Dievčatá mate niekto skúsenosť? Už rok sa liečim na vysoký očný tlak. 26/27 bol na začiatku. Mam veľké bolesti oči. Prve kvapky xalatan pomáhali cca pol roka. Dala mi k tomu ocuhyl, ocuflash, yariš roztok ako obklad. Bolo relatívne OK . Po pol roku znova veľké bolesti tlak 29/27 a to kvapkam pravidelne . Pridala mi carteol aj azopt gel vidisic plus xalatan ostal. Kontrola po týždni tlak klesol na 23 obe oči odobrala mi carteol a ponechala azopt rano obed a vecer xalatan . Prešli 2 týždne a ja mam znova veľké bolesti cítim sa ako pokusny králik už . Čo Vám pomohlo ? Nemáte odskúšané nejaké fakt dobre kvapky že jej navrhnem ?
Ahoj ja sa liečim roky rokúce na očný tlak,mám kvapky aktisan,tlak sa drží pekne ,ale na začiatku liečby to bol des,bolesť oči,hlavy na základe toho mi očná odporučila dať skontrolovať štítnu žľazu a veru že to malo súvis,beriem aj lieky na štítnu od vtedy.drzim palce
@ruzoveokuliare ďakujem pekne. Áno dávam si aj umelé slzy. Ja už som zúfalá. Normálne mam pocit že mi tie oči ten nerv praskne a oslepnem. Tak to boli niekedy. Ach .
@pictbridge možno skús aj iného očného. Žiaľ, táto choroba vie byť náročná. Držím palce, aby si cítila úľavu.
Ja beriem trusopt, tlak sa drží okolo 20.
@pictbridge nemôžete skúsiť xalacom? Ten je ,, silnejši" ako xalatan, je dvojzlozkovy. A inak, nemôžu tie boľavé oči súvisieť aj s krčnou chrbticou? Ja beriem dlhé roky xalacom a momentálne mám hodnoty pod 20, čo je u mňa rekord..
Ja chodim k MUDr. Ferkovej, skus sa k nej objednat, robi v ProCare v Petrzalke
@merrysa no keďže som manikerka a krčná trpí možnosť by tam bola. Ale to by ma asi bolela aj hlava či ? Mňa bolia len bulvy nazvem to očné pozadie.
@pictbridge nechcem trepať, ale raz mi to spomínala jedna masérka, že ak je problém s krčnou, môže to mať vplyv aj na zvýšený vnútroočný tlak. Či je to pravda neviem, ale podľa mňa to celkom má zmysel, skús mozno zistiť v akom stave máš krčnú, nič tým nepokazís ;)
@pictbridge nerusim preco vam vynechala lieky
Zajtra znova rieste u ocneho
@pictbridge manžel sa lieči na glaukóm. Za tých pár rokov už prestriedal viac kombinácii.
Kvapiek je veľké množstvo a nedá sa takto povedať, čo bude fungovať u teba na základe opisu. Dôveruj lekárovi, musí poskúšať, čo ti sadne. A tiež to, čo ti funguje napr. pol roka, môže prestať zaberať a je potrebné zmeniť niečo. Aj týmto sme si prešli... Celkovo mu vie výsledky ovplyvniť aj to, či dostatočne dlho spal. A umelé slzy si dáva niekoľkokrát denne.