Výsledky z cytológie sú ok a následná kontrola o pol roka

bona_dea
23. feb 2015

dámy, rada by som sa spýtala na Vaše skúsenosti. Dnes mi volali z gynekológie, že výsledky cytológie sú v poriadku, ALE mám prísť na kontrolu o pol roka. Viac mi sestrička do telefónu nepovedala. Doterajšie výsledky som mala vždy v poriadku a cyto mi robili vždy klasicky na preventívke. Mala som dlhodobo jedného partnera, teraz mám cca pol roka iného, myslíte si, že to s tým súvisí? Ja teda predpokladám, že nejaký dôvod to musí mať, keď je potrebné prísť znova na cyto za pol roka.

Ďakujem Vám za Vaše skúsenosti a rady

evelin1986
23. feb 2015

Ja som musela ist na cytologiu po pol roku,ked mi vysla 3jka...o pol roka to uz nastastie bolo ok.

bona_dea
autor
23. feb 2015

@evelin1986 mne sestrička to číslo do telefónu nechcela povedať, stále hovorila, že je to v poriadku, ale, že treba prísť na kontrolu o pol roka... som z toho, popravde, trochu vystresovaná

evelin1986
23. feb 2015

@bona_dea chapem,kazdy by bol...ale tak podla mna,keby si mala 3, tak by ti netvrdila do telefonu,ze je vysledok vporiadku..napr. u nas vysledky cyto ani do telefonu nepovedia..musim chodit osobne..akurat raz som si po ne neprisla- zabudla som na to,ved vzdy to bolo ok a asi po 2 mesiacoch mi vola sestricka,ze som neprisla a vysledky nie su dobre...sm tam hned naklusala,smrt v ociach,doktorka mi vynadala a objednala na opakovanu cytologiu o pol roka..nastastie to kleslo na 2, odvtedy klop klop dobre..

bona_dea
autor
23. feb 2015

@evelin1986 ďakujem za reakciu 😉

budem rada, ak sa ešte niekto ozve

katka553
23. feb 2015

@bona_dea aj keď je výsledok cytológie 2, čo je dobrý, tak môže byť ďalší odber o pol roka, záleží od doktora... Vôbec tým nestresuj 🙂

natalyi
23. feb 2015

ja som tiez mala cca pred tromi rokmi cyto 3 a mala som prist o pol roka na dalsiu Zas bol vysledok 3 a cytolog mi dokonca odporucil kyret Na ten som ale neisla a o pol roka dalsie cyto A to uz bolo na 1 Pred tym som ziadne problemy nemala A odvtedy uz nastastie tiez nie (klopklop)
takze neboj nemusi to nic znamenat 🙂

bona_dea
autor
23. feb 2015

@katka553
@natalyi ďakujem, dievčatá, za povzbudenie... 😉

heni79
23. feb 2015

@bona_dea
Ja by som tam zbehla osobne a výsledok konzultovala s lekárom.
Nemusí to byť nič hrozné, ale pre svoj pokojný spánok, by som tam šla na konzultáciu. 😉

zuzka0605
23. feb 2015

mas tam zrejme 2-3 alebo take nieco..nestresuj sa, je to bezne ..

bona_dea
autor
23. feb 2015

@heni79 bohužiaľ, bývam ca 300 km od doktorky... ☹ inak by som šla...

bona_dea
autor
23. feb 2015

@zuzka0605 ja si to tiež myslím, štve ma, že som netrvala na tom dostatočne, aby mi povedala to číslo, aký je ten výsledok... no nič, utešujem sa tým, že ak by to bol nejaký prúser, tak by predsa nechceli aby som prišla /až/ o pol roka...

heni79
23. feb 2015

@bona_dea
Tak by som volala opäť a žiadala hovoriť s lekárkou. 😉