Ahojte ženy, tie čo ste mali po pôrode vysoký tlak ako ste to zvládli. Kedy to prešlo a či vôbec. Včera som predčasne rodila práve kvôli tlaku, myslela som si že to bude potom na nejakej schopnej hranici ale mám take že 160/110, alebo 170/114. Mám nejaké lieky každých 12 hodín plus magnezium. A ako vás potom pustili domov, síce sa nejak nenáhlim lebo maly tu ešte min 3 týždne ostáva ale mám doma aj druhé dieťa, muž sa síce postará ale predsa.
A mne v podstate nič nie je citim sa ok, i keď maly strach tu je aby má nepiclo. Dakujem
@3petka tak predsa si nakoniec porodila? ake mal malý miery? Ja som mala vysoký tlak aj po porode, dávali mi lieky a 3x denne merali tlak a domov ma nechceli pustiť tak som potom odišla na reverz že to nemá význam pre mňa tma byt. Lieky brat a tlak merať si môžem aj doma a mám svoju dr.. tak som im povedala že keď ma nepustia tak idem na reverz doriešim to s mojou internistkou. tiež som mala doma 1,5 rocnu
Ja som mala preeklampsiu,po porode cca mesiac vysoky tlak..Potom sa upravilo.
@ivangeline
@lelia ale normálne ste fungovali? Lieky mi nevadia, len aby už horšie nebolo.
@3petka ano,ja som mala po sebe rozdiel 1,5 roka deturence, takze fungovat som musela. Potom mi dali holtera a nasadili lieky, ktore uz beriem 6 rokov a pravdepodobne dozivotne. Ale zvykla som si, samozrejeme aby si vedela, ja som rodila prve aj druhe 40 ročná. Dalsia vec, v rodine mame vysoky tlak, takze bola to otazka casu, kedy sa pripojim 😉 Neviem, ale vraj je to aj dedicne.
@3petka no prepustiť ťa môžu až keď sa ti dostane tlak pod kontrolu....počítaj s tým že zrejme ostaneš dlhšiu dobu, možno doživotne na liekoch na vysoký tlak....ale vždy lepšie ako dostať v mladom veku porážku.....vysoký tlak nebolí, ale pri tom čo opisuješ je to už na porážku....treba ho dostať liekmi pod kontrolu na normálnu hranicu.....potom už záleží od organizmu, či bude potreba brať lieky alebo ostane v normálnych hodnotách....
Dakujem baby za skúsenosti. Dúfam že už mi nadstavia liečbu aby som ho mal aspoň v nejakej znesiteľnej hladine. A mohla toto vypustiť z hlavy.
@3petka ...no vramci 6sto nedelia normalne. xD O dalsie 2 mesiace som uz cvicila denne a pravidelne chodila behavat..
@ivangeline veď na to cvičenie sa už aj ja teším. V tehotenstve som nemohla lebo som bola riziková a potom tento tlak.
A ešte otázka aké lieky ste užívali ak si pamätáte. Mohli ste kojiť? Nejak mi nevedia nadstavit liečbu. Už som bola aj za internistom a ten na hotovo že kojiť nebudem. Ale aspoň mesiac by som chcela. Predsa kým je tu je to malému lepšie. Mám agen, atenobene a ešte mi chcel dať kamiren xl. Ale to mi doktorka na gynekológii neschválila. Tak ja už neviem. Prečo to vôbec neklesá. Včera mi už aj dali tabletku na spanie mali asi pocit že som pred nervovým zrutenim 🤣🤣🤣
@3petka Este pockaj. Asi budu davat lieky na znizenie. Lebo to je moc vysoke