Vysoká horúčka

29. okt 2024

Prosim vas uz som bezradná. Mala som náhly zapal pluc 1. Oktobra. Na sninku videli zapal vyliecil sa mi za dva tyzdne vraj mam vsetko vyliecené, no stale kaslem dusím sa mam zachvaty a nevyjde mi pomaly ziadny hlien. Ked vyjde tak maly ako blcha a bez farby. Pluca ma bolia aj hlava, ma to aj moje dieťa má 8. Tiez sa dusí v noci ani nehovorím. Nepomahaju atb ani fenistil ani erdomed nic nevykasle. To jej dala doktorka. Vraj laryngditida..(ale neboli hrdlo nema cervené ani sopel nic) to isté čo ja. Mali sme obidvaja horucky 40.39 asi 5 dni . Kasel dusivy bakterie krv negativn. Napadlo ma ci to nemoze byt alergia, aj ten moj zápal pluc... dietatu zapal nerobili vraj nechcu ozarovat .Crp bolo len malo zvysene. Cize zapal vraj pluc neni. Ale ma to isté priebeh čo ja. A mna napriek vyliecenym plucam akoby mi pučia a miestami pobolievaju.

Moze byt teraz obdobie alergii? Je oktober Idem alergologicke na datum o dva dni ale bojim sa ze dovtedy sa to zhorsí este. Stalo sa to uz niekomu ? Podotykam kovid test som mala negativny...ten som mala pred 2 rokmi a toto neni kovid ....dakujem za kazdu odpoved. Fakt som stymi obcas bolestami pluc zufala aj z toho ze to ma moje dieta 8rocne

ivana3111
29. okt 2024

Oh nemyslím, že to bude alergia, skôr to bude ešte po dolieceni stav , kašeľ môže dlhodobo pretrvávať a obzvlášť ,keď si mala zapal pľúc. Nejaké bylinné veci si neskúšala? Keby ti to pretrvavalo dlhšie tak asi by som išla na pľúcne najprv. Ale ,keď si chceš byť úplne istá, chod na alergo ale môj skromný názor je, že to nie je alergia ale ,že telo ešte stále nie je 100% fit po chorobe, chce to rekonvalescenciu a cas . Určite by som skúsila bylinnu liecbu a poprípade inhalator na doliecenie. A robili aj na pľúcne chlamýdie vyšetrenie? Bylinné by som odporučila toto:

https://www.energy.sk/sk/menu_x7490x/

https://www.drmax.sk/spytajte-sa-lekarnika/dobr...

janage
29. okt 2024

Zápal pľúc môže byť aj vírusový. V prípade, že kašeľ je suchý, rozhodne by som zvazila používanie liekov na vykasliavanie. Či prírodných či umelých. Zbytočne ta dráždi na kašeľ.
Zvoľ niečo na útlm kašľa.
Zápal pľúc môže byť aj vírusový, vtedy môžeš mať crp nízke.
Taktiež by som trvala na odbere krvi, či nemáš už spomínané mykoplazmy, chlamýdie, a vylúčiť aj čierny kašeľ.
Nepíšeš či si bola aj hospitalizovana a či ťa videl pluciar.
Dieťa ma 8 mesiacov, či rokov? Ak rokov nechápem ten koment, že sa boja rtg ožiarenia kto? Doktorka, pediatricka?

autor
29. okt 2024

@janage doktorka detska normalne nechce rengen pluc dietatucze zbytocne ozarovanie , dala ATB ale aj tak kasle, ale nic nevykasle sle vykucila.zapal pluc aj bez rengenu....crp ma dieta vraj normalne a ja len troska zvysne z 5 na 15 som mala vraj to je nic vraj aj 130 mavaju ( a aj tak som mala som zapal velky atb aj isoprinosine . Plucniar povedal bud nemocnica alebo doma lezat prisne) vyliecila som sa po 2 tyzdnoch teda.
Takze vraj mam uz dychanie ciste srdce mam pravidelne. Ale toci sa mi hlava beriem isoprinosine a mne aj tak pucia akoby pluca a mavam zachvat kasla na kasel neberem nic.

Dieta ma 8 rokov to iste. Kasle ale nevykasle totalne nic.
Prosim vas ak by som mala ten suchy zapal pluc v porisdku doktor plucniar zbada ze je to pl ze dmes som mala rengen vraj pluca uz ciste.

Mozno pisem velmi skakavo len mi je zle. Ma to dieta aj ja. Ci ked mma vyliecili a pluca ma bolia ci co nemoze byt z alergie bolela ma aj chrbtica na chrbte jak su lopatky..
Ja ked mam ten kasel- zachvat aj tak noc nevykaslem doktorka moja obvodna robila mykoplazmy aj cierny kasel nic negativne.. Ale ze pluca su uz bez zapalu uz vyliecene pp 10 dnoch cca dnes som dosla od plucneho. Lenze mne stale neni lepsie.Asi sa opakujem prepacte moze to byt alergia? Silna ze takto to citit na plucach a kasli dusivom? Ste niekto alergik?

autor
29. okt 2024

@janage
@ivana3111 a este nieco bakterie nenasli aj tak som mala atb a isoprinosine mi od 21 predpisali berem 3 x za den tablety. Lenze nezlepsilo sa nic okrem toho ze nemavam horucky.... takze ak mi nezistia alergiu tak to je tazky dopad pluc, lenze ma to aj moje dieta dusi sa a vraj zapal pluc urcite nema... cize nechapem co nam je priebeh mame ten isty. Nechapem. Uz aj kovid keby mamen co nemame by skoncil.. a najhorsie ze ani doktor nevie co mi je ked mam skonceny zapal pluc tak ma poslal na alergiu. Zatial len mna.

autor
29. okt 2024

Dali mi aj ventolin..ale ked si ho dam troska akoby vykaslem ale v podstate na zneho bolia len pluca. Uz aj ten som obmedzila radsej raz za den. Akoby mi roztiahne nachvilu pluca a len to zaboli.

taktotedanie
29. okt 2024

Skusis covid test znova
Odobrat krv na mykoplazmy, chlamydie, ci cierny kasel
Po chorobe aj mesiac mozes kaslat

ivana3111
29. okt 2024

Ako dlho sa lieči zápal pľúc?

Liečba zvyčajne trvá 2 - 3 týždne. Zotavenie môže trvať až mesiac.
https://www.mojalekaren.sk/clanok/zapal-pluc-pn...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janage
30. okt 2024

Moje dieťa malo zápal pľúc potvrdený rtg a crp v tom čase 22 ak sa dobre pamätám.
Ja som chytila zrejme od nej crp po 3 dňoch okolo 170, ale dýchanie počas celú dobu čisté. Nič nebolo počuť a to som v nemocnici polezala 8 dní.
Pluciar mi povedal po dolieceni zápalu pluc, že čím viac kašlem, tým viac drazdim sliznicu dýchacej trubice. Čím ju viac drazdim, tým viac organizmus sa snaží zbaviť podráždenia a kašlem. Kolečko dookola. Dostala som kortikidy v spreji a lieky na útlm kašľa a do 2 týždňov bol pokoj.
Aj teraz pri suchom kašli na to myslím. Ukludnit sliznicu v prvom rade.
Mne ten rtg pľúc urobili na základe info, že zápal pľúc má doma dcéra. Dovtedy som netušila, že môže byť infekcny.
A chodili má počúvať, jak prípad pre výučbu, že nič nepočuť, ale zápal tam je (podla rtg, aj crp) 😉
Dcéra sa liečila doma, dostala 2kombinaciu atb. Jej bolo počuť ten zápal až po 7 dňoch teplôt.

autor
30. okt 2024

@janage dakujem pekne takto to ma aj,moje dieta a je to suchy kasel akoby doseba to iste co ja a nakazila som ho ja. Je to tak ze dychanie je ciste a vnutri neplecha. Crp mava kazdy uplne inak.. a velmi tie cisla su rozne.