Vysoké dioptrie - obmedzenie v práci

4. jún 2023

Mám vysoké dioptrie ale nosím šošovky. Moze to byt v budúcej práci problém? Končím školu a už sa obzeram kam by som sla. No mám obavy ze kvoli dioptriam ma nezoberú ☹️☹️☹️ môže sa stať že kvôli tomu neprejdem lekárskou prehliadkou? Operácie sa bojim… 😞

sissy27
4. jún 2023

Tak zalezi kde by si chcela pracovat, standardne to problem nie je, ale ako pilot stihacky nemas sancu… a su aj niektore dalsie povolania, kde by to bol problem.

autor
4. jún 2023

@sissy27 😁 nie nie pilot nie 😁

jasminet
4. jún 2023

Aj ja mam vysoke dioptrie a ziadne obmedzenie - aj vodicak mam, aj prácu, nikoho to nezaujima ake a kolko mam. Vsak dobry ocny lekar a nie je problem...

mikadooo
4. jún 2023

Myslím, že piloti nemôžu mať dioptrie. O ostatných prácach neviem o tom, že kontaktné šošovky by mali byť problém. Sama ich nosím už od puberty a nikdy ma to na pohovore ani nenapadlo spomenúť 🤷.

autor
4. jún 2023

@jasminet ved ja viem, korigujem to. Ale nemám rada doktorov, moja prvá ocna bola otrasna a odvtedy sa bojím 😞

lindous
4. jún 2023

@mikadooo v chemickom labáku je to tiež napr. problém... teda nie dioptrie, ale šošovky áno, kvôli možnej reakcii a sťaženému vymytiu, keby niečo prsklo do oka... ale teda o tom by autorka už vedela, keby hľadala niečo takéto, takže to len tak pre zaujímavosť 🙂

mikadooo
4. jún 2023

@lindous to vážne? Veď vyberieš šošovky... Keď už, tak sa nepoužívajú také tie ochranné okuliare priesvitné? Podľa mňa 100x lepšie ako keď šplechne rovno do oka. Sranda, ja šošovky beriem, že aspoň trochu ochránia oko v takýchto kritických momentoch. Ale nehádam sa, tiež som ešte nerobila v labáku 🙂.

lindous
4. jún 2023

@mikadooo jasné ochranné okuliare sa používajú, môžu byť priamo s dioptriou alebo také, ktoré sedia aj na dioptrické okuliare, ale šošovky by pod nimi byť nemali 🙂 ono je malá pravdepodobnosť, že keď ich človek poctivo nosí, tak niečo šplechne do oka, ale jeden nikdy nevie a šošovky môžu narobiť ešte väčšiu šarapatu

mamina7070
4. jún 2023

a kam chces ist pracovat ?

autor
4. jún 2023

@lindous pozerám po bežnejších prácach 🙈

autor
4. jún 2023

@mamina7070 zatiaľ presne neviem kde skončím 🙂

mamina7070
4. jún 2023

tak preco sa pytas odmietas napisat aspon okruh tak aku odpoved cakas
su prace kde je to problem napr labak rusnovodic …
a su prace kde je to jedno

autor
4. jún 2023

@mamina7070 keď nebiem, tak co ti mám napísať?🤷🏽‍♀️

mamina7070
4. jún 2023

nepis nic ak nevies ani okruh aku pracu hladas tak ju budes asi hladat dlhsie a potom uvidis 😉

simca06022011
4. jún 2023

Bežne práce nie, nerieši sa to tam. Ani to nikde neuvadas v podstate jedine na vstupnej lekárskej prehliadke sa to riesit moze, ale tam je vacsinou okruh cinnosti urceny pre danu poziciu a lekár sa zameria na to.
A ze nevieš? Tak vieš čo študuješ? Ci je reálne ze budeš Mat prácu kde sú špeciálne požiadavky na zrak.

autor
4. jún 2023

@mamina7070 tak ju budem hľadať dlhšie 🤷🏽‍♀️ to teba trápiť nemusí

autor
4. jún 2023

@simca06022011 crudujem na pedagogickej, ale učiteľstvo určite nie. Skôr administratíva, niečo v banke. Skôr takú mám predstavu

sissy27
4. jún 2023

@mikadooo piloti dopravnych alebo nakladnych lietadiel mozu mat dioptrie (kedysi nemohli), piloti stihaciek nie

zuzuliennka1
4. jún 2023

mala som dioptrie -10 a nikdy nikto to neriesil, a ani sa na to nepytal 🤷🏼‍♀️ ani to nikde nebola prekazka.
je len extremne malinky okruh oblasti, kde to moze byt prekazkou, a aj to nie su uplne bezne zalezitosti - mas ich tu uz spomenute - laborant, piloti, prip. vrcholovi sportovci
ziadne ine bezne pracoviska dioptrie neriesia

viestta
4. jún 2023

Ked chces robit administrativu, akukolvek, tak tam nemas ziadne obmedzenia. Obmedzenia su pre specialne profesie, napriklad zeriavnici alebo mikrochirurgia, ale aj tam sa da mikroskop nastavit tak aby korigoval dioptrie

autor
4. jún 2023

@viestta dakujem 🙂

autor
4. jún 2023

@zuzuliennka1 dakujem. A mala znamená, že si bola na operácii?

taktotedanie
4. jún 2023

Zeleznice maju obmedzenie tiez, takisto praca vo vyskach

zuzuliennka1
4. jún 2023

ano

katkavarinska
19. aug 2024

@zuzuliennka1 a môžem sa opýtať ako si sa zbavila tých -10 dioptrii? Bola si na operácii, ak áno tak kde prosím? ❤️