Ahojte,má niekto skúsenosti s tým,že po prekonaní covidu sa vyskytol u vás alebo niekoho známeho vysoký krvný tlak?Cez víkend som skončila na pohotovosti s tk 160/100 a pulz bol 100 dali mi tensiomin,no ale včera sa to zopakovalo a tak bol celý deň buď optimálny 120/80,potom strašne nízky 90/50 Pulz 50,večer zas vysoký 140/100 pulz opäť 100!?Nikdy som nemala vysoký tk vždy bol skôr nízky alebo ukážkový.Ak máte skúsenosti,prosím podeľte sa.Vďaka
Baby, nastrasili ste ma, ja som zacala mat vysoky tlak pred porodom, drzali ma na tbl. do 38 tt, potom mi vyvolali porod, mala som tlak 150/100. Par hodin po porode mi padol na ideal a potom znova vyskocil. Ale nikdy nie nejak extremne. Sla som radsej aj tak ku kardiologovi, u ktoreho som bola pred 7 rokmi tiez po porode, ale vtedy to preslo same bez liekov. Predpisal mi tablety, ale kvoli dojceniu som to odkladala, nemala som tak hrozny tlak. Zacalo sa to lepsit. A potom zrazu, vyskocil na 160/115, pulz 118, tlaky na hrudi, triaska, horucost do ruk a palive bolesti, myslela som, ze dostanem infarkt. Supla som si tabletku, ta mi tlak zrazila na 100/80, pulz stale okolo 80, ale trva to uz 3 dni od tabletky. Nemozem ich brat pravidelne, lebo ma vykoti z nizkeho zase. Ale "sranda" je, ze mna nikdy netestovali ako pozit., ani nikoho v rodine, ale iba antigenove. Takze ja mam pokusenie si dat spravit protilatky, lebo toto mi nepride normalne. Mam aj take pichanie na hrudi, asi 3 tyzdne, mam stazeny nadych, ale pripisujem to skor unave, chrbtici, vstavanie k babatku a tak. Zacalo mi to ale vrtat v hlave.
@nevenka Ťažko povedať,u tehotných žien s preeklampsiou(vysokým tlakom) by sa mal upraviť tlak po pôrode,ak nie tak sa odporúča interné alebo kardio vyšetrenie.Protilatky si môžeš dať spraviť,budeš vedieť či si neprekonala covid napr.bezpriznakovo(antigen testy sú nanič)manžel mal negatívny AG test aj keď bol chorý Pcr bol pozitívny u mňa tak isto AG test negatívny aj pri priznakoch a pcr pozitív 🤷
@sunny15 no ano, mas pravdu...asi si ich dam urobit. A aj s tou preeklampsiou, len ja som nemala ani opuchy, ani bielkovinu v moci. A uz je to 2,5 mesiaca po porode. Uz som myslela aj, ze hormonalne zmeny, ci menzes nepride uz. Lebo aj potenie, navaly mam, ale aj slabost v nohach. No tazko povedat. A moze to byt kombinacia vselicoho dokopy.
@sunny15 ahoj ako to je teraz s tvojim tlakom? Ja som podobny pripad ako ty.
@martinkaa299
@bobulka34 mne sa tlak upravil asi po mesiaci od covidu,teraz je zas ukážkový
@sendy111ahoj, najvyšší bol 160/100 potom skákal hore dole,asi po mesiaci sa upravil sám od seba.
ja som bola s covidom aj v nemocnici, zapal pluc a este v nemocnici mi namerali 180/100.... nic moc... nemala som dovtedy problemy s tlakom, nikdy. cca rok som bola na liekoch ale vnimala som ze tlak mi kolisal, nastavovali ma, aj menili lieky, pocas menzesu stale klesol tak, ze som nemohla brat lieky vobec.... a teraz akoby utal.... tlak sa unormalnil, je lepsi ako pred covidom.... som mesiac bez tbl a cakaju ma odbery a vysetrenia... odislo to niekomu samo?
Ahoj, áno, jeden v rodine, ujo dobre cez 60tku, takmer pol roka mu to takto robilo, chodil na pravidelné kontroly a mal aj lieky na to. Potom to zo dňa na deň prestalo.