Výsledky z endokrinológie

18. sep 2023

Dobrý deň, prosím vás, sú tieto výsledky z endokrinologie v poriadku alebo je niečo hraničné? Chodím každého pol roka na kontrolu, ale štýlom ráno vezmú krv, naobed prídem po výsledky, ktoré mi poda sestrička. Dr ani nevidím. Veľmi mi padaju vlasy, raz dom hej to spomínala, aké že vraj zo štítnej to nemôže byť. Všetky ostatné veci, zubné,očné, gynekologické mám v poriadku... ak sa v Tom niekto vyzná...

taktotedanie
18. sep 2023

Kozne vysetrenie

autor
18. sep 2023

@taktotedanie z módneho má poslali na očné. Ale na módnom ani nič neriešili. Dali len vodičku a nrpomohlo to.

taktotedanie
18. sep 2023

Tak su kozni lekari ktori sa tomu naozaj venuju bohuzial asi ste na takeho nenatrafila

autor
18. sep 2023

@taktotedanie asi nie, obehala som u nás v meste už všetkých

veselo_neveselo
18. sep 2023

Ak mas stitnu pod kontrolou, tak z nej to nebude. Ak ti aj nejake vlasy vypadali, tak zas dorastu ked bude stitna kompenzovana, len to moze trvat.
Ono ale nejake padanie vlasov je normalnehlavne po porode. Pocas tehu vlasy padaju malo, a potom to musia "dobehnut", ked sa hormony zas znormalizuju, tak vypadaju naraz tie, co mali vypadnut pocas tehu, a to moze vyzerat hrozne. Nemoze to byt z toho?

mandzula
18. sep 2023

@autor s takouto lekarkou by som sa velmi rychlo rozlucila, moja ma vzdy dokladne vysetri, popyta sa a vysvetli vysledky z krvi. Prave kvoli padaniu vlasov u mna vysetruje aj metabolizmus zeleza, konkretne feritin - a prave jeho nedostatok bol u mna pricinou padania vlasov. U teba vo vysledkoch nic take nevidim.

autor
18. sep 2023

@veselo_neveselo ja dom po pôrode 12 rokov, takže tým to nebude. Mám autoimunitnu tyreoiditidu, eutreozu. Lieky neberiem žiadne, vraj štítna stíha pracovať. Brala som len počas tehu. Ale ponúkla mu,že ona má salón a tam robí nejakú mezoteraoiu, 80€/sedenie a sedení tak cca 8 a viac. Ale to sú strašné peniaze. Mám to padanie už pár rokov, už mám vlasy keď si dám cop, tak je taký tenký ako môj malíček. Na kontrolu mám ísť o pol roka.

autor
18. sep 2023

@mandzula no vidíš a ja som mala málo železa, to mi zistili pri darovaní krvi, ale brala som železo pol roka, pri preventívne bolo ok. Tiež rozmýšľam,že pôjdem asi to lubichne,že sa tam objednám. K tejto chodím už 12 rokov a od covidu ju ani nevidím.

mandzula
18. sep 2023

@autor lekarka ti ponukla mezoterapiu? Ja nepoznam nikoho, komu pomohla. A k tomu Fe pri preventivke - bezna preventivka neriesi metabolizmuz zeleza, teda nie zasobne zelezo (feritin). Bolo mi povedane, ze mozem mat bezne Fe dobre, no to staci na pokrytie zakladnych potrieb, co vlasy nie su.

autor
18. sep 2023

@mandzula no ešte že som nešla. Hej ponúkla,že to robí popoludní vo svojom salóne. Ja som na preventívne požiadala obvodnú či mi moze aj fe prekontrolovať. Tak mi povedala,že bolo ok. Vieš čo,pol roka som nemohla darovať krv,teraz pôjdem v októbri/novembri tak tam mi to zistili,povedia ku,či je už ok. Možno aní nebude.ktovie.

autor
18. sep 2023

@mandzula vieš bola dom už aj na očnom,možnom,gynekológiu chodím každý rok, xubarku tiež, všetko ok,ale zas nik sa nejde pretrhnúť aby ťa poriadne vyšetrili. Všade čítam,že pri vypadávanie ako prvé štítna žľaza, ja pôjdem nabudúce asi do Lubochne. Musim zistiť,či tam majú lepší systém. No veď nie je normálne,aby som tam bola 4x za dva roky a nevidela ani dr. Či hej? Ja neviem...ako sa mám aj niečo opýtať,veď môže sa mi stav zhoršiť subjektívne. Ale papier popísaný na pol strany ako má vyšetrovala a nepísané, že subjektívne sa má dobre.

mandzula
18. sep 2023

@autor ved to som ti pisala vyssie - od takej lekarky by som odisla. Ja chodim k Wildovej do Roosveltky a to je skvela lekarka. Vysetruje ma cca 20 minut, prehmata, urobi sono, vysvetli vysledky... fakt skvela lekarka.

autor
18. sep 2023

@mandzula určite sa idem objednať do Lubochne. To som už rozhodnutá. Zajtra tam volám o termín.

danka56
18. sep 2023

Teraz to cele riešim aj ja.
Do Ľubochne som sa objednala, ale asi trikrát mi do telefónu bolo povedané, že musím mať odporúčanie od spadoveho endokrinológa. To mi chvalabohu dala. Tak aby si s tým počítala.

autor
18. sep 2023

@danka56 čože? No ja som z Ružomberka, to aj vtedy? Nielen zo vzdialených okresov? To čo je za blbosť?že treba výmenný lístok,to chápem,ale načo od endokrinologa?

autor
18. sep 2023

@danka56 nie náhodou od obvodného?

nevenka
18. sep 2023

No mne zo stitnej padaju, ale ja mam po porodoch zvysenu funkciu a liecim sa, ale ked sa to stabilizuje, tak padaju menej. No este to potrva, este to nemam uplne ok. Velku kuceravu hrivu uz nikdy mat nebudem 😔.

autor
18. sep 2023

@nevenka no ja som bez liečby. Ale veď ok, len keby ma dr aj vyšetrila a mohla sa jej k tomu niečo opýtať,tak s tým nemám problém...

nevenka
18. sep 2023

No v Lubochni Ti tak zoberu krv na protilatky. Je mozne, ze ich mas. Ale tie samotne nesposobuju padanie vlasov. Chodim k primarovi z Lubochne, no s vlasmi sa nezaobera. Kuka na vysledky a davkuje podla toho lieky a tlaci ma do operacie. Este nechcem. Nepravidelny menzes - nevadi ve este kojite...ked som nekojila, povedal, ze s tym nevie nic spravit, vysledky mam ok a mam si dat predpisat HAK...To som vtedy ostala v soku. Nuz...🤔. Mam aj viac muzskych hormonov, jedno s druhym. Ale co nevidia na papieri, to akoby nebolo, taku mam skusenost.

danka56
18. sep 2023

Endokrinologa

nevenka
18. sep 2023

No ale podla vysledkov Ti nemaju preco dat lieky, hormonov mas dost, TSH mas v norme.
Protilatky ale su zalezitoat imunity, je to autoimunitna choroba a oni s tym nevedia nic spravit. Az ked Ti znicia tkanivo stitnej zlazy a ona nebude vladat vyrabat hormony, tak daju Euthyrox. Taky je fakt.
Ale poviem Ti, ze mam obe choroby, aj Hashimotovu aj Graves Basedow a strieda sa mi to. Ked som bola v stadiu hypotyreozy, ale len hranicne, nedali mi nic. Ze som totalne zdravy clovek 🙃.
Ale skus, mozno na nieco pridu, mozu to byt aj muzske hormony zvysene, nedostatok mineralov napriklad.

qwerty2
22. sep 2023

@mandzula Prosím ťa náhodou nevieš akú hodnotu feritínu si mala keď ti vlasy padali?

lmwoman
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. sep 2023

@lmwoman áno, chodím do vojenskej v RK. Veď človek môže mať aj iné príznaky, ktoré predtým nemal, iné ťažkosti a rád by sa porozprával s dr či to s tým môže súvisieť a nie že dr ani nevidím.

mamina7070
23. sep 2023

hodnoty pre stitku mas v pohode skor by som tonvidela na kozne na niekoho ktonsa na tonspecializuje

lmwoman
23. sep 2023

Presne viem o čom hovoríš ja k nej idem teraz v októbri som zvedavá či ju vôbec stretnem alebo bude zase mimo.....

autor
23. sep 2023

@lmwoman určite ju nestretnes, bola aj moja starká 79 ročná, ona aj lieky berie, vzali krv, po výsledky na obed, sestrička podala papier s termínom kontroly o rok a že lieky ma predpisane, na ten rok jej môže predpísať obvodak,takže tak.

autor
23. sep 2023

@lmwoman v podstate ani starká pri nej nebola ani pred rokom ani teraz a to berie aj lieky a štítnu ma vyoperovanu. Tak asi na nejaké výnimky už dr pracuje takto. To je sila,že chodíš k odbornému lekárovi a nevidíš ho dva roky.

lmwoman
23. sep 2023

Tak mám ísť aj na sono tak snáď snáď tam bude... tiež berem lieky a mám polku ŠŽ vyoperovanú....

autor
23. sep 2023

@lmwoman áno, sono ti urobí, mne robila pred rokom a pol-dvomi. Teraz ma napadlo,či už v marci nemám ísť tiež aj na sono,ale nenapísala nič. Asi už ani to mi netreba 🙈 kedy tam máš ísť?