Ahojte, mal som dosť vysoké ASCA IgA, IgG protilátky. Prvý krát okolo 73, druhý krát okolo 66, a IgA boli už menšie. Na kolono som nebol nikdy. CT tenkého čreva zrejme v poriadku.
Problémy mám veľké , ale skôr so žalúdkom. Na gastroskopii som bol 2x, tam vážnejšie ochorenie nenašli, iba videli vždy že mám podráždený žalúdok.
Mám strach že mám Crohna, neviem prečo. Stále cítim nevoľnosť takú, podráždený žalúdok a to je hrôza. Neviem čo mám robiť už, vystriedal som 6 antidepresív a psychoterapiu a nič nezabralo. Bolesti mám na dotyk tiež v niektorých častiach brucha.
Hnačky niekoľko krát denne nemám, ale ak idem na WC ma ako keby preženie a z konečníka taký výtok hlienov. Na koži tiež vyrážky, teplota zvýšená momentálne.
Iné diagnózy Reflux žlče a GERD. Tak neviem čo mám robiť na koho sa obrátiť a či sa báť alebo ak sú tie protilátky vyské nemusí to znamenať črevný zápal?
Díki
@alickapusinka podľa sona ano
@jaro1234444 tak je dobre
Ak ta bolieva zaludok, zistovali ti APCA protilatky?
Stanovenie autoprotilátok proti parietálnym bunkám žalúdka (anti-GPC, APCA) má význam pre diagnostiku autoimunitnej gastritídy. APCA vznikajú v dôsledku rozpadu gastrických parietálnych buniek, vďaka ktorému je ich obsah uvoľnený do obehu. Sú asociované s pernicióznou anémiou spôsobenou deficitom vitamínu B12.
@grof_monte_christo toto veru asi nie, aspoň som to nevidel že by niečo také zisťovali
a pankreas máš v poriadku