Vysoká hladina cukru v krvi

bambi12345
22. okt 2022

V CAR mi v ramci prveho vysetrenia robili rozbor krvi a vysli mi velmi vysoke hladiny cukru, konkretne inzulin 36 a IR 8, co znaci cukrovku. Isla som nalacno, avsak den pred odberom som pojedla mnozstvo sladkeho (inak sladkosti skoro nejedavam) aj kaloricky obed s colou. Je mozne, ze to ovplyvnilo vysledok? Idem samozrejme na kontrolu este k obvodnemu. Inak nemam ziadne priznaky cukrovky. Dakujem🙂

detiazdravie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dilino
22. okt 2022

ja som mala 22 cukor len som pila veľa vody a chodila na wc. Zistili mi pri náhodnej prehliadke u obvodnej. Pokiaľ by som nešla na prehliadku absolútne by som netušila že mám cukrovku. Cukrovku 2 typu. Beriem lieky nie je pravda že hned musíš inzulín sú ľudia čo sú roky na liekoch.

loginexistuje
22. okt 2022

ale hodnotu inzulinu mas v norme Očakávané hodnoty u dospelých: 17,8 – 173 pmol/l
to si si pomylila ak by si mala glukozu v krvi 36 tak lezis v kome alebo v marnici

a pri IR si na spodnej hranici urcite je vhodna dieta a mozno ak nebies otehotniet nizsie davky metforminu

bambi12345
autor
22. okt 2022

@loginexistuje Aby som to upresnila, mam S-Inz 36,4 mIU/l a HOMA-IR 8,23, velmi sa v tom nevyznam, ale obe su nad normu.

horalka1986
22. okt 2022

@bambi12345 ja suhlasim s
@loginexistuje . Tie hodnoty som pochopila rovnako a 36 mol je tolko, ze by si sem urcite nepisala. Minimalne by si na tie pismenka nevidela. Co sa tyka IR, tak detto. Dieta, pohyb a ries diabetologa. On ti poradi co a ako.

loginexistuje
22. okt 2022

@bambi12345 a kolko si mala glukozu S-Glu ?
mozes mat inzulinovu rezistenciu to este nie je diabetes ale lekar ti poradi obmedzit tuky a sacharidy viac pohybu atd

lulaby1982
22. okt 2022

Krvný obraz Vám dokáže ukázať tri mesiace dozadu aký ste mala cukor, a neurobí to ani grep deň predtým ,ciiže ak Vám robili testy na diabettes Vy ste sa riadne nadupala cukrom ,je isté že nejaký zostatkovy ukor sa tam ukázal. Výsledky sú podľa mňa irelevantné , poraďte sa s nejakým odborníkom na diabettes . Šak to nemusím byť ani

lulaby1982
22. okt 2022

odborník na túto záhadu .A ísť na vyšetrenie diabettusu a toľko napumpovať do seba rafinovanych sacharidov a myslieť si ,že sak sa to vyplatilo ,aj to stava .Podľa môjho laického názoru treba dať isto repete.