Vysoká teplota u dospelého, ktorá neklesá

7. nov 2023

Ahojte,

chcela by som sa poradit so skusenejsimi. V nedelu poobede mi z nicoho nic vyskocila teplota nad 38 stupnov a stupala dalej, paracetamol neucinkoval. Dnes rano mi zacala hnacka, okrem toho nemam ine priznaky. Paracetamol uz ucinkuje, ale po 6 hodinach mi opat vystupila teplota nad 39 stupnov. Som sama dvoma s dvoma detmi, manzel je na sluzobke, zijem v zahranici cize nemam ani rodinu pri sebe, ktora by mi mohla pomoct a nechcem stale otravovat susedov. Test na covid, chripku a RVS som robila poobede a vsetko bolo negativne. Co si myslite, ze to moze byt? Je to na antibiotika? Nemala by teplota po 48 hodinach zacat klesat?

Dakujem za odpovede.

taktotedanie
7. nov 2023

Nie nemusi vobec klesat do 48hod to mate odkial? Tak prestriedajte s niecim inym po 4hod
Ci to je na antibiotika ti tu nikto nepovie

amonet
7. nov 2023

a dobre davkujes?

stanulienkat
7. nov 2023

Moze to byt brusna viroza. Tam sa nedavaju Atb. Kup si v lekarni test Crp-robi sa z prsta, hned budes vediet, ci to je bakterialne, alebo virusove. Kup si aj pribiotika. Napr. Biogaia, alebo ine...

luccija
7. nov 2023

Striedaj lieky nech dostaneš teplotu dole.Teraz sú strašne virózy tiež sme takto ležali 6 dní

majamat
7. nov 2023

z tvojho prispevku nie je uplne jasne, ako to bolo s Paracetamolom a teplotou.

vyskocila teplota - aka presne bola?
uzila si Paracetamol. kolko tbl/mg?
kolko si namerala po uziti Paracetamolu a ako dlho po uziti si merala?

sice som polozila viacere otazky, len na ozrejmenie, no v zasade dalej potrebujes - dostatok tekutin, dalej Paracetamol, oddychuj. veru aj probiotika ti mozu pomoct.
2 dni teplota nie je na ATB.
ide o to, ze ludia maju pocit, ze lieky nezaberaju aj v pripade, ze liek zabera,a le keby ho neuzijes, mala by si vyssiu teplotu, lebo si si ho vzala, ked estelen stupala. cize keby ho nevezmes, mozno mas cez 39°C. ty sis i ho vzala, ked si mala cez 38°C, cize liek zabrala a nedovolil, aby ti teplota stupla na tu vyssiu hodnotu.