Prosim vas mam sa niecoho obavat alebo je to ok . Dakujem vopred
ak by to bolo vazne, len tka by ta nepustili.
extrasystoly ma teraz fakt vela ludi, uz ked si tuto temu pohladas tu na MK.
tiez sa taketo stavy vyskyrtuju pri tetanii, ktoru ma itez vela ludi.
Nic hrozne tam nemas. Az sa cudujem, ze bola nutna Rzp.
@stanulienkat ahoj nutna bola iba z toho dovodu ze som mala vysoky tlak na ktory som nebola zvyknuta a tiez silne busenie srdca prvy krat sa mi to stalo
@elenka211 v správe naozaj nemáš nič zle, len že si máš kontrolovať tlak a pulz, extrasystoly sú v malej miere úplne bežné skoro u každého človeka. Aky si mala tlak?
Tlak na ambulancii si mala ukazkovy, pulz tiez v norme…Doma si mala iny? Tvoja diagnoza je busenie srdca, nic ine zavazne nezistili…
@stanulienkat pred prichodom rpz 160/90 abo nejak tak ustupil az po vizive inak som zvyknuta na tlak pod 100 ten mam stale asi 6 rokov rovnaky
@elenka211 Prepáč, ale s takýmto tlakom si volať rzp-čku, to je normálne na pokutu. Nechcem byť sprostá, ale určite tú sanitku potreboval niekto vážne chorý.
@stanulienkat Ako ja chapem len ma ten stav vystrasil nevedela com co sa deje teraz uz viem takze by som ich nezavolala
Inak zienky nemyslite si ze volam ich len tak zo srandy zpbudila som sa na strasnu bolest ruky busenie srdca a zvracala som manzel sa zlakol a ich zavolal inak by som to nechcela a tam mi nepovedali nic tak som sa opytala tu
neopravnene volanie RZP
objednaj sa k psychiatovi nema to fyziologicky podklad ale psychicky
RZP sa s tymto nevola rieis sa to u psycho
ale teda k vysledkom vysetrenia ludsky povedane si zdrava ako repa co sa tyka telesnej stranky z tejto stranky netreba nic robit tie priznaky mas z psychiky
Nezozerte ju. Ak ma vezne tlak pod 100, a teraz vyberol o cca 60 vyssie, jasne, ze sa subjektivne citila velmi zle. Myslim, ze aj pre vacsie somariny si niektori ludia dokazu volat RZP. Ak sa k tomu pridala prudka bolest, dokonca zvracania, mohlo to indikovat ovela vacsi problem ako zachvat tetanie, ci ine...Autorka- mala.som.podobne stavy, mne sa opakovali, prichadzali z nicoho nic, ja som.sice RZP nevolala, no bola to velmi neprijemne obdobie. U mna zistili nedostatok kalia. Nie nejaky brutalny, dostala som.sa do hranicnych hodnot a uz sa to spustalo...objednaj sa k svojej lekarke, dovysetrujte. Vela zdravia!
Vy ste neskutočne múdre a k tomu ešte dokážete suverénne napísať že neoprávnená rzp,psychika atd
Ženy je mi z vás zle !rzp pohotovosti sú pre ľudí a ich zdravotne ťažkosti !!!!co tu budete stále lekárov ľutovať a ľudí odcudzovať ?sak oni sú zato platený
Azda nebude lekár na nočnej pohotovosti bubkat na lehátku
Ak je práca tak je práca a vás je prd do toho ci to bolo opodstatnené alebo nie
@barbora854 tu nejde o to ci ma lekar co robit, alebo nie, ale o to, ze RZP v tej chvili moze potrebovat neikto v ovela vaznejsom stave.
ja by som si RZP nevolala, ale teda neodsudzujem, lebo laik nemoze vediet co mu je. no tvoje tvrdenie tiez nei ej na mieste.
RZP ked odvezie pacienta, pokial ho na pohotovosti nedoriesia, rychlost zavisi od stavu a dg, potom tam musi cakat, kludne je sanitka bloknuta aj na par hodin, obzvlast ak sa jedna o stav, ktory naozaj na RZP nie ej.
@barbora854 budes inak hovorit, ked ti nepridu zachranit dieta, alebo muza v ohrozeni zivota, lebo bude sanitka obsadena neodovodnenym vyjazdom. A takychto zbytocnych vyjazdov je velke percento.
@stanulienkat to je chyba zdravotníctva a štátu a nie ľudí ktorým je zle a nevedia ci majú infarkt alebo len banalitu.na rzpecky peniaze nie sú ale na Ukrajinu a iné áno 🤦🏻♀️dajte jej pokoj keď jej bolo zle a nevedela čo so sebou
@stanulienkat a ešte jedna vec môj otec chodil dlho dlho po lekároch lebo mal búšenie srdca EKG holter atd niekoľkokrát a vuala o dva mesiace mozgová príhoda rozsiahla
@barbora854 tybsi dobra Ukrajina. Na Ua idu peniaze z Eu, uz ked ta to trapi. A na sanitky idu peniaze z odboru, ktory 12 rokov rozkradal Fico a Paška. Takze tam pytaj peniaze.
@stanulienkat a taktiež na 155 sami usúdia ci je nutná rzp 😉keď som volala ohladne dcéry a chcela som sa len informovať sami mi núkali že ju prídu pre istotu pozrieť 😁
@stanulienkat Pointu si dúfam pochopila
@barbora854 mozgovu prihodu by mu dopredu nediagnostikoval nikto na svete. To sa neda. To moze dostat aj clovek z plneho zdravia a bez tazkosti.
@stanulienkat veď práve a mohol to byt prípad aj autorky
Niekedy sú príznaky úplne nepatrne až zanedbateľne
@stanulienkat nejde o to aby mu ju niekto predom diagnostikoval.som zdravotnícka tak mi nemusíš vysvetľovať 😁ale mal arytmie no EKG ani raz neukázala nejakú chybu a cieva sa mu už upchavala a potom bum
Príhoda dáva o sebe vždy ale vždy dopredu vedieť
@barbora854 nie, nedava vzdy vediet.
Ináč ja som z tých čo si sanitky nevolali dokonca ani pri anafylaktickom šoku ktorým som prešla .aj vtedy som vsadila na klasickú pohotovosť .sice si pamätám len to ako som vystúpila z autá a zobudila som sa už na lehátku napichana s liekmi a doktorka kričala volajte rzp potrebuje ísť na Aro .je nestabilná tlak 50/30 atd atd atd .ale viem že keby som cakala na sanitku tak som mŕtva
Niekedy netreba panikáriť autorka .staci sadnúť do autá/taxika a ísť sa nechať skontrolovať len na pohotovosť no
@elenka211 rzp a pohotovost vas nediagnostikuju
Zozente si vymenny listok a najdite si internistu
@stanulienkat 😂ok tak nedáva no
Ma zmysel sa hádať ?
@barbora854 nie, nema zmysel. Nie si jedina, co sa tak "trochu" do toho vyzna.😉
Pekny vecer.
@elenka211 a doktor čo povedal? To je také normálne sa opýtať.
Nič hrozné tam napísané nie je l.