Dobry deň .prosim vás mal niekto skúsenosť ?
Hodnoty protilátok mam 350.
Je to nebezpečne ? Bojím sa
Je to nebezpečne ?ďakujem za odpoved
@bulka222 moja doktorka mi ani nemeria, vraví, že zbytočne :D hodnoty som mávala v tisícoch. Nedá sa s tým nič robiť. Spôsobovalo mi to jedine že raz v puberte som mala hypertyreozu a odvtedy pár epizód hypotyreozy s tým, že som brala euthyrox. V tehotenstve s tým nebol problém, len častejšie odbery, aby bola dobre nastavená dávka.
Ja mam od druheho porodu protilatky aj-aj, teda mala som po porode hyperfunkciu, potom sa mi to ukludnilo a v dalsom tehotenatve som brala Euthyrox a zase po porode Thyrozol na hyperfunkciu. Des toto kolisanie.
Mne na to prišla kozna lekárka .
Isla som na vyšetrenie pretoze sa mi robia čierne pruhy na nechtoch …hneď mi zobrala krv a povedala že dame vyšetriť podrobne štítnu žľazu .a samozrejme mala pravdu .poslala má endokrinológiu 😞tam má objednali až o 3 mesiace …takze teraz cakam a obávam sa .môže štítna žľaza spôsobovať aj rýchlo sa tvorenie modrín ?a dlhé hojdanie modrín …
@any_soj
@bulka222 neboj sa.
to, ze mas pozitivne protilatky nie je vyhra,a le na druhej strane to znamena jedine to, ze tvoje telo nici tvoju stitnu zlazu. takymto sposobom poskodzuje bunky a stitna zlaza casom zmeni funkciu ( ak ju uz nezmenila o tom nepises )
zmena funkcie moze byt zvysena, alebo znizena. zalezi od toho,a ke konkretne ochroenie sa rozvinie. ak sa funkcia stitky zvysuje, casom sa moze stat, ez prejde do znizenej funkcie a neskor moze prestat fungovat uplne.
oba stavy sa liecia liekmi. v prvom pripade sa likmi funkcia znizuje, v druhom sa nahradzaju chybajuce hormony.