Môžem sa vás len opýtať? Ma niekto skúsenosť s nejakými prírodnými produktami na vysoký krvný tlak? Alebo sú to všetko len doplnky, že je to zbytočné? Pochopím ak tie od doktora na predpis ich nenahradia. Aj keď bohužiaľ môžu mať vplyv aj u chlapov (na a to že už si nebudú môcť užívať).
Nemám s tým moc skúsenosti. Tak len som zvedava čo vy na to. Ďakujem za všetky komentáre a názory.
Magnezium znizuje trochu tlak ale je to len doplnok nic extra
Nečakal by som od toho nejaké zázraky. Ak má človek nadváhu, tak schudnúť je najúčinnejší prírodný prostriedok (ale viem, že to ľahko nejde, ani mne nie - a to jasne vidím, že s rastom hmotnosti rastie aj tlak). Potom ešte trochu pomôže aj menej soliť, ale tiež len trochu, lebo možnosť, o koľko dá znížiť príjem soli, je dosť limitovaná.
@luccija, prave ze lieky na tlak maju vplyv na erekciu. Ucinny sposob ako znizit tlak je v prvom prispevku od
@zmrzlinka2021. Vsetky ostatne doplnky pomahaju iba mierne.
@zmrzlinka2021 no to by nebolo pre mna, to som chcela tatinovi a jednému kamošovi akurát že je fakt že obydvaja majú mensiu nadváhu, no tatino sa aspoň snaží jesť zdravo a o kamošovi ani nehovorím lebo ten je čistý "domased a starý mládenec" Tak že jediný pohyb čo máva je do vchodu a domov a tak mu to vyhovuje už roky a aj tak ten vysoký krvný tlak ma zdedený tak že neviem či sa to vôbec platí riešiť. A tatino chodí niečo občas porobiť na záhradu vranci pohybu, proste taký kutil. Ok aj tak ďakujem za rady.
Nenahradi, nakoniec aj tak skoncite na liekoch od lekara
Akurat do nich zbytocne budete investovat
presne na zvyseni krvny tlak mi doktorka odporucala Aescin volne dostupny v lekarni
@taktotedanie preco, mne zabral Aescin na volny predaj, robili mi dalsiu prehliadku a vysledky som mala take fajn, ze aj napriek vysokej obezite sa od liekov upustilo a nikdy mi ich nenasadili. teraz uz neberiem ani ten lebo som zmenila zivotny styl, kazdopadne, ten Aescin pomohol, aj ked som mala 118 kg a krvny tlak priserny
@jane18 ako píšu ľudia vyššie-ak sa nechce hýbať, tak veľmi pomôže strava, zdravo sa stravovať, obmedziť solenie na minimum,nepiť minerálne vody. Ten pohyb je veľmi dôležitý. Píšeš, že majú miernu nadváhu. Čo to je u teba mierna nadváha? Pretože pred pár dňami sem písala nejaká žena, že má nadváhu a vysvitlo, že má 100 kg a teda riadnu obezitu. Ak sú obézni, tak schudnutie na tlak vždy pomôže a nielen na tlak.
@missviolet to nevylucuje, ze ich uz nikdy nebudete brat
Sranda, ako tu vsetci hned radia schudnut. Ja mam vysoky tlak uz roky lieceny a okolo 50 kil (aj ked teraz kratko po tehu trosku viac). Ak je to len z vahy, chce to radikalne zmenit zivotny styl, ak ina pricina, len lieky.
@taktotedanie no ked sa vykaslem na zdravie jedine, a preco konkretne by som to robila? aescin mi pomohol, zdravy zivotny styl som nasadila, vysledky kazdou prehliadkou lepsie... ale ok. aescin uz neberiem, medikamenty tiez nie, peniaze usetrene, pecen oblicly tiez. win win. ,,nakoniec ich budete brat". ok, povedzte to mojim ukazkovym vysledkom 👌👌nie je super, ze uz par rokov sa im vyhybam - so stale sa zlepsujucimi vysledkami, ked si lekarka tiez myslela, ze isto na nich skoncim? ci podla teba (ano, na tomto fore sa tyka) je jedno, ci lieky berie clovek v 30 ci 70? podla mna je celkom fajn pomoct si k tomu, aby clovek na nich neskoncil. autorka diskusie sa pýtala, ci stoji xa to nieco vyskusat. a ja z vlastnej skusenosti s rukolapnymi výsledkami viem, ze ano, nieco niekomu zabrat moze. som z tych stastnych, zr mna aj obyc doplnok pomohol. a moze to byt aj jej pripad
@missviolet
@missviolet Zdravím,môžem sa s Vami poradiť ohľadom aescinu?Dávkovanie?
Cesnak - prip.cesnakove produkty zarucene znizuju.
@milankoh dodrziavala som pokyny na sprievodnom.letaku, uz si nepamatam
@missviolet Sprievodný leták nie je,len na krabičke je odporúčané 1krát denne.A to asi ťažko pomôže.
@jane18
ja sa chcem spytat, robis aj nieco ine pre jeho znizenie? Npar.:
- znizila si vahu?
- pravidelne cvicis + kardio?
- radikalna zmena stravy?
- znizenie stresu, viac odpocinku?