Ahojte, chcem sa spýtať či má niekto podobnú skúsenosť ako ja. Som 6.ty deň po sekcii a dostala som teplotu. Dneska ráno mi brali krv na rozbor a vraj mám vysokú hodnotu CRP. Nasadili mi antibiotiká, zajtra budú robiť znova krvné testy aby zistili čo a ako.Neviete z čoho môžem mať ten zápal? Mali ste s tým niekto skúsenosti?? Prosím poraďte mi, už som z toho všetkého zúfalá.
@kristinka86 A na základe čoho ti robili CRP keď si nemala ani teplotu ani bolesti? Ako zistili zápal maternice? aj si po dobrati antibiotík musela ísť naspäť do nemocnice na kontrolu?
@keyneska a to ti ako zistili že to je z tej ihly?
po 10 dnoch po sekcii som mala 39,5. vysoke crp. na tyzden spat do nemocky a davali mi 3x denne atb do zily. povedali ze pravdepodobne zapal maternice. no na 100%ani sami nevedeli co zo bolo. cisarsky je velka operacia ako pri kazdej tam mas rizika ze sa ti do tela dostanu neziadane bakterie.
@pragmaticka aj ti robili nejaké vyšetrenie maternice alebo niečo také alebo len nasadili antibiotiká?
@pariska512 Mne zistili zápal zo steru maternice po sekcii. Že to šlo niekam mimo do labáku a to trvalo cca 5 dní, kým boli výsledky. Čiže, keď som sa už chystala domov, tak mi na 6 deň ešte len atb infúziu dali. CRP nerobili. Mne to zistili zo steru. A potom robili po 2 dňoch zas ster, ale ohľadom výsledkov som mala už len volať a ísť si pre ne osobne potom, lebo do telefónu tieto veci vraj nevravia. Tak to bolo u mňa. Držím palce.
@kristinka86 a co ste tam mali aku bakteriu?
@pariska512 ...mala som aj ja vysoké dáke zápalové markery ked som išla domov, tak mi povedali že tuším o 3 dni mám prísť nazad a znova odber a ešte mi urobili sono...výsledky ešte neboli ani vtedy ok ale vraj to dosť kleslo, tak ma nechali bez antb....ale tiež som sa hlavne v noci brutálne potila a dostávala som triašky...ale kedže bolo doma čerstvé bábätko, tak bolo treba fungovať😍
@pariska512 primár povedal že pokiaľ nemám bolesti podbruška a krvácanie tak to nebude z maternice. Predpokladá že to spôsobilo oslabenie imunity po sekcii plus do toho táto chripkova epidémia.tak uvidíme zajtra či mi to CRP začne klesat
@kristinka86 a ten ster z maternice vam robili ešte pri sekcii či až potom. lebo mne po sekcii nerobili žiaden ster ( ani keď som mala 1.sekciu)?
@pragm
@pragmaticka primár povedal že pokiaľ nemám bolesti podbruška a krvácanie tak to nebude z maternice.Predpoklada že to spôsobilo oslabenie imunity po sekcii plus do toho táto chripkova epidémia. Tak uvidíme zajtra či mi to CRP začne klesať
Vysoké CRP nemôžete mať z vírusovej infekcie, len z bakteriálnej. Ja som po sekcii mala vysoké CRP ale aj vysoké bolesti v podbrušku, veľké modriny, ktoré sa nevstrebávali, čiže ma museli znova otvoriť, vyčistiť a vydrenážovať. Ja som však mala pred sekciou veľké problémy s pečeňovými testami, tak toto bol jeden z dôsledkov, nevstrebávanie sa krvných zrazenín, ale to som mala neskutočné bolesti, ktoré Vy nemáte. Nasadili mi samozrejme antibiotiká , pár dní som poležala dlhšie v nemocnici a doma ma ešte lekárka sledovala, pokiaľ mi CRP nekleslo na únosnú normu.
Držím palce, nech sa Vám to čím skôr upraví. 😉
@evamaruskova tak už neviem z čoho by to mohlo byť.Ale ďakujem pekne za odpoveď
@pariska512 Mne ho robili hneď po sekcii. Ani som o tom nevedela. Možno kvôli tomu, že to bola tretia sekcia. Pri prvých mi nerobili - alebo bolo všetko OK, tak mi o tom ani nevraveli. Výsledky z labáku boli zlé, tak hneď atb infúzka, ako som písala. Ale doliečenie doma. Neviem, o akú baktériu šlo. Druhý ster už dopadol dobre. Ja som bolesti podbruška nemala, ani krvácanie. Teda, po sekcii sú obe tieto veci prirodzené, však? Ale nič nad rámec som nemala - podobné pocity ako pri prvých sekciách. Ozaj som o zápale ani len netušila.
@kristinka86 ahoj! Ten druhy ster ti brali z posvy?
@aidylb ano. 😉
@pariska512 Neboj sa. Z pôrodnice Ťa nepustia, kým nebudeš OK. 🙂 Predpokladám, že teraz Ti dávajú atb formou infúzie a domov, zrejme, ešte dostaneš tablety. Ja som bola už pripravená, že idem domov a zistili mi zápal maternice. Ale nemala som ani teploty, ani bolesti. Robili ster a poležala som si tuším o dva dni dlhšie v nemocke.