Ahojte,moj 6 mesacny syn uz 2 tyzden je chory,mali sme covid a odvtedy kasle,ma nadchu…konecne po 10.dnoch sme isli na vysetrenie,vzali mu crp a hodnota je 8,cize netreba antibiotika…Keby mal zapal pluc tak by mal vysoke hodnoty crp ze ano?alebo pri zapale priedusiek?Lekarka hovorila ze mu idu zubky preto ma nadchu🤷🏼♀️ ale uz 2 tyzdne?mne sa nezda…ziadne lieky mu nedala,ja odsavam aj jazdu pol hodinu,musim lebo ma stale upchaty nos
ja mavam nizke crp pri zapale priedusiek ale som tazka astmaticka mne hned vsetko sadne na priedusky
Pri hodnote 8 to ešte asi ani nie je zápal, pri zápale pľúc som videla hodnotu aj cez 200 takže zápal pľúc isto nemá.
Ja najprv v ambulancii cca 170, v nemocnici už cca 200
Neviem čo iné mamky poradia ale mne dr hovorila že čím viac budem odsávať sople tým viac sa budú tvoriť. Prvé dva dni nádcha odsávať koľko treba a potom sa to snažiť zminimalizovat a odsávať len pred spánkom. Ak má dýchanie ciste Kašle pravdepodobne zo soplov. Musí ho to dráždiť. Skore uzdravenie
Syn mal pri zápale priedušiek CRP okolo 90 a to mal ešte len prvý deň teplotu keď mu ho merali. Pochybujem, že tvoj syn by mal zápal pľúc alebo priedušiek a mal by len nádchu, aj keď tak dlho. Naši mali obidvaja nádchu keď sa im tlačili zuby aj 2-3 mesiace v kuse.
CRP sa zvyšuje pri bakteriálnom zápale. Pri vírusovom zápale jeho hodnota môže byť normálna, resp. iba ľahko zvýšená.
Požiadala by dom dr o výter z nosa na kultiváciu. A je možné že stálym odsávanim sa mu viac tvorí hlien. Skús mu dávať nosovú vodičku Libenar.
Pri zápale pľúc nemusíš mať vždy vysoké crp. Existuje aj vírusovy zápal pľúc, je typický pri kovide. Skoré uzdravenie!
Môj synček 3 rocny mal pri zápale pľúc u Dr 240 crp a v nemocnici už 360.. Takže 8 určite nieje na zápal pľúc
super,dakujem Vam🙏 baby ja mu musim odsavat e
lebo inak sa dusi tolko hlienov ma chudatko moje..ale ajtak ma plny nostek,a dneska uz mal uplne krvave😭 mozem pokracovat s odsavanim este alebo prestat?Inak Libenar pouzivame pred kazdym odsavanim
zajtra budeme mat vysledky,robili mu vytery samozrejme,apm veeeľmi zvedava
Syn (10mesiacov) v novembri prekonal zapal pluc a CRP mal 9 na pohotovosti, dali mu ATB a opakovane u dr o 2 dni mal CRP 8. Neprekonal covid, PCR test mal negativny a este dr mu spravila protilatky na covid a ziadne nemal.
A ty podľa čoho usudzujem na zápal pľúc? Dcéra mala napr nižšie CRP ale týždeň teploty vysoké, CRP stupalo k 45a potom kleslo na 28, ale boli viacerí chorí. Dr. ju poslala na rtg snímok a ten potvrdil zápal.
Ak má krv v soplikoch, odsávanie zrejme veľmi zatazilo sliznicu nosa. Ako radili baby zniz intenzitu a frekvenciu.
No co sa tyka tych soplikov, ja som si tym nepresla, ale mojej kamosky syn o 3 mesiace starsi od mojho mal pri prerezavani zubov doslova “nudle” z nosa. Inak krvave mozu byt pri podrazdeni sliznice.
Ked Libenar neucinkuje neskusila by si ten Nasivin pre deti? Event. Zvhlcovat miestnost.
@eal viem ,že je to starý príspevok,ale by som sa chcela opýtať,že syn mal nízky Crp a okrem toho aké mal príznaky?Lebo kašlem,ale už ustupuje ,ale chrbát má bolí...dnes som bola na RTG ,ale len v pondelok budem vedieť výsledky.CRP som mala 2.
@nikoleta1872011 choroba mu zacala soplikom a kaslom. Boli sme u dr a vsetko mal ciste, tak sme mali kupit solmucol. Ten len trosku zabral. Kasel sa s nami tahal vyse mesiaca. Ked sme prisli potom znova, povedala, ze ma podozrenie, ze prekonal covid, ze tomu vsetko nasvedcovalo, ale test a ani krvne testy to nepotvrdili. Chory bol aj starsi, preto nam dr povedala, ak bude cez vikend zle, tak mam prist na pohotovost ( mala mat sluzbu), ze spravi starsiemu RTG, mala unho podozrenie na zapal pluc, on bol od zaciatku na ATB. Tak som vzala aj mladsieho a bol tam iny dr, ktory poslal oboch synov na RTG. Starsi nemal zapal pluc a mladsi mal.
Dcera mala CRP 160 pri zápale pľúc.