Dobré ráno. Idem si po rady. Mám viac ako 100kg,a liečim sa na vysoký tlak. Na tlak užívam nebilet. (1-0-0). Od včera večera mám tlak 140/70/85 cca.. večer som si dala pol nebiletu,teda keď som mala 140 tlak. Dnes ráno zasa nebilet,ale už celý,a tlak som mala aj tak 140. Tak užívam každé ráno. Dala som si magnezium,a tlak že 104. Urobila som si aj čaj na tlak. Neviem ako riešiť ďalej,či ísť na pohotovosť,alebo ísť pondelok na interné. Nechcem počuť správy typu treba schudnúť. Viem o tom,a som si toho vedomá. Len chcem vedieť ako ste to riešili,ak bol niekto v podobnej situácií. Ďakujem
@natalia1997 na koľko dva dni po sebe som mala energetický nápoj,tak neviem čo si mám myslieť. Mám strach
@natalia1997 ten uz nikdy nepi . to je zabijak. hlavne pri tlakaroch a srdciaroch.
@natalia1997 energetak urcite nepi, 🤦♀️hlavne ak sa liecis na vysoky krvny tlak
@natalia1997 takze ty sa liecis na vysoky krvny tlak, napriek tomu pijes energetaky a potom chces ist s tym tlakom na pohotovost? 🤦♀️ bud si tu robis prcu alebo to nie je tvoja jedina diagnoza 🤷♀️
Aj ja mám vysoký kr.tlak vďaka genetike.. nebilet tiež užívam ráno, ale do večera veru neudržal tlak v norme, tak mi doktorka pridala večer novarsc, lebo holter odhalil že najvyšší tlak som mávala.v spánku.. (moji rodičia mali obaja v mladom veku mozgové porážky) odkedy mám tieto dva lieky a
brávam ich pravidelne tlak mám ukážkový a je mi aj lepšie.. aj naďalej bravam magnerot, aj kvôli psych.pohode.. ak je ti horšie, môžeš si dať aj vyššiu dávku magnézia a cez týždeň zbehni k svojej obvodnej, ona rozhodne čo ďalej.. pohotovosť nemusíš riešiť pokiaľ ti nie je vyslovene zle, tam sa chodí so stavom keď si nevieš rady.. buď v kľude, vyloz si nohy, oddychuj, čítaj a žiadne energetaky.. to určite nikdy nepi pri VK.. stravuj sa zdravo, rob si dlhé prechádzky a skús sa nestresovat..
nemas aj psychiatricku dignozu ? tlak nemas vobec vysoky a uz vobec nie ak si pila energetaky skor popracuj na psychike
ten tlak neni ani na navstevu lekara a uz vobec nie na pohotovost
@natalia1997 ahoj... Ja som tiež mávala tlak 140/80 a dr. sa smial, že je to normálny tlak... Ale pre. Mňa, čo som mávala stále nízky, bol aj Klasické 120/80 zabijak... Tak som tlačila na dr. A po robila vyšetrenia... Tiez som bola par krát na pohotovosti.. Ale trvala na svojom... A dobre som robila... Internista mi vzal krv, a vyšetril on svoje je Hodnoty...a poviem ti, nastavil liečbu, za ktorú som mu vďačná... Beriem lieky ráno a večer a mam pre prípad aj pomocný liek... Takže za mňa určite smer internista, daj si predpísať holter a trvaj na vyšetreniach.. Ako nap. Sono brúsnych ciev, kardiológ a podobne...
Držím palce 🤞
Pi magnézium, ale vody, kľud.
S tlakom 140/80 chces ísť na pohotovosť ? Si robíš srandu? Pre hypertonikov je to dobrý tlak.
Systola vobec nie je az taka vysoka aby bolo treba navštíviť pohootovost, hlavne ak si hypertonicka. Po uziti si nechaj hodku pauzu a potom meraj v klude, dôležitá je diastola ta je v norme, meraj si tlak 3x denne, zapisuj... Potom, ked tak kontaktuj internistu, drz sa