Výsledky MR chrbtice

modrykonik999
3. júl 2023

Ahojte. Je tu niekto kto by mi vedel prosim precitat vysledok MRI chrbtice?

Diky moc

kacena4
3. júl 2023

daj ak budem vediet poradim

modrykonik999
autor
3. júl 2023

@kacena4
Pracovisko: Dr. Magnet - Ružinov
Vyšetrenie: MR - Th a LS chrbtica Dátum vyšetrenia: 25.06.2023 Popisujúci lekár: Tvrdík Tomáš MUDr.
MR Th-LS chrbtice natívne:
SAG T2vo TSE, T1vo TSE, T2vo TSE STIR; TRA T2vo TSE DRIVE cSENSE, T2vo TSE DRIVE
V sagitálnej rovine je chrbtica zobrazená od C6 po S3. Hrudníková kyfóza aj lumbálna lordóza sú napriamené, pozorovať os sacrum arcuatum, primárny AP rozmer spinálneho kanála je primeraný. Zobrazené stavce bez kompresívnych deformít, bez podozrivých ložiskových zmien. V úrovni Th3 sa zdá byť neúplný oblúk naľavo od processus spinosus, ostatné oblúky v zobrazenom rozsahu chrbtice sa zdajú byť uzatvorené. V celom zobrazenom rozsahu bez známok meningov alebo myelokély, bez stenózy spinálneho kanála. Miecha siaha po úroveň L1, v zobrazenej časti miechy bez ložiskových a signálových zmien, bez atrofie.
V priestore C6/7 pozorovať diskrétny bulging disku veľkosti do 2 mm AP bez zreteľnej hernie a foraminostenózy.
V priestore C7/Th1 až L5/S1 s vynimkou priestorov Th3/4 sú výšky a signálové intenzity diskov zachované, dorzálne bez vyklenutia a hernií, bez foraminostenózy. Pozorovať miernu spondylartrózu v priestoroch lumbálnej chrbtice, bez závažnej stenotizácie spinálneho kanála.
V priestore Th3/4 pozorovať paracentrálne až foraminálne vľavo protrúziu disku veľkosti do 3 mm AP s miernym tlakom na durálny vak, bez zreteľnej myelopatie, bez foraminostenózy.
Záver:
Porušená os hrudníkovej a driekovej chrbtice, bez stenózy spinálneho kanála. V úrovni Th3 pozorovať čiastočne neuzatvorený oblúk stavca, bez meningokély, v ostatných priestoroch podobný nález nevidím. Mierna spondylartróza v lumbálnych priestoroch. V úrovni Th3/4 tiež pozorovať ľavostrannú protrúziu disku s miernym tlakom na durálny vak, bez myelopatie a foraminostenózy.

Diky moc 🤓

kacena4
3. júl 2023

v zavere to mas pekne zhrnute... mas krivu chrbticu, otvoreny stavec, th3/4 prasknuta platnicka a tlaci mierne na miechu. ak mas bolesti moze to byt z tohto avsak je len mierna 3mm. a este c6/7 vyskocena platnicka 2mm odporucam cvicit sm system vie sa to ro velkej miery upravit. treba dodrziavat spravne predklananie aby sa vytecena olatnicka nezhorsila. ja som mala 24mm vytecenu a operovali ma. drzim palceky

modrykonik999
autor
3. júl 2023

@kacena4 ugh znie to šialene! Ďakujem