Výsledky z moču

20. máj 2023

Asi sa vám bude zdať moja otázka divná, ale máte niektorá skúsenosť s tým, že vam kazali doniesť moc a brali vam aj vzorky krvi a povedali vam, ze sa vám skumavku stratila? Ze mate prísť ešte raz? Mne známa povedala ze to tak robia, aby si o eriki ci naozaj sú tak vysoké hodnoty niečoho keď zistili v moci napr niektoré lieky aby ze ci aj pri druhom odbere budú také hodnoty. Uznávam ze asi mi boli zistené väčšie hidnjity liekov proti bolesti, keďže mam ukrutne bolesti a bze nich by som pri malom synovi nefungovala. Stalo sa niketrojeh niečo podobné? A ďasa z krvi zisti t, či pečeň pracuje správne? Dakuhem

petamich
20. máj 2023

preco by to robili? ak potrebuju opakovat odber normalne ti povedia, ze mas prist este raz a nebudu sa tvarit, ze sa vzorka stratila 🤷‍♀️ staci aby sa im odlepil stitok zo skumavky a uz nevedia koho je

mikadooo
20. máj 2023

Za mňa kamoška dobre konšpiruje 🤣. Jednoducho sa stala nejaká ľudská chyba a nemajú výsledky tvojej krvi či moču či čoho to vlastne (trochu úvodnému príspevku nerozumiem). Jednoducho choď ešte raz a hotovo. Ak by boli niektoré hodnoty divné a podozrivé, jednoducho by ti povedali, že bude treba odber zopakovať pre ich potvrdenie. Normálny Dr./sestra nemá dôvod vymýšľať si príbehy pre pacienta 🙂.

taktotedanie
21. máj 2023

Kamoska trepe blbosti

nina255
21. máj 2023

Kamoska hovori blbosti.. to by ti normalne zavolali ze nas prist na opakovane odbery kvoli overeniu ze nieco tam vyskocilo.. Moze sa stat ze sa skumavka strati, je to blbe ale stava sa. Bud sa moze pomylit uz sestricka v ambulancii a neoznaci ju - tym padom ju nevies priradit k ziadnemu pacientovi a tipovat snad nechces.. alebo pri transporte niekde vypadnut alebo v labaku sa moze stratit kedze hlavne v tych vacsich je velmi vela odberov vsetkeho mozneho, -a aj ked sa tomu snazis vyhnut niekedy sa bohuzial stane ze danu vzorku nikde nenajdes.. mohla byt aj napriklad tle zatvorena a vyliat sa v sacku, alebo niekedy sestricka odoberie do zlej skumavky co sa neda vysetrit.. mohla povedat ze sa stratila aby hodila vinu na labak (to sa nam osobne stalo uz vela krat, snad nebude ona za zlu a nechceli si priznat chybu) nevieme co je za tym a co presne sa stalo.. a ano z krvi sa da zistit ci pecen je ok alebo nie, ak nie mala by si zvysene hodnoty pecenovych enzymov (alt, ast, gmt, alp) ale nie pri kazdom odbere sa robia vsetky testy z krvi, lekar si vyberie iba parametre ktore potrebuje zakezi od toho preco ti krv bral

autor
21. máj 2023

@nina255 ďakujem za odpoveď