Ahojte uz 3 den ma babka vysoky krvny tlak 180/ 70 tep 60 alebo 55 bola u nas aj sanitka vtedy mala 211/ 80 tlak jej znizili na 170 potom odisli odvtedy ho ma vysoky berie nato 3 tabletky rano aj dnes mala 179 tak som jej dala druhu polovicu kedze z jednej tabletky ma len polovicku brat lebo ta jej zas velmi znizuje tep volam internistovi nedviha teraz mala babka 160/60 tlak prosim vas co mam este robit ? Sanitka uz nepride a nema ma kto zobrat na pohotovost ale neni jej tak zle hlavu ma tazku a je unavena ako sa da este znizit tlak :(
Opakovane sa pokúšaj dovolať internistovi, alebo skús babkinu všetobecnú lekárku - opíš jej situáciu a nech ti poradí čo robiť.
@dadka1997 ano viem volam tam nedvihaju kedy si bravala celu tabletku z tej polovicky ak by som tu tabletku nedala mala by 200 zas
@pinkgirl na dovolenke su bohuzial :(
tak znovu zavolaj na 155 opíš čo sa deje ako si jej dla lieky - konkrétne a že nevieš čo máš robiť, a nech ti poradia čo robiť v takej situácii. Magnézium si babke dala?
A jej dr.má určite lekára čo ju zastupuje, tak volaj tam.
ak sú na dovolenka, tak by mal byť zastupujúci lekár, zavolajte svojmu obvodnému dr
Môžeš zavolať na 112 alebo na danú internisticku pohotovosť (po 15tej). Určite to nerieš s laikmi ani sama. Ani príliš rýchle zníženie tlaku nie je dobre, a niekedy účinok tých liekov príde neskôr, takže sa ti môže zdať, že napriek tabletke ten tlak sa nehýbe smerom dole a potom sa môže rýchlo znížiť razom.
@bolarazjedna ved to ze sa jej ani neznizi uz 3 den najmenej mala 154 potom znova vyssie a vyssie
Skor by som sa obrátila na lekara, ako sama tskto znizovat a pytat sa, spodný ma zníženy moc, cize urcite lekar