Zdravim,nakolko sa mi po roku zase zvysili hodnoty cholesterolu,teraz 8.7 a 2 ,doktor mi dal Lipanthyl,po precitani neziaducich ucinkov skoncil v kosi a potrebovala by som poradit co je najlepsie na znizenie hodnôt,dakujem za rady
Lipanthyl v praxi nema take neziaduce ucinky, aby si to vyhadzovala do kosa 🤦 ale tak zjavne si odbornicka, ked lieky vyhadzujes
Behať, bicyklovať, zdravo sa stravovať ...
@maca05 Dúfam, že "skončil v koši" si myslela obrazne. Lieky sa nesmú vyhadzovať do komunálneho odpadu.
Tiež som mala pred 2 rokmi trochu zvýšený cholesterol. Dr. mi odporučil schudnúť a zdravšie sa stravovať (vylúčiť mastné, ťažké jedlá, údeniny, vyprážané... atď., všetci vieme, čo asi). Minulý týždeň som bola zase na preventívke, o 9 kg ľahšia, než predtým. Cholesterol mám úplne v norme. Bez liekov. 😉
Odporúčam vlákninu + lecithín..budeš milo prekvapená...
@miskamicha znížiť ano ale ten liek mal neskutocne zle neziaduce ucinky...ked ma nezabije cholesterol tak ten liek urcite...casom odchadza svalstvo a vznika demencia
@maca05 ano je to tak..bohuzial toto sa tyka kazdeho lieku na znizenie cholesterolu. Ak to mas geneticky podmienene / co je dost mozne/ neviem ci neco zaberie aby to slo na normlane hodnoty. Skus prirodne veci, ocistu pecene napr.ostropestrec, ako som pisala - zeleny jacmen - ja som ho kupila mame. Neviem kolko mas rokov, ale ak pod 50 hrozi skory infarkt resp CMP. Ak to uz nepojde nijak inak, tak skus cinsku medicinu.
@miskakyska dakujem,mas s tym dobre skusenosti ?
Cholesterol obsahuju len zivocisne vyrobky...
@miskamicha nie je to uplne pravda vo vseobecnosti moj oco je priklad chudeho cloveka s vysokym cholesterolom ma 70 a nema problemy so srdcom. Tiez mu kedysi doktorka predpisala to svinstvo a po neskutocnych problemoch s neziaducimimi ucinkami to hodil do kosa. On bol jeden z mala co mal snad vsetko z pribaloveho letaka ze doktorka krutila hlavou ze to este nevidela. Zato moja babka s nizkym cholesterolom mala neskutocne zanesene cievy a problemy so srdcom
@maca05 diéta, zdrava strava, obmedzit prijem cukrov,peciva, pohyb, skusit pit zeleny jačmeň. Niekedy ak to ma geneticky podklad, nezaberie nic, lieky ak to pojde hore by som nevyhadzovala. Cholesterol poskodzuje srdce a cievy, treba ho urcite znizit.