Vysoký cholesterol

jazminn
22. feb 2014

Bola som na preventívnej prehliadke a vyšiel mi cholesterol 6,9., a norma je 5, takže poriadne vysoký...Mám aj nadváhu 15 kg, takže niet o čom hovoriť...doktorka mi zatiaľ nepredpísala žiadne lieky, povedala, aby som dačo so sebou urobila, čiže asi hlavne schudla....pretože ak predpíše lieky tak tie sú už asi navždy...

adulikka
22. feb 2014

Aj ja mám vysoký cholesterol ,lieky užívam už dlho .Ja som zas chudá .A veru ja mala už aj 16 cholesterol a mi to stále skáče...a nedá sa mi ani liekmi znížiť...nejedávam slaninu ,mastné výrobky ,salámu ,párky...no je veľa toho .

adulikka
22. feb 2014
luba28
23. feb 2014

@jazminn vobec ho nemas az taky vysoky,..ja mam aj 12,...zalezi od toho ci aj ostatne hodnoty mas vysoke,.LDL,..HDL,triglyceridy,....trigliceridy svedcia o nevhodnom stravovani,....zacni jest jablka,ananas,cesnak,....a nejake doplnky z lekarne ak je to zo stravy,..ak nie tak len lieky zaberu,vtedy je to dedicne,...

gabika_alias_schmolo
23. feb 2014

@adulikka Neviem, čo máte za lekárku ale ak nejaký lekár vraví, že lieky sú na vždy to znamená že NELIEČIA ale iba udržujú či odďaľujú zhoršenie........kŕmiť sa chemikáliami každý deň do konca života....neviem to nie je moja vízia do budúcna....ja som mala zvýšený cholesterol keď som mala 12 rokov trápili ma každomesačnými odbermi krvi tri roky , bez liekov našťastie 🙂 mala som nadváhu , takže dietky, cvičenia.....ja som si to vzala k srdcu takže som schudla rýchlo a rapídne, cholesterol som mala pod normálnu normu ,,,samozrejme zas zle :D .... no ale vrátim sa k tomu "na celý život" ako isto viete veľa veľa chorôb vzniká zlou stravou a prekyslením organizmu a to je podľa mňa celý problém ľudstva. Ja užívam výživu Kyani, majú produktík menom sunsed a ten obsahuje kvalitný výťažok z divokého aljašského lososa Sockeye, ktorý sa dožíva iba jedného roku života (nestihne sa v ňom vytvoriť žiadne svinstvo), čiže 3omega mastné kyseliny a prírodný tokotrienol to je prírodný vytamín E. Žiadny tokoferol, ktorý je vyrábaný v laboratóriách. Ja mám s produktíkmi dobré skúsenosti. Som bývalá bulimička a liečim si s trojuholníkom tráviaci trakt, práve prekonávam takú silnú detoxikáciu, že mi je až do plaču :D ale nebudem plakať ale tešíť sa....a s kvapkami Nitro FX (mimochodom má nobeloúu cenu) som si vyliečila opar na pere za tri dni 🙂 a aft na jazyku za dva dni 🙂 parap pap pap paaa...no áno spievam si 🙂 tu je môj email: gabika.hipikova@centrum.sk pre otázky a link na produkty https://gabrielahipikova.kyani.net/r/eu/sk/prod... ... krásny deň 🙂

gabika_alias_schmolo
23. feb 2014

@luba28 a dedičné sú len stravovacie návyky a životný štýl 🙂 to len ľudia si vymysleli na svoju obhajovu !to je dedičné" aby s tým nemuseli nič robiť a nemuseli pohnúť zadkami .....tým nechcem nikoho uraziť...ja som bola rovnaká :D až kým som si neotvorila oči ....

luba28
23. feb 2014

@gabika_alias_schmolo vysoka hladina cholestrerolu HDL a HDLD,LDL je dedicna,...len triglyceridy svedcia o zlej strave,...

ammellia
23. feb 2014

Zvýšený cholesterol nie je sposobeny primárne príjmom tukov, ale cukrov. Mimoriadne problematická je fruktoza.

gabika_alias_schmolo
23. feb 2014

no a prečo sa niekomu zvýšilo DHL, HDLDa LDL ? niekde to začať muselo...

kiki68
23. feb 2014

@adulikka ak si chuda,nejedavas mastne,nemas velky stres nahodou,tak je este jedna moznost a to celiakia. Tam viem,ze vyskakuje vysoky cholesterol. Cize mozno ist po pricine trosku viac.

simca06022011
23. feb 2014

budete rada ze vam nedala tabletky ;) Pridajte si do jedalnicka radsej nejake prirodne veci na znizenie cholesterolu (cesnak,...), vyborne su aj caja, ja som si obhednavala cinske a japonske lliecive na znizenie cholesterolu a pohyb. Po porode som mala cholesterol skoro 9 (hlavne z inych dovodov, ale pripisala som to nakoniec hlavne mliecnym veciam, ktore som dlavila posledne mesiace na kila, inak som jedla absolutne zdravo). A teraz ho mam uplne ok, bez liekov, ktore by ma k nim priputali navzdy, aj ked.. moj otec ich tiez zacal brat a aj tak sa ich zbavil, proste ich zahodil :P Moju mamu s cholesterolom 6 uz cakala lekarka nie s receptom, ale tromi baleniami liekov :P skoro som odpadla... proste to len musia tym ludom napchat....

mimik79
23. feb 2014

aaale to vobec nie je riadne vysoky, stravu trosku zmenit a bude to ok

mamazem
23. feb 2014

Kým sa dáte na chémiu, odporúčam vyskúšať prírodné liečivá. Napríklad česká značka Serafin ponúka špeciálne namiešané čaje a tinktúry. Napríklad špeciálne namiešaná tinktúra Cholesterin a čaj Cholesterin. Ale hlavne veľa surovej zeleniny - dostatočný príjem antioxidantov. V prípade záujmu nájdete u nás na mamazem.

palomka
23. feb 2014

ja som mala nedavno tiez taky cholesterol, ale ja som pred oberom jedla tortu 😅 😕 , no urcite mam ajk tak vyssi ako by mal byt. a priznam sa, ze mam malo pohybu, mastne veci nejedavam, nevarim....takze skusit sa viac hybat a jest vela zeleniny a urcite to casom klesne 😉 tiez ma lekarka strasila liekmi 😕

adulikka
23. feb 2014

@luba28 no u nás to musí byť dedičné ,starká ,mama ,sestra a ja máme cholesterol...zatiaľ má lieči obvodná ,ale že ma už chce poslať na interné...ja mám dva druhy liekov...

@kiki68 každý tretí mesiac mi berú krv kôli cholesterolu ,tak podľa výsledkov je to isto cholesterol a nie celiakia

@gabika_alias_schmolo spýtam sa doktorky ,že prečo sa mi po liekoch nechce upraviť...no ale asi nebude vedieť

ajkapajka1
24. feb 2014

@jazminn
Otec mal vyse 9 cholesterol a po mesiaci si ho znizil na 7 prirodnymi liekmi, kt. mu dali v jednom centre, kde sa lekari specializuju na celostnu medicinu. V jeho pripade cholesterol znamena najma stres a jeho vybusna povaha 🙂
Ale vsetkym chcem doporucit tychto lekarov, urobia vam tam hlbkove vysetrenie celeho organizmu , tzv . biorezonanciu a poriesia cloveka ako celok, neviem preco si dnesna medicina cloveka rozporcovala na drobne, ked ako vieme mame parove organy, ktore sa navzajom ovplyvnuju a su prepojene....a cholesterol je uz dosledok niecoho, co treba riesit, nie dat jednoducho lieky a akoze je to vybavene...precitajte si vedlajsie ucinky tychto liekov a prejde vam mraz po chrbte....kto by chcel, dam vam cislo na tychto lekarov, nam pomohli celej rodine a inde ani nechodime. Za vysetrenie beru iba 15€ v com je aj konzultacia . No a lieky , s kt. liecia su uz potom individualne podla zisteneho stavu. Jedno taketo centrum je v BA a jedno v KE, ale da sa objednat v ramci SR, maju aj lekarov ,kt. pracuju ako externisti v inych messtach SR.

betka81
21. máj 2014

dobrý deň,
aj moj ocino má problem v vysokým cholesterolom, anemiou, krvy tlak, ucpavanie ciev ale naštastie sa tieto problemy zmiernili a pomaly sa dostavaju aj vysledky do normálov. Moj ocino začal užívať trojuholník zdravia od firmy Kyani, dostala som sa k tomu cez kamarata z Talianska a som mu za tuto možnost velmi vdacna pretože nám to vela pomohlo. Kludne Vám poskytnem aj podrobnejsie informácie čo vás všetko zaujíma rada zodpoviem, začala som sa zaujímať o alternatívnu medicínu, nakoľko z liekov čo produkuju spoločnosti ktoré len problemy utlmia ale nevyliečia aby nadalej pretrvavali a ludia lieky kupovali a v tejto prechemizovanej dobe sme si povedali že už stačí a vratili sme sa späť k bylinkam a vitamínom na prírodnej báze. Ako uz je hore spomínane máme produkt Sunset, ktorý je z aljašského lososa a pomôže vyrovnať dobrý a zlý cholesterol v tele medzi ktorými musí byť v našom tele rovnováha ale to už je v dnešnej dobe problem docieliť pretože zdravý cholesterol v omega 3 kyseliny sa z našej stravy vytráca musíme ho nahradiť aby v našom tele bol súlad. Zijeme v uponahlanej dobe a nahaname sa za niečim čo ani take podstatné ako zdravý životný štýl.
Firma Kyäni znamená Silná medicína a toto slovo pochádza z nárečia pôvodných obyvateľov Aljašky.
• Príbeh Kyäni sa začína na Aljaške, kde zakladatelia tejto spoločnosti, Dick a Gayle Powellovci, narazili na aljašskú čučoriedku, o ktorej sa neskôr dozvedeli, že sa taktiež nazýva „Ky-äni“.
• Počas pobytu na Aljaške stretli výskumníka, ktorý skúmal aljašské kmene a fascinovalo ho, akému výnimočnému zdraviu sa títo ľudia tešia. Spomínaný výskumník zistil, že tento kmeň nemal žiadne pomenovanie pre choroby srdca, rakovinu, diabetes a iné bežné ochorenia a nadobudol presvedčenie, že nutričná bohatosť zloženia stravy tohto kmeňa prispieva k výnimočnému zdravotnému stavu týchto ľudí žijúcich v mimoriadne nehostinných podmienkach. Výskumník ďalej spozoroval, že príslušníci kmeňa pravidelne konzumovali divo rastúce aljašské čučoriedky a v prírode žijúce aljašské lososy.
• Powellovci, inšpirovaní túžbou priniesť tieto kľúčové prísady do stravy ďalších ľudí, rozpovedali svoj príbeh rodinám Hansenovcov a Taylorovcov. Spojenie spomínaných troch rodín neskôr viedlo k vzniku spoločnosti Kyäni.
Kludne ma kontaktuje a rada Vám zodpoviem všetky otázky môže sem alebo na mail betka@gmx.de, produkty mám vyskúšané a zatial máme len pozitívne ohlasy, kludne si môžete naštudovať aj na mojej web stránke https://ratkovska.kyani.net ak sa zaregistrujete ako zakazník je tam lepšia cena 🙂

nutrimas
20. sep 2014

Z prirodnych zdrojov odporucame pravidelne uzivat tekvicovy olej, pozitivne vplyva na kardiovaskularny system a znizuje hladinu cholesterolu. Chutovo je vynikajuci, ma jemnu arasidovu aromu, moze sa pouzivat ako zalievka na zeleninovy salat, prip. nalacno rano a vecer 1KL.
Tekvicovy ako aj ine 100% prirodne za studena lisovane oleje, ako aj mnoho zdravych a prirodnych doplnkov vyzivy a kozmetiku najdete na nasej stranke, radi Vam poradime pri vybere.

jaron
20. sep 2014

@jazminn

tak ako ochorenia nevznikajú iba na základe nejakého jedného dôvodu (jedna potravina a pod.), ani dobrá prevencia (liečba) by nemala stáť iba na jednej veci. Zjednodušovanie v tomto prípade nie je na mieste. Život je zložitý a obyčajne je za všetkým celý rad - komplex vecí. Dalo by sa to nazvať 3xP:
- Psychika
- Pohyb
- Potrava

Je pravda, že dedičnosť do určitej miery zasahuje do nášho zdravia, ale nemusí mať posledné slov, viac záleží na tom, ako žijeme.
Čo sa týka toho prvého P (psychika), je to kapitola sama o sebe, ale všetko sa tam asi začína - naše myslenie, vzťahy, riešenie stresu, zmysluplnosť života atď.

Ďalšie P - pohyb - veľmi dôležitý, dokonca, aj keby nedošlo k zníženiu cholesterolu a nadváhy, ale budeš mať dobrú fyzickú kondíciu (pravidelné cvičenie), riziko ochorení je znížené. Pri osvojení si pravidelnosti je dôležité, aby ťa to bavilo, aby si z toho mala radosť. Odporúčam pre motiváciu napr. tento krátky článoček: https://www.facebook.com/zivotazdravie.sk/photo...

Posledné P - potrava - nejde iba o príjem cholesterolu samotného, ale hlavne o príjem nasýtených tukov. Vo výžive je tiež dobré uplatniť ten komplexný pohľad, čiže nie iba "dať si cesnak", či nejaký doplnok, ale napr. takto:
- obilniny - dôležité je, aby prevažovali celozrnné - cestoviny, ryža natural, chlieb, pečivo..., napr. ovsené vločky sú z tohto pohľady výborné, chlieb by nemal byť farbený, ale naozaj celozrnný
- zelenina a ovocie - staré známe, denne je dobré zjesť aspoň 400 g, vyprážaný karfiol, ovocný jogurt a pod. sa nerátajú 🙂, je dobré ich jesť surové (ovocie...), ale môžu byť aj primerané tepelne upravené (brokolica na pare, mrkva v polievke...)
- mlieko a mliečne výrobky - tu je trochu problém, táto skupina potravín môže byť naozaj riziková, ale ide skôr o mliečny tuk, kde prevažujú nasýtené tuky, je preto lepšie používať nízkotučné mlieko a výrobky a používať ich striedmo
- bielkoviny - z mäsa je dobré vylúčiť (nechať si to na výnimočné príležitosti) všetky výrobky ako salámy, párky, slanina, klobása... uprednostniť chudé mäso, hydinu a hlavne ryby (tie jediné majú z mäsa prevahu nenasýtených tukov), tiež jesť celkovo mäso striedmo a ako zdroj bielkovín používať viac aj tieto potraviny, ktoré majú z hľadiska prevencie nielen srdcových ochorení veľký význam:
- strukoviny (fazuľa, šošovica, hrach, cícer, sója...)
- tofu (vynikajúca potravina z hľadiska cholesterolu)
- orechy, hlavne vlašské za hrsť denne (ďalšia vynikajúca potravina)
- olejnaté semená (ľan, sezam, tekvicové, mak, slnečnica) - vždy pomleté, napr. 1 - 2 lyžice denne
- vylúčiť alebo minimalizovať transmastné kyseliny - kvalitné margaríny sú z tohto pohľadu v poriadku (údaj do 0,5 % obsahu trans tukov), skôr ide o rôzne sladkosti (keksíky, oplátky typu tatranky), lístkové cesto, hotové sladké pekárenské výrobky, zákusky, slané pečivo (tyčinky, krekry...) a pod. kde sa používa lacný margarín neznámej kvality.
- tuky - používať striedmo oleje na tepelnú prípravu napr. repkový, na studeno olivový, nevyprážať (iba výnimočne), nepoužívať bravčovú masť a pod.
- samozrejme sladkosti striedmo

To je len zhruba taký náčrt, kadiaľ asi ísť 🙂

Výhodou týchto odporúčaní je, že majú ako lieky tiež vedľajšie účinky. 🙂 Ale tie sú na rozdiel od liekov iba pozitívne. Čiže nejde iba o zníženie cholesterolu, ale sa to týka i prevencie všetkých civilizačných ochorení (rakovina, cukrovka 2. typu atď.)

Veľa zdravia želám.

jaron
20. sep 2014

@jazminn pozerám, že si to písala ešte vo februári, tak neviem, či to ešte bude aktuálne, ale možno sa to niekomu aj tak zíde 🙂

lobotienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cindulinka
16. jan 2015

@jazminn Dobrý večer, chcela by som Vám poradiť prípravky od firmy http://www.organogold.com/cz-cs/, skúšala som aj iné ale nezaberali. Pomáhajú aj pri vysokom cukre, upravuje tlak, migréna, bolesti kĺbov a iné ťažkosti. Zaregistrovať sa môžete na moje meno Beata Juračková

jazminn
autor
16. jan 2015

@cindulinka čo je napr. na cukor a cena?

cindulinka
17. jan 2015

mame spory z reishi a kavu s reishi a zaberaju 100%, Cena ak sa zaregistrujete je 57€ -90tbl a nezeregistrovani 79,90 €

cindulinka
17. jan 2015

a káva je 21€ VO - 30€ MO a je tam viac druhov + čaje to sú rôzne ceny ale sú výborné :D

cindulinka
18. jan 2015

ak sa chcete dozvedieť viac napište mi na e-mail bjurackova@atlas.sk

mamazem
23. jan 2015

Z vhodných produktov z alternatívnej medicíny je v tomto prípade hlavne GARCINIA.

Garcinia je tropické ovocie s nevídaným účinkom na spaľovanie tukov. Syntetické lieky potláčajúce apetít môžu byť pre zdravie nebezpečné. Ale kyselina HCA (kyselina hydroxycitrónová) je čisto prírodná netoxická látka potláčajúca apetít. Kyselina hydroxycitrónová ovplyvňuje pečeň, ktorá vysiela signál do mozgu, kedy telo prijalo dostatok potravy.

Kyselina HCA taktiež zabraňuje ukladaniu tuku a podporuje spaľovanie kalórií, výsledkom čoho je viac energie a menší telesný objem. Kyselina HCA navyše pozitívne ovplyvňuje úroveň cholesterolu v krvi.

Viac info nájdete u nás na mamazem. Pohyb na čerstvom vzduchu ale určite nenahradí 😉

matka86
8. jún 2016
Používateľ matka86 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od matka86.

Čo sa týka zníženie hladiny cholesterolu, mám veľmi dobrú skúsenosť s jablčným octom s chrómom. Dá sa kúpiť v lekárni, je trošku drahší, ale dajú sa nájsť aj nejaké zľavy, napr. cez http://www.zlavove-kody.sk/pilulka-sk/. A mal by aj znižovať chuť do jedla, to neviem posúdiť. Manžel to bral, keď potreboval na jednu zdravotnú prehliadku rýchlo znížiť cholesterol (kvôli výberovému konaniu) a spolu s obmedzením stravy to malo naozaj rýchly účinok.

smile31
17. okt 2016

Ahojte maminky, prosim vás dnes som abolvovala krvne testy, kde mi vysiel velmi vysoký cholesterol, norma je do 5 ja som mala hodnotu 7,63 ... nemáte s tým skúsenosť? po prpade rady ako ho znížiť? Mám 26 rokov, 172cm a 59kg. Doktor tomu tiež nechápala, že veď som chudá a vybehla mi takáto hodnota. Ďakujem

kapitanmarko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dedincanka131
16. apr 2024

@betka81 - zdravím Vás. Môžem vedieť ako sa nazýva ten prírodný produkt na cholesterol a kde sa dá kúpiť? Vrela vďaka ❤️