Vysoké hodnoty CRP po sekcii

pariska512
14. feb 2018

Ahojte, chcem sa spýtať či má niekto podobnú skúsenosť ako ja. Som 6.ty deň po sekcii a dostala som teplotu. Dneska ráno mi brali krv na rozbor a vraj mám vysokú hodnotu CRP. Nasadili mi antibiotiká, zajtra budú robiť znova krvné testy aby zistili čo a ako.Neviete z čoho môžem mať ten zápal? Mali ste s tým niekto skúsenosti?? Prosím poraďte mi, už som z toho všetkého zúfalá.

kristinka86
14. feb 2018

@pariska512 Neboj sa. Z pôrodnice Ťa nepustia, kým nebudeš OK. 🙂 Predpokladám, že teraz Ti dávajú atb formou infúzie a domov, zrejme, ešte dostaneš tablety. Ja som bola už pripravená, že idem domov a zistili mi zápal maternice. Ale nemala som ani teploty, ani bolesti. Robili ster a poležala som si tuším o dva dni dlhšie v nemocke.

keyneska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pariska512
autor
14. feb 2018

@kristinka86 A na základe čoho ti robili CRP keď si nemala ani teplotu ani bolesti? Ako zistili zápal maternice? aj si po dobrati antibiotík musela ísť naspäť do nemocnice na kontrolu?

pariska512
autor
14. feb 2018

@keyneska a to ti ako zistili že to je z tej ihly?

pragmaticka
14. feb 2018

po 10 dnoch po sekcii som mala 39,5. vysoke crp. na tyzden spat do nemocky a davali mi 3x denne atb do zily. povedali ze pravdepodobne zapal maternice. no na 100%ani sami nevedeli co zo bolo. cisarsky je velka operacia ako pri kazdej tam mas rizika ze sa ti do tela dostanu neziadane bakterie.

pariska512
autor
14. feb 2018

@pragmaticka aj ti robili nejaké vyšetrenie maternice alebo niečo také alebo len nasadili antibiotiká?

kristinka86
14. feb 2018

@pariska512 Mne zistili zápal zo steru maternice po sekcii. Že to šlo niekam mimo do labáku a to trvalo cca 5 dní, kým boli výsledky. Čiže, keď som sa už chystala domov, tak mi na 6 deň ešte len atb infúziu dali. CRP nerobili. Mne to zistili zo steru. A potom robili po 2 dňoch zas ster, ale ohľadom výsledkov som mala už len volať a ísť si pre ne osobne potom, lebo do telefónu tieto veci vraj nevravia. Tak to bolo u mňa. Držím palce.

monika12486
14. feb 2018

@kristinka86 a co ste tam mali aku bakteriu?

tata1401
14. feb 2018

@pariska512 ...mala som aj ja vysoké dáke zápalové markery ked som išla domov, tak mi povedali že tuším o 3 dni mám prísť nazad a znova odber a ešte mi urobili sono...výsledky ešte neboli ani vtedy ok ale vraj to dosť kleslo, tak ma nechali bez antb....ale tiež som sa hlavne v noci brutálne potila a dostávala som triašky...ale kedže bolo doma čerstvé bábätko, tak bolo treba fungovať😍

pariska512
autor
14. feb 2018

@pariska512 primár povedal že pokiaľ nemám bolesti podbruška a krvácanie tak to nebude z maternice. Predpokladá že to spôsobilo oslabenie imunity po sekcii plus do toho táto chripkova epidémia.tak uvidíme zajtra či mi to CRP začne klesat

pariska512
autor
14. feb 2018

@kristinka86 a ten ster z maternice vam robili ešte pri sekcii či až potom. lebo mne po sekcii nerobili žiaden ster ( ani keď som mala 1.sekciu)?

keyneska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pariska512
autor
14. feb 2018

@pragm
@pragmaticka primár povedal že pokiaľ nemám bolesti podbruška a krvácanie tak to nebude z maternice.Predpoklada že to spôsobilo oslabenie imunity po sekcii plus do toho táto chripkova epidémia. Tak uvidíme zajtra či mi to CRP začne klesať

evamaruskova
14. feb 2018

Vysoké CRP nemôžete mať z vírusovej infekcie, len z bakteriálnej. Ja som po sekcii mala vysoké CRP ale aj vysoké bolesti v podbrušku, veľké modriny, ktoré sa nevstrebávali, čiže ma museli znova otvoriť, vyčistiť a vydrenážovať. Ja som však mala pred sekciou veľké problémy s pečeňovými testami, tak toto bol jeden z dôsledkov, nevstrebávanie sa krvných zrazenín, ale to som mala neskutočné bolesti, ktoré Vy nemáte. Nasadili mi samozrejme antibiotiká , pár dní som poležala dlhšie v nemocnici a doma ma ešte lekárka sledovala, pokiaľ mi CRP nekleslo na únosnú normu.
Držím palce, nech sa Vám to čím skôr upraví. 😉

pariska512
autor
14. feb 2018

@evamaruskova tak už neviem z čoho by to mohlo byť.Ale ďakujem pekne za odpoveď

kristinka86
15. feb 2018

@pariska512 Mne ho robili hneď po sekcii. Ani som o tom nevedela. Možno kvôli tomu, že to bola tretia sekcia. Pri prvých mi nerobili - alebo bolo všetko OK, tak mi o tom ani nevraveli. Výsledky z labáku boli zlé, tak hneď atb infúzka, ako som písala. Ale doliečenie doma. Neviem, o akú baktériu šlo. Druhý ster už dopadol dobre. Ja som bolesti podbruška nemala, ani krvácanie. Teda, po sekcii sú obe tieto veci prirodzené, však? Ale nič nad rámec som nemala - podobné pocity ako pri prvých sekciách. Ozaj som o zápale ani len netušila.

aidylb
30. jún 2019

@kristinka86 ahoj! Ten druhy ster ti brali z posvy?

kristinka86
30. jún 2019

@aidylb ano. 😉