Výsledok magnetickej rezonancie

romca910
23. apr 2019

Ahojte, niekto kto sa rozumie odbornej lekárskej terminológii a vedel by mi pretlmočiť výsledok MR kolena...ďakujeeeem

Nezúžená štrbina FT kĺbu mediálne, jemná subchondrál. skleróza váhonostnej plôšky tibie.
Mediálny meniskus: Telo a zadný roh Mm primer.výšky s nepravidelnou líniou zvýš. signálu siahajúcou na kaudálnu artikulačnú plôšku, s edemat. presiaknutím mäkkých tkanív - dif. dg. postoper. zmeny, lézia gr.III.a., príp. ich kombinácia.
Pozdlž vonkajšieho okraja mediál. kondylu femuru/tibie viac tibiálne, prítomná nepravidelná ohraničená formácia signálu tekutiny (s ojedin. jemnými septami), ľahko prominujúca do okol. mäkkých tkanív (ľahko odtláča LCM a mediál.retinakulum) - dig. dg. fokálne zmnožená intraartikul. tekutina.
Dysplázia FP sulku, mediálna fazeta ľahko menšia.
Subchondrál. edém hlavičky fibuly ventrálne na ploche cca 9 mmm
Incip.tendinopatia LCA, chron zmeny.

tabakmirka
23. apr 2019

@romca910 a záver? Bola si s tým u obvodného lekára? No bez nálezu to nie je lebo aj ty sama sa vieš dočítať, že niečo tam bude, ale s týmto sa potom chodí k odborníkovi 🙂

romca910
autor
23. apr 2019

@tabakmirka Jasné, len k ortopédovi mám termín až o mesiac, tak som sa len chcela spýtať, či sa niekto rozumie týmto veciam...

tabakmirka
23. apr 2019

@romca910 fúha a nie je to somarina, že máš výsledky z MRI a termín kontrolu až o mesiac??

romca910
autor
23. apr 2019

@tabakmirka Žial je, ale nenarobím nič ked som si vybrala doktora, ktorého som si vybrala...