Vie mi niekto vysvetliť čo znamená výrazne zvýšený FSH a aj estradiol tretí deň menštruácie(podľa krvného rozboru)?Čo som pozerala estrogén by mal byť v tejto fáze cyklu nízky.
@catherinah to s FSH viem,dost som si o tom nacitala ale na vysoky estrogen treti den cyklu pocas MS mi nevedel odpovedat a ani som to nikde nenasla ako je to mozne
Presne hodnoty nevies ake si mala?
@catherinah presne neviem, nechcem trepnúť🙂 nejaké číslo, ale dosť vyššie ako bola norma v zátvorke. Ale keď si pozrieš ten obrázok tretí deň je estrogén nízky a najvyšší je 10-12 deň. Mne brali krv 3 deň keď má byť nízky
@laskonka80 musela by som vidiet hodnoty. Kazda faza cyklu ma ine. Tazko takto vseobecne. Prrogesteron si mala dobry? Bolo by treba spravit odber este po ovulacii, cca 20 den cyklu.
@catherinah Progesteron mi nebral. Ale ďakujem za ochotu poradiť.
@laskonka80 Skoda, progesteron je asi uplne najzakladnejsi odber. Prave jeho nedostatok sposobuje tu estrogenovu dominanciu. Skus sa na to spytat Dr.
@catherinah ďakujem, mám prísť znova na začiatku cyklu a poprosím ho aby dal spraviť aj progesterón
Vysoke FSH je znížená ovariálna rezerva, resp. predcasna menopauza. Lekar Ti to nevysvetlil?
Vysoky estrogen tiez nie je OK, precitaj si o estrogenovej dominancii. Progesteron bol v poriadku?
Ako velmi boli tie hodnoty zvysene?