ahojte, máte niektorá vysoký očný tlak? Čo to znamená, dá sa vyliečiť, z čoho vzniká? Ďakujem za každé rady. .
nie ... mne ustupil sam lebo som ho mala ziskany operaciou, ale ak to u teba vzniklo samo,pomozu len kvapky a nezmizne to, perimetria je na to aby zistili ci mas v poriadku sietnicu, lebo vysoky krvny tlak ju poskodzuje... budes sledovat take svietiace bodky a stlacat tlacidlo ked ich uvidis, v roznych intervaloch a roznej intenzite.. potom to vyhodnotia... vysoky ocny tlak sa zvycajne nijako neprejavuje kym nie je neskoro, a nespravi sa zeleny zakal...
Z prírodných liečiv na vysoký očný tlak dobre zaberá púčiková tinktúra Čučoriedka v kombinácii s čajom Ostrý zrak. Treba piť dlhodobo ako podporu. Nájdete u nás na mamazem. 🙂
@minnie30 sú aj iné kvapky na glaukom,asi potrebuješ zmeniť....oči ti zakvapkavali preto,aby sa rozšírila zreenička,lebo ti vyš. asi aj očné pozadie zároveň...glaukom sa dá aj operovať v ojedinelých prípadoch,ale tým sa to nevylieči,to sa len uľahčuje odtok vnútroočnej tekutiny...treba nájsť optimálnu liečbu a poctivo chodiť na kontroly k očnému dr.
zmenila som doktorku a tá mi povedala, že žiaden vysoký očný tlak, ani zelený zákal nemám, oči mám v poriadku. štyri mesiace som si zbytočne kvapkala. ale som rada
ja som ho mala sekundarne ziskany po operaciach oka, ten prvotny je dany geneticky, chod k ocnemu on ti predpise kvapky ktore ho udrzuju pod kontrolou...