Moze tetania sposobovat neustali vysoky tlak?meral som si mal som 155/95, horucavost v hlave a tocenie...bezne mavam priemer 140/85 beriem lieky na tlak ale bojim sa..a kedze mam podozrenie na tetaniu moze to sposobovat aj ona?kedze zatial sme s doktorom nenasli inu pricinu zrobil mi viac menej vsetky vysetrenia..
@veronika0310 beriem lieky na tlak
@neson123 aj moja kamarátka brala a nezaberalo stále jej tlak skákal, niektoré dni nedokázala skoro vôbec fungovať 🙂 mala závraty, potom jej lekár predpísal nejaké lieky ešte (názov nepoviem lebo netuším) a upravilo sa to
@neson123 aj ja sa liečim na tlak a asi budem mať tetaniu hoci neurologicka mi nerobila na to vyšetrenia ale bola som už všade možne a nič také mi nezistili takže asi psychickej povahy to bude a tetania je niečo podobné, zabrali mi až štvrte lieky na tlak
@neson123 máš vkuse vysoký tlak? Alebo iba pri tetanickom záchvate? Prípadne, nemáš iba pri meraní (zo stresu z merania)?
Ja mám vysoký len pri záchvate
@detskytovar
@detskytovar vacsinou vzdy, niekedy ked som kludnejsi mam 130/80 co sa blizi uz k normalu no, ale vacsinou kazde meranie je 140/85
@neson123 mne ten vrchný pri meraní vie pekne vyskočiť.. ja už len keď vidím tlakomer mám dosť. V jednom z tehotenstiev som takmer pravidelne mávala 170/75 a pod., ale doktor to neriešil, povedal že dôležitý je ten spodný. Sestrička sama ma poslala na interné a tam bolo všetko OK 🙂
@detskytovar tak ten spodnejsi mam vacsinou do 95 max raz pri panike som mal 120 ale to uz bolo ze fu..a ten horny skace jak sa mu zachce
@neson123 tetania nemá u každého človeka rovnake príznaky, poznám veľa ľudí čo ju majú a príznaky rôzne, no áno tetania moze mat na svedomí vysoký krvný tlak 🙂 na vyšetrenie a nech ti lekár nasadí lieky, vždy lepšie ako riskovať že sa ti niečo stane 🙂