Nájde sa tu niekto kto by mi vedel vysvetliť vysledky z vyšetrenia krvi? Manžel bol na prehliadke a lekárka mu volala že má zlé výsledky a má sa objednať na hematológiu, termín však dostal až v decembri.
Priložím foto výsledkov. Tiež tam má napísané PRÍTOMNÉ VARIANTNÉ LYMFOCYTY, vedel by mi niekto vysvetliť čo to znamená?
Ďakujem vopred
Ahoj, rada z vlastnej skúsenosti...určite skúsiť inú hematológiu a dožadovať sa skoršieho termínu na vyšetrenie, mňa pri mojich tiež zlých výsledkoch na hematológii odbili, že najskôr o 2 týždne sa mi budú vôbec venovať (lebo covid...) Keby mi kamoška sestrička nevybavila prednostný termín do týždňa, už by som tu nemusela byť. Ale nechcem strašiť, nemusí to byť nič vážne, len to zdravotníctvo je v tomto hrozné. Prípadne sa aspoň skúsiť poradiť s tým alebo iným lekárom/sestričkou z hematológie, čo tie výsledky naznačujú, lebo čakať 2-3 mesiace na vyšetrenie po ,,zlých,, výsledkoch je strašné v dnešnej dobe 🙄 Držím palce...
Zvýšené červené krvinky, hemoglobín aj hematokrit (tie rdw, mchc apod to netuším rozmedzie), možno polycytémia vera, keď niečo v diferenciálnom rozpočte vyjde mimo normy, tak sa v niektorých laboratóriách robí vždy krvný náter a skúma sa to pod mikroskopom, tam sa popíše ako vyzerajú krvinky, plus sa aj rátajú, ten popis lymfocytov môže byť pri nejakej vírusovej infekcii. Toto je však len veľmi všeobecná odpoveď na tieto výsledky.
@cameellia tu je to stručne a zrozumiteľne popísané https://www.myss.sk/myeloproliferativne-ochoren...
Ahoj zisťily sťe niéčo?
Má aj nejaké priznaky?
Ani mu nepovedaly čo to môže biť s čoho to má?
Ahoj zisťilo sa niéčo?
Aj manželovy povedal lekar že ma hustu krv ma trosku zvyseny hemoglobin a RBC ale že to je vpohode že ma viac dbať na pitny režim.. A čo povedaly na hematologii?
Dufám aj ja že len o pitný režim iďe v januari ma isť na kontrolu tak uvidime.. tvoj manžel vela pije vodu ?
Ahojte. Ja mám Polycythaemia vera zistený už 4 roky. Diagnóza D 45
@cameellia hladat inu hematologiu nech ma skorsi termin! !!