Vysoký tep aj po užívaní liekov

matka19934
9. sep 2020

Ahojte už pol roka užívam lieky na vysoký tep. Mam sinusovu tachykardiu. Posledne 2 dní cítim ze mi srdce aj po požití liekov bije dosť rýchlo miestami až tak ze sa mi motá hlava. Idem po rovine a som zadychana. Snažím sa dýchať kľudne aby som si nevyvolala šok, ale dakedy to nejde. Co robiť? Lekár má hneď neobjedna. Deje sa to niekomu z vás?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskooo1987
9. sep 2020

@matka19934 lekár ta zoberie hneď, ak už si jeho pacientka a máš vážne zhoršenie...

hivanik
9. sep 2020

@matka19934 ....aky mas teraz tlak? Pretoze ak si mala tlak dobry tak mohol liekmi klesnut a robi to sarapatu a necitis sa komfortne.

matka19934
autor
9. sep 2020

@hivanik tlak som mávala vyšší. Teraz mam 122/80. Ten tep je taky vselijaky.. Dakedy ani moc ne stupne ale akoby som bola hrozne zadychana. Nemala som problém vyjsť schody teraz ledva lapam dych

lenka2710
9. sep 2020

@matka19934 ja som mala tiež vysoký tep, niekedy aj vyše 130 a Dr mi poradil brat dvakrát denne magnezko

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskooo1987
9. sep 2020

@viestta presne... ak nevládze s dychom pri bežnej činnosti, tak to je možno aj na pohotovosť...

hivanik
9. sep 2020

@matka19934 ...no to moze byt prave kvoli tomu, ze si bola zvyknuta na vyssi tlak a teraz je pre teba nizsi....ale ked sa zadychavas tak treba konzultovat s lekarom

matka19934
autor
10. sep 2020

@miskooo1987 aj predtým nez mi nasadili lieky som to tak mala. Spravili mi všetky vyšetrenia aj rengen pľúc a nič všetko bolo v poriadku. Nasadili ma na lieky na zmiernenie tepu po 24hod holteri a dalo sa to do normálu. Mam autoimunitne ochorenie štítnej žľazy a mam 4 dní do MS môže to byť aj tým? Posledné mesiace dosť divne prežívam obdobie pred a počas MS

simca06022011
10. sep 2020

Aky mas ten pulz? Urcite ta s takymto stavom vezmu skor, staci sa tam informovat. Alebo ist na pohotovost. Ale tak tep mam ja bezne vysoky (ale viac ako 90 v klude urcite nie) a neriesili to nijak, vsetky vysledky a vysetrenia aj sono srdca atd mam za sebou. Tlak mam ok. Aj napr ked som prechladnuta tak taky ze mi ide srdce vyskocit z hrude :D URcite to ale treba riesit u lekara, nie na MK. A samozrjeme SZ vplyva na pulz.

silviaeli
5. dec 2020

@matka19934 ahoj tak si dopadla u dr..zlepšil sa ti stav?a aké lieky uzivas??
Ja som dnes začala tak som zvedava..