ahojte.. mate niektora s tym skusenosti? Z cytologie mi vysla dvojka, aspon tak mi to sucho v telefone povedala sestricka a ked som sa jej spytala ze co to znamena, povedala ze to nic a ze o pol roka mam ist na kontrolu. Vie niekto poradit, ci je to zle alebo??
@arhanta ako pise sisaha, je to normalny dobry nalez... mne to doktor vysvetlil, ze jednotku maju len mlade dievcata, ktore este pohlavne neziju... nemusis sa bat, ze ked mas dvojku, je to zle... aj ja som bola teraz na preventivke a prekvapilo ma, ze mi nerobil cyto, vraj uz len kazde dva roky, ked je normalny nalez a ziadne problemy...
@alusha @arhanta mne to dokonca doki ani nepovedal v cislach, ale ze mam nejaky ten juvenilny hpv, ze to maju mlade dievcata. Prvy ster mi bral v januari, druhy v auguste. Aj som mu to pripomenula, ze nedavno mi bral stre a on ze nevadi,z e to mozeme pozriet aj tak. Vravel, ze to vyzera v poriadku, ale kazdy 3/4 rok si to mam nechat skontrolovat.
@sisaha
@alusha
@pempusik , ahojte kocky, tak ja neviem ako to je, mne ta sestra ako som uz pisala povedala, ze mi vysla dvojka a ked som sa spytala,ze co to znamena, povedala ze je to nic. Potom mi to nedalo, bala som sa a o par hodin som tam volala znova a pytala si doktora , ktory mi povedal, ze bohuzial sa nedalo zistit presne nic, lebo dvojka vraj znamena, ze tam nieco bolo co zabranilo zisteniu ci je vsetko ok, asi krv alebo nejaka ina ciastocka. Tak preto mam ist o pol roka znova na kontrolny cytoster, lebo ze tolko trva kym tkaniva dorastu a odporusil mi nejaku vodovu formu odberu, ze ten je presnejsi,stoji 20e,,
Tak teraz som z toho jelen..lebo vy tu pisete babenky , ze ked vide dvojka tak je to ok, o nic nejde a on mi povedal aby som prisla na dalsi cytoster v aprily.. ???
@arhanta neviem, preco chce z teba páčiť peniaze...mne sa to nezdá.. Ja mam dvojku už hádam 10 rokov a to si dávam robiť cyto každý rok.. Keď som sa pýtala ja, tak mi doktorka povedala, ze jednotka a dvojka su normalne negativne nalezy.. Tak neviem, je to na tebe...ak si priplatis za vysetrenie a vyjde ti znova dvojka, tak potom ti čo povie? že už je to normalne??
aj aj som mala dvojku, to je uplne ok... mne gyndos vravel ze 1 malokedy byva
@arhanta ja som mala cinII a bola som na leep konizácii, skús zájsť za svojim lekárom.Mne sa to vlieklo od 2008, hneď nato som otehotnela a po pôrode mi nebral stery až keď mal malý rok a mala som dvojku a štyri mesiace nato mi urobili leepkuhttps://www.modrykonik.sk/forum/tema/da-sa-oteh... názov témy, ale veľa zaujimavosti nájdeš tam.
IIpapIII viete co to znamena,?
je to podla lekara Papanicolaua,pap I je normalny nalez a pap ll su zapalove zmeny na krcku maternice,obycajne byva ked je vytok.Lekar to mal vysvetlit,aby si vedela o co sa jedna,obycajne sa ster opakuje,ked vyjde ll.
@arhanta ahoj, ja mam tiez vzdy dvojku a ta sa povazuje za normalny nalez... Len neviem preco ti povedala sestra ze mas prist o pol roka, kedze sa zmenil zakon a poistovna preplaca cytologiu (ak vyjde 1,alebo 2) iba raz za tri roky...
http://lesk.cas.sk/clanok/7220/prekvapenie-u-gy...