Vysoký pulz, antidepresíva a Egilok

kukypink988
14. sep 2021

Ahojte mám taký menší problém…začala som užívať antidepresíva na uzkostno- depresivnu poruchu trittico užívam ich 16 dni…mám problém s vysokým pulzom a búšením srdca ktoré sa mi prejavilo už od bývalých AD najskôr mi psychiater dal duslevia 30mg ešte v ten deň v noci po užiti tobolky som sa zobudila na busenie srdca a vysoký pulz 130 a od toho dňa som to mala pravidelne cely deň aj noc tak som lieky po 3 dňoch užívania vysadila a lekárka predpísala trittico…pri nich to pokračovalo…skončila som aj na pohotovosti kde urobili 2 krát EKG že vraj srdce je v poriadku no mám v pláne sa objednať na interne a kardio…nikdy pred tým som tento problém nemala až som začala užívať AD ale neviem či to z nich je keďže nemám urobene poriadne žiadne vysetrenia…od obvodného lekára som si vyprosila betablokator egilok ktorý som začala od včera užívať aby sa mi ten pulz dal do normálu…no chcela by som sa opýtať či mi ten betablokator nemôže uškodiť pokial by som srdce mala zdravé a spôsobovali to lieky ďakujem naozaj neviem čo mám robiť ďalej

3009
14. sep 2021

@kukypink988 lenže depresia a úzkosti tiež spôsobujú vysoký tlak aj vysoký tep. Až keď sa tvoj psychický stav upraví tak aj tlak a tep sa upraví, ale určite nie po 2 týždňoch užívania AD.