Výsledky z hematológie

motylik91
14. jan 2015

ahojte bola som na hematologii a prave dnes mi prisli vysledky neviete co znamena zvysene riziko VT v kombinacii s HAK????? stretla sa stymto uz niektora?dakujem za vase prispevky :(

margarita
14. jan 2015

mohla by to byt zilova tromboza, kedze DVT je deep vein thrombosis
pokial mas sklon k vyssej krvnej zrazanlivosti, uzivat HAK moze toto riziko trombozy zvysit.
rovnako ako dlha nehybnost dolnych koncatin napr. pri lezani po operacii, dlhom lete, ceste autom...
na co Ti robili tie vysetrenia?

motylik91
autor
14. jan 2015

potratila som preto ma tam gynekolog poslal :( :(

margarita
14. jan 2015

@motylik91
no to som si myslela, ale ci nevies, na ktore faktory a mutacie Ti to robili?
ja som potratila 3x, a robili mi na 3 konkretne trombofilne mutacie, z toho pozitivnu som mala len jednu, tzv. MTHFR. hned ma informovali, ze mam zvazit HAK, ale ja som nikdy nebrala ani neplanujem, takze je to aj tak jedno...

zvysene riziko znamena to iste, akoze ked pojdes na ulicu, moze Ta raz zrazit autobus 😀 neriskovat zbytocne, ale nakoniec mozno umrieme na ebolu ci cierny kasel...

motylik91
autor
14. jan 2015

zabudla som pripisat ze je tam napisane ze mam poruchu zrazanlivosti krvi blizsie neurcena takze sa mam obavat :(

motylik91
autor
14. jan 2015

to uz presne neviem bola som tam este pred vianocami a dnes mi prisli vysledky postou ten Hak neberiem tak isto neplanujem

margarita
14. jan 2015

@motylik91
pozri si toto, a najblizsie sa ich spytaj., co vlastne mas, aku mutaciu, poruchu a ci Ti na to daju nieco v dalsom tehu, prip. este pred nim...

http://www.otehotnenie.sk/p/173/geneticky-test-...

presne toto som riesila pred 7 rokmi, to som mala za sebou 2 potraty a medzitym jeden dalsi a 3 porody s liecbou na hematologii, da sa s tym daco robit, neboj, medicina fakt pokrocila.

motylik91
autor
14. jan 2015

pozriem si to teraz mam menzes ako hned mi skonci idem gynekologovi a dozviem sa o tom viac dakujem velmi pekne 🙂

latvia
15. jan 2015

@motylik91 mohla by to byt skratka venoznej trombozy, kazdy pouziva ine skratky 😝 kazdopadne mas aspon pricinu potratu, pri spravne nasadenej liecbe by mohlo byt nasledujuce tehotenstvo ok.treba, aby ti specifikovali typ mutacie, nenapisali ti to do zaveru?

motylik91
autor
15. jan 2015

nie len tie vysledky tam boli :(

trgypadl
15. jan 2015

@motylik91 venozna tromboza

motylik91
autor
15. jan 2015

@trgypadl je to nejaka choroba?

trgypadl
15. jan 2015

@motylik91 co si uviedla v uvodnom prispevku,tak tam je len uvedene zvysene riziko venoznej trombozy pri uzivani hormonalnej antikoncepcie.teraz je dolezite,ci mas len nejake zvysene hodnoty hemokoagulacnych faktorov,alebo ci mas pripadne nejaku trombofilnu mutaciu(hererozygot,homozygot) a podla toho sa to bude dalej odvijat.a ak si raz potratila a potvrdila sa nejaka mutacia,tak jedine co mozes ocakavat,ze v buuducom tehu budes mozno uzivat lieky na ridenie krvi pripadne injekcie

motylik91
autor
15. jan 2015

antikoncepciu som nikdy neuzivala...na tych vysledkoch je napisane ze trombofilny stav nepotvrdeny,analyza marketov vrodenej trombofilie:F V Leiden,F || Prpthrombin bez mutacie,porucha zrazanlivosti krvi,blizsie neurcena zakaz fajcit a zvysene riziko VT najma v kombinacii s HAK...na druhom papieri je napisane ze mutacie nepritomne...som stoho vedla este ze sa tu niekto najde ... :(

motylik91
autor
15. jan 2015

@trgypadl ty si tiez mala nieco podobne?

trgypadl
15. jan 2015

@motylik91 a na papieri mas aj napisane vysledky odberov hemokoagulacnych parametrov??napr.fibrinogen,protrombinovy cas...predpokladam,ze ak Ti nic konkretne nezistili,tak len napisali dg porucha zrazanlivosti blizsie neurcena

motylik91
autor
15. jan 2015

@trgypadl len prothrombin a tam je ktomu napisane mutacia nepritomna

trgypadl
15. jan 2015

@motylik91 asi Ti vysledky zakladnych parametrov nedali,kazdopadne neboj gyndos Ti vse vysvetli 😉

motylik91
autor
15. jan 2015

@trgypadl praveze z jedny vysledky som uz k gynekologovi zaniesla a na tieto co mi tento tyzden prisli som cakala 3 tyzdne tak uvidim co povie gynekolog

trgypadl
15. jan 2015

@motylik91 a tie,co si zaniesla,tak na tie Ti co povedal?

motylik91
autor
15. jan 2015

@trgypadl ze je vsetko v poriadku ze nie je problem aj otehotniet no zatial neplanujeme len tieto sa mi nezdaju☹

trgypadl
15. jan 2015

@motylik91 nebpj bude to ok 😉

motylik91
autor
15. jan 2015

snad 🙂