predčasnej menipazue na dopĺňanie hormónov...
@extempore chod k internistovi to je už dosť vysoký tlak aj, keď len občas...nemalo by to tak byt