Ahojte. Otehotnela niektorá s vysokym prolaktinom? Mam ho asi okolo 41. 8 rokov som brala cabest. Samozrejme ze sa nedarilo... Teraz som ho vysadila a hladina vyskočila ale lieky cabest mi nechce dať, kedze kabergolin sa ma vysadiť cca mesiac pred plánovaným otehotnenim.
@joesvk cyklus a ovula pravidelna
@joesvk ja sa cítim úplne ok..
Nemáš ho nejako extrémne zvýšený. A hodnoty počas dňa aj počas cyklu dosť kolíše.Ak nemáš problém s cyklom,netreba zvyčajne žiadnu liečbu.
@joesvk toto iste mi pobedala dr. že je Len mierne nad. Ze aa nedá zatiaľ liek keďže sa nemá brat ked chcem otehotnieť.. Ale aj vysoky prolaktin môže brániť počatiu. Asi...
@joesvk aj este rozmýšľa nad kontrolnými odbermi že ci sa zvyšuje
Vieš kedy máš ovuláciu?
Toto je najkľúčovejšie,keď planuješ otehotnieť.
@joesvk medzi 12-14 dňom. Kedy ako.
Tak držím palce .
@joesvk uz hocikedy sme skúšali a nič.. Kazdy ma len tlači do umelého za každú cenu
A vysetreny je vobec partner? Vies ty sa tu trapis s prolaktinom a pritom spermiogram moze byt jedna velka bieda, darmo si budes sledovat ovu ked vajicko nema co oplodnit resp ta spermia je poskodena, z toho dieta nebude…
A tebe roky utekaju a kazdy mesiac mas o vajicko menej
@taktotedanie ano naposledy bol ok.. Teraz čakáme za novými výsledkami len v labaku maju ako stále času lebo lekárka ma vraj "toho veľa"... To uz počúvam mesiac a pol.. A to nevravim že vraj nema hotové vyskedky z 2.10. Co mi robili výter a brali krv. Dnes som volala s endokrinológickou (uz mimochodom tretia lekárka co som menila) ta ze mam mierne zvýšený ze to není az také zlé
Ty mas hematologiu, reprodukcnu imunologiu? Genetiku?
@taktotedanie vswtko som mala pred rokom ok... Teraz sa to robilo nanovo všetko... Len cakam za zaspatymi ľuďmi
Niektoré ženy majú šancu otehotnieť len nejakých 12 hodín po ovulácii. A spermie u niekoho prežijú pár dní,ale u niektorých žien len pár hodín-podľa prostredia pošvy ,podľa množstva priateľského hlienu atď...
Niekedy to trvá dlhšie, nevzdávaj sa.
Ale snaž sa odsledovať ovuláciu čo najpresnejšie a po nej to skúšať.
Akoze sorry ale niesi jedina co toto riesi a tiez cakaju na vysledky+idu sviatky ludia cerpaju dovolenky, niesi jedina co chodi po lekaroch
Len preto, ze ty ich potrebujes sa teraz vsetci nezblaznia
@taktotedanie čakám za nimi 2 mesiace... V inej inštitúcií som ich mala do 14 dní
@taktotedanie a co sa týka inych lekárov boli vysledky rýchlo... Len tam to trvá uz 2 mesiace... Keby nejaký onkologický pacient tak čakal za výsledkami ta skôr ho pochovajú.
@taktotedanie a ďalšia vec, pred týždňom som tam volala mi povedali ze všetko mam hotové, a dneska som volala tak mi povedali ze nič nemam hotové?? Tak aky bordel tam je potom?
Ja som mala vzdy zvyseny prolaktin. Mne lieky robili zle, ale to som mala nepravidelny cyklus a tak 16-17 rokov, ked som mala uzivat Parlodel. Par davok a vykaslala som sa na to, bolo mi z liekov zle. No a cyklus nepravidelny, obcas vynechal menzes mesiac, inokedy 30 dni, inokedy 40, 50...ale vacsinou tak okolo 37 dni cyklus. Otehotnela som po pol roku nechraneneho styku. Prolaktin som mala vysoky ako dojciaca zena. A pocas dojcenia prveho dietata som otehotnela znova, ani neviem, ako...🙃.
A potom mam este dalsie 2 deti.
Takze niekomu to problem moze robit a niekomu nie. Tazko predpokladat.
@nevenka tak to ste ma prekvapili 🙂
Cyklus máš?