Výsledky z vyšetrenia krvi

cameellia
6. okt 2023

Nájde sa tu niekto kto by mi vedel vysvetliť vysledky z vyšetrenia krvi? Manžel bol na prehliadke a lekárka mu volala že má zlé výsledky a má sa objednať na hematológiu, termín však dostal až v decembri.
Priložím foto výsledkov. Tiež tam má napísané PRÍTOMNÉ VARIANTNÉ LYMFOCYTY, vedel by mi niekto vysvetliť čo to znamená?
Ďakujem vopred

taktotedanie
6. okt 2023

@cameellia hladat inu hematologiu nech ma skorsi termin! !!

danyelia
6. okt 2023

Ahoj, rada z vlastnej skúsenosti...určite skúsiť inú hematológiu a dožadovať sa skoršieho termínu na vyšetrenie, mňa pri mojich tiež zlých výsledkoch na hematológii odbili, že najskôr o 2 týždne sa mi budú vôbec venovať (lebo covid...) Keby mi kamoška sestrička nevybavila prednostný termín do týždňa, už by som tu nemusela byť. Ale nechcem strašiť, nemusí to byť nič vážne, len to zdravotníctvo je v tomto hrozné. Prípadne sa aspoň skúsiť poradiť s tým alebo iným lekárom/sestričkou z hematológie, čo tie výsledky naznačujú, lebo čakať 2-3 mesiace na vyšetrenie po ,,zlých,, výsledkoch je strašné v dnešnej dobe 🙄 Držím palce...

cameellia
autor
6. okt 2023

@danyelia ďakujem určite budeme hľadať iného hematológa len nám nikto ani nepovie čo by to mohlo byť tak manžel je pokojný a ten termín nerieši.

karush
6. okt 2023

Zvýšené červené krvinky, hemoglobín aj hematokrit (tie rdw, mchc apod to netuším rozmedzie), možno polycytémia vera, keď niečo v diferenciálnom rozpočte vyjde mimo normy, tak sa v niektorých laboratóriách robí vždy krvný náter a skúma sa to pod mikroskopom, tam sa popíše ako vyzerajú krvinky, plus sa aj rátajú, ten popis lymfocytov môže byť pri nejakej vírusovej infekcii. Toto je však len veľmi všeobecná odpoveď na tieto výsledky.

karush
6. okt 2023

@cameellia tu je to stručne a zrozumiteľne popísané https://www.myss.sk/myeloproliferativne-ochoren...

cameellia
autor
6. okt 2023

@karush ďakujem veľmi pekne. Verím že sa dostaneme k lekárovi čo najskôr aby sa to riešilo. Viete mi povedať či niečo znamenajú tie VARIANTNE LYMFOCYTY? o tom pojme neviem nič nájsť

karush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karush
6. okt 2023

@cameellia napr. infekciu, líšia sa napr v tvare, rozmere, tam sa popíše čo všetko pod mikroskopom vidia, a potom čo dopíšu do poznámky, nemusí automaticky znamenať niečo nebezpečné

cameellia
autor
6. okt 2023

@karush ďakujem, trošku ste ma upokojili. Máme zdravotne dosť zlý rok a tieto výsledky dnes nám nepridali na pohode.

karush
6. okt 2023

@cameellia držím palce

r2d2d2r2
10. okt 2023

Ahoj zisťily sťe niéčo?

cameellia
autor
10. okt 2023

@r2d2d2r2 bol dnes u obvodného po výmenný lístok, on mu robil nejaké krvné testy a v pondelok ma prísť po výsledky a bude sa podľa výsledkov ďalej riešiť

r2d2d2r2
10. okt 2023

Má aj nejaké priznaky?

cameellia
autor
11. okt 2023

@r2d2d2r2 neviem čo by mohlo súvisieť s týmto. Dnes mu volali od lekára že nemá dobre výsledky nech si príde po výmenný lístok a že ho budú musieť vziať hneď

r2d2d2r2
11. okt 2023

Ani mu nepovedaly čo to môže biť s čoho to má?

r2d2d2r2
16. okt 2023

Ahoj zisťilo sa niéčo?

cameellia
autor
16. okt 2023

@r2d2d2r2 zatiaľ bol dva krát u hrmatologa na odbery tak uvidíme. Máš podobne problémy?

r2d2d2r2
16. okt 2023

Aj manželovy povedal lekar že ma hustu krv ma trosku zvyseny hemoglobin a RBC ale že to je vpohode že ma viac dbať na pitny režim.. A čo povedaly na hematologii?

cameellia
autor
17. okt 2023

@r2d2d2r2 Áno ak má iba jemne zvýšené hodnoty tak treba iba dostatok tekutín a možno anopyrin na riedenie krvi. Jemu zatiaľ nič nepovedali iba že má veľa piť a ten anopyrin začal tiež brať a ďalej uvidíme čo bude

r2d2d2r2
17. okt 2023

Dufám aj ja že len o pitný režim iďe v januari ma isť na kontrolu tak uvidime.. tvoj manžel vela pije vodu ?

r2d2d2r2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
r2d2d2r2
31. okt 2023

@cameellia Ahoj tak ako sa má manžel čo mu zisťili?🙂

astasia
23. jún 2024

Ahojte. Ja mám Polycythaemia vera zistený už 4 roky. Diagnóza D 45

tinka3136
26. júl 2024

@astasia Dobrý deň,chcela by som sa opýtať dá sa s touto diagnòzou fungovať? Ja som po odbere kostnej drene. A podozrenie na polycytemia vera.