Dobry den,
chcem sa spytat. Liecim sa na vysoky tlak, beriem Betalok 25 rano a vecer. No, mala som brat 50, ale stacila mi davka 25, mala som na 25 dobry tlak. Teraz som 7 dpo a poobede mi zrazu ostalo zle, strasne horuco, motala sa mi hlava, zmerala som tlak a 150/110, po chvilku ako som sedela som namerala 140/100, po 3 minutach sedenia aj 119/89, nie idealny, ale taketo rozdiely. Mohli by tie vykyvy suvisiet s hormonalnymi zmenami, ak som otehotnela? Ak ste sa niekto liecili na vysoky tlak a otehotneli ste, mali ste to tiez takto, ze zhorsenie? A mozu sa vobec nejake lieky okrem toho Dopegytu brat? Aj hned od zaciatku? Som z toho rozhodena riadne. Kontrolu mam az v polke maja.
No a som aj unavena, dieta mi po nociach dava zabrat a cely den sa nezastavim.
Dakujem za nejake skusenosti. Pripadne ma ukludnite. Druhe babo si urcite chceme nechat.
Mne zacali vykyvy tlaku hned v tehu, v 9tt uz som len lapala po dychu. Bolo to hrozne, nakolko Ja mam svoj velmi nizky. Nikto nevie preco to zacalo tak skoro, lekar usudzuje, ze je nieco v mojom systeme a asi nejaka geneticka predispozicia pri zmene hormonov v tehu. Ale ked mas hocico, tak spravit co najskor testy, ist k lekarovi a odobrat na hcg aj u internistu a zistit, ze co sa deje.
@taktotedanie ja keď som otehotnela 5 tt nechali ma hneď aj na PN celé tehotenstvo som už lietala na interné aký som mala vysoký tlak užívala som len dopegyt a chodila na kontroly
@kvetinka1918 7 den po ovulacii? Tam sa nemoze bavit ani o tom ze by test zachytil hcg
Iba ak autorka by bola jednou z lovkyn duchov na testoch
@taktotedanie bola som v 5 tt kedy mi povedali že tlak mám vysoký kôli tehotenstvu hneď mi nasadili dopegyt😊
Si si istá, že máš dobrý tlakomer? Takéto výkyvy nie sú normálne, treba mať poriadne kvalitný tlakomer na rameno a merať si po päť minútovom sedení.
Velmi kratky cas na to aby ti to robilo vykyvy tlaku
Magnezium a dopegyt, treba riesit s internistom a kardiologom