Ahojte je takýto postup správny keď mal otec doma tlak 170 /100 ,berie lieky na tlak ,zobral tabletku pod jazyk ,neklesol ,išli sme s ním na pohotovosť tam namerali 200 /100 ,3x poslali na urgent dostal nejaké lieky znížilo mu to na 170 a poslali ho domov.Pred 9 rokmi mal operáciu bajpas ,berie lieky pravidelne ,keď sme išli na pohotovosť krútila sa s ním hlava bol malatny ,je takýto postup správny?Že ho poslali domov?
@lilka121 doma merajte tlak aj vecer pred spanim a ked sa mu znova dvihne volajte zachranku pretoze na pohotovosti sa nacakate rychlejsie vas vybavia a uz ked tma bude druhy krat je lspei ked bude v nemocnici pod dohladom kde meraju tlak aj v noci
@hsjdudhdbd ak mu dali na znizenie tlaku furosemid alebo ja neviem nieco ine vsak v sprave to ma napisane urcite co mu podali
@lilka121 tlak je taka zradna vec zazila som ze klesol a za hodinku dve znova bum hore ale ked je lieceny tak by mu uz nemal tak vyskocit najhorsie to bolo u hypertenznej krizi vtedy nesiel nicim dole tlak sle to sa vas netyka
Nekomentujem radsej.... Brali mu aj nejake odbery? Ekg? Ak ma kardiologa alebo internistu kontaktujte ho co najskor, ak sa stav bude opakovat, alebo sa ten tlak bude stale.drzat vysoko smer urgent znova alebo sanitka
Nabudúce volajte záchranku.
@lilka121 neverim, ze mu nespravili ekg. Dodrziava zivotospravu? Obmedzil sol, ma primeranu hmotnost, pohyb? Inokedy ma tlak v poriadku? Meria si ho po 5 minut. sedeni?
Áno, akútny stav mu vyriešili, na to je pohotovosť. Ďalší postup liečby je na jeho kardiológovi/internistovi. Nie je zriedkavé, že pacient časom nereaguje na nasadenú liečbu. Vtedy by mal dr.zvážiť zmenu liekov na tlak. Môj muž patrí do skupiny pacientov, ktorí po určitom čase potrebujú zmeniť liečby. Po zmene liekov má tlak zas ok.