Vysoké hodnoty protilátok štítnej žľazy

bulka222
9. nov 2021

Dobry deň .prosim vás mal niekto skúsenosť ?
Hodnoty protilátok mam 350.
Je to nebezpečne ? Bojím sa
Je to nebezpečne ?ďakujem za odpoved

majamat
9. nov 2021

@bulka222 neboj sa.
to, ze mas pozitivne protilatky nie je vyhra,a le na druhej strane to znamena jedine to, ze tvoje telo nici tvoju stitnu zlazu. takymto sposobom poskodzuje bunky a stitna zlaza casom zmeni funkciu ( ak ju uz nezmenila o tom nepises )

zmena funkcie moze byt zvysena, alebo znizena. zalezi od toho,a ke konkretne ochroenie sa rozvinie. ak sa funkcia stitky zvysuje, casom sa moze stat, ez prejde do znizenej funkcie a neskor moze prestat fungovat uplne.
oba stavy sa liecia liekmi. v prvom pripade sa likmi funkcia znizuje, v druhom sa nahradzaju chybajuce hormony.

any_soj
9. nov 2021

@bulka222 moja doktorka mi ani nemeria, vraví, že zbytočne :D hodnoty som mávala v tisícoch. Nedá sa s tým nič robiť. Spôsobovalo mi to jedine že raz v puberte som mala hypertyreozu a odvtedy pár epizód hypotyreozy s tým, že som brala euthyrox. V tehotenstve s tým nebol problém, len častejšie odbery, aby bola dobre nastavená dávka.

nevenka
9. nov 2021

Ja mam od druheho porodu protilatky aj-aj, teda mala som po porode hyperfunkciu, potom sa mi to ukludnilo a v dalsom tehotenatve som brala Euthyrox a zase po porode Thyrozol na hyperfunkciu. Des toto kolisanie.

janage
9. nov 2021

@bulka222 nemáš sa čoho báť, nastavia liečbu a hotovo. Moja dcéra je len teenage. Sledovaná na endokrinológii a berie liečbu. Sú omnoho horšie diagnózy 😉

bulka222
autor
10. nov 2021

@majamat ďakujem .za vysvetlenie ,naozaj si to velmi vážim

bulka222
autor
10. nov 2021

@janage ďakujem 😊ste naozaj super

bulka222
autor
10. nov 2021

@janage a myslite že sa z toho dostanem úplne ,alebo to už budem musieť stále užívať len lieky ?

bulka222
autor
10. nov 2021

Mne na to prišla kozna lekárka .
Isla som na vyšetrenie pretoze sa mi robia čierne pruhy na nechtoch …hneď mi zobrala krv a povedala že dame vyšetriť podrobne štítnu žľazu .a samozrejme mala pravdu .poslala má endokrinológiu 😞tam má objednali až o 3 mesiace …takze teraz cakam a obávam sa .môže štítna žľaza spôsobovať aj rýchlo sa tvorenie modrín ?a dlhé hojdanie modrín …
@any_soj

majamat
10. nov 2021

@bulka222 skor nie.

@bulka222 s najvacsou pravdepodobnostou ano. mam kolegynu, ktora je bez liekov, ale ani neviem aku prsne Dg mala. dalsia kolegyna bola bez liekov par rokov, ale uz ich zas uziva.

janage
10. nov 2021

@bulka222 mne bolo povedané, že jej len otázka času, kedy dcéra začne byť na liečbe. Aj tak bolo po 2 rokoch už bola nutná. Zatiaľ raz menila dr. dávkovanie, kontrola raz za pol roka posledný rok. Bude ale na liečbe do konca života určite a sleduje sa na usg prípadné zmeny

janage
10. nov 2021

@bulka222 ona ma autoimunitne ochorenie, prišla na to krčná keď sme tam boli s uchom. Všimla si ze je štítna zväčšená

zuzanaam
10. nov 2021

@any_soj jasné, že sa s tým dá niečo robiť. Pozri si autoimunitný protokol. Mne protilátky klesli takmer na nulu len vysadením lepku.

bulka222
autor
11. nov 2021

@zuzanaam dakujem za odpoved 😊

pipikcek
11. nov 2021

@bulka222 zvýšená tvorba modrín môže byt spojená napr aj s trombofiliou. Zašla by som aj na hematologiu.