Viete prosím niekto aspoň približne vysvetlit výsledok magnetickej rezonancie? Prosím
K dr. idem až v stredu a bojim sa či mi niečo náhodou nenašli
Aké máš problémy? Prečo robili MR?
@koniarova mr je mamine… ma 48 rokov a bola odoslaná kvôli bolesti v tvári na pravej strane - vyzeralo to na bolesť vystrelujucu z čeľuste .. pochodila si všade a nič nevedeli zistiť doteraz… príznaky ma : bolesť z pravej strany vystrelujucu do krčnej chrbtice ale robili jej mr mozgu a aj prvej strany tvare
@jaaankaaaa čo to znamená prosím vaskularne zmeny? Ako je to myslené?
A lezie v bielej hmote ?
@taynee mamine… 48 r.
Mozog sa skladá z bielej a sivej hmoty
Vaskularne - cievne, môže ísť aj o zmeny na cievach spôsobené vekom (akože od istého veku ich budeme mať vsetci/väčšina) ale môže ísť aj o ochorenie ciev, ale mne to príde skôr ako náhodný nález
@jaaankaaaa ďakujem moc 🙏🏼
Takže z tých výsledkov nevyzerá že by išlo o niečo zle?
A keď ešte píšete že infekcia o akú by sa mohlo jednať?
@jaaankaaaa este ma podozrenie na upchátu slinnu žľazu (slinny kameň) príznaky všetky sedia na tento problém , myslite že z tých výsledkov môže niečo s tým súvisieť?
No určite nejde o SM, čo je super.
Ja tipujem, že pojde iba o náhodný nález, lézie spôsobené vekom.
Druh infekcie sa z tohto popisu nedá určiť, to by bolo potrebné dovyšetriť
No asi by som si skôr myslela, že pôjde o toto, a že ten nález na mr je len cievny, nesuvisiaci
@jaaankaaaa veľmi pekne ďakujeme naozaj 🙏🏼❤️
A ešte mi napadlo, tie lézie su bez postkontrastneho sytenia, to znamena, ze v čase MR neboli "aktivne", čiže kľudne tam môžu byť už aj rok, 5, 10 🙂
@jaaankaaaa prosím vedeli by ste mi to trochu “ľudovo” vysvetlit ako to je myslené s tými léziami ? Že čo to znamená
Ja tam čítam migréna 🤔 u mňa trvalo pol roka, kým zistili, že mne migréna začína bolesťou, ktorá vychádza z čeľuste 🤷♀️ a najprv všetci tipovali na zuby🤷♀️ nie je mamina migrenik?
@aandrea9 a príznaky si mala aké? Bolesť čeľuste ? Okrem toho aj nejaké iné? Ďakujem za odpoved 🙏🏼
Lézia je vlastne poškodenie
Mne bolesť z čeľuste putovala priamo do hlavy. A iba na jednej strane. Migrena bez aury. V podstate stále mam také isté príznaky, ale už mám lieky na migrenu takže v pohode 🙏
Podla mna bude naneurologii sledovana pre tie lezie
Bolo by dobré uviesť aspon s akou susp. dg ta odoslali
Ale teda, hlavne máš lézie v bielej hmote - popisujuci lekár vylúčil diagnózu skleróza multiplex
A teda ako možné diagnózy uvádza migrénu, zmeny po infekcii alebo vaskularne zmeny
Ale to sa neda rozlusknut len z MR, to už musí dovyšetriť lekár, ktorý ťa tam odoslal a pozná aj tvoje priznaky a pod.