Milé mamičky, liečite sa niektorá na vysoký očný tlak???Pred 2 týždňami mi namerali tlak 30, dostala som kvapky do očí, týždeň bol dobre, no od včera zase hrôza, bolesti hlavy, tlaky...v pondelok idem k inej očnej, no povedala, že keby boli problémy treba ísť na pohotovosť...nechcem panikáriť zbytočne, len ma zaujíma, či radšej ísť na tu pohotovosť, alebo pri takejto diagnóze sú takéto stavy normálne, aj keď mám kvapky????
Trosku mimo, ale docitala som sa ze ludia s vysokym ocnym tlakom maju spat s vyssou poduskou, aby sa im v noci vo vodorovnej polohe zbytocne nezvysoval tlak. Viem ze problem to nevyriesi ☹ (ale snad to aspon trosku moze zabranit zhorseniu stavu.
Ďakujem pekne za rady, glaukóm nemám diagnostikovaný, v pondelok idem očnej, nakoľko som menila lekára, nakoľko prístup toho prvého sa mu moc nepozdáva.... nakoniec som sa pohotovosti vyhla, tie bolesti našťastie trochu ustáli, ale samozrejme,v pondelok na vyšetrenie idem.
@janinah nie som oftalmolog takze si nedovolujem to s istotou tvrdit https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20188421
Ja som používala kvapky, po chvíľke používania ma bolievala hlava a oči, dokonca som mala zdvojené videnie, trvalo to chvílku, a potom to samo prešlo. Potom bolo všetko ok asi 5 rokov, pokial som neotehotnela, vtedy som vysadila všetky lieky, očiarka o tom vedela a vraj v pohode, takže skús vydržať chvílku, možno sa to ustáli, ak bude moc zle radšej nečakaj a chod na pohotovosť, možno potrebuješ, ako už niekto spomínal, zmeniť kvapky 😉
liečim sa na očný tlak, po včerajšej návšteve u očnej, mi doktorka odporučila kvapky do oka Citikolin, ako výživový doplnok. Počuli ste o nich? Máte s nimi skúsenosť?
@janinah to že má niekto vysoký očný tlak, neznamená glaukom
glaukomatici chodia na pohotovosť bežne,lebo glaukomový záchvat je bolestivý a nepríjemný,netreba sa trápiť doma a treba ísť na pohotovosť pre liečbu,tieto stavy nie sú normálne,treba ť ainak nastaviť na liečbu,možno vyskúšať iné kvapky,je ich veľa na výber