Vyskočenie platničky v krížovej oblasti.

olinaaaa
23. jan 2020

Nevie niekto poradit ked mam bolesti v krizoch a v nohe ci mozem cvicit na bycykli? Bola som u lekara pivedal SMCvicenia.. Ale zabudla som sa opýtať ci mozem spining.. Ďakujem

eliska13
24. jan 2020

@olinaaaa a teda máš vyskocenú platničku či len admin Ti zmenil názov temy?Máš nejaké lieky?ja by som neriskoval teraz so spinningom, keď máš bolesti skôr také naťahovacie cvičenie SM je vyborny

olinaaaa
autor
29. jan 2020

@eliska13 vyskocena o 5 mm.. Mala si to tiez? No SM uz cvicim.. Dnes prvy den.. A mam pocit ze ta noha stale boli

eliska13
29. jan 2020

@olinaaaa na šťastie až platničky nie, ale mám iný problém s krizami a celkovo chrbticou.To bude ešte dlho bolieť veď máš možno chytený nerv.Je to dlha cesta, ale nie nemožná.pozor ako sedíš, vstávaš z postele, ako si zuby umyvas....

tanamiska
29. jan 2020

Tak bicykel je posledná vec na ktorú by som si sadla.Ja mám vysunutú platničku o 6 MM a bolestí od Augusta.

olinaaaa
autor
30. jan 2020

@tanamiska ahoj a tiez bolesti az do nohy? Mne to striela az do nohy... Bola si stym u lekara?

olinaaaa
autor
30. jan 2020

@eliska13 ved som si vsimla ako sedim a ak náhodou dlhšie tak bolesti riadne

eliska13
30. jan 2020

@olinaaaa nedal Ti obstrek, alebo lieky na uvoľnenie svalstva?ja mám problém s kĺbom krížovým a to tiež ide do nohy, hlavy ako ho mám vysunutý sú dni kedy dobre, dní, keď ma to ťahá veľmi.aj na fitlopte je dobre cvičiť kamarátka mala už pred operáciou aj skúšala suchý ozón ten je fajn na platničky a tak sa jej polepšilo, že op nebola nutna

mimi21mimi
30. jan 2020

Dornova metóda u masera. O chvilku napravene...

tanamiska
30. jan 2020

Áno bolesť mi vystreluje do nohy až do prstov. Mám vybraté lieky ,injekcie ,infúznu liečbu,PRT obstrek pod Ct a teraz má čaká operácia

olinaaaa
autor
30. jan 2020

@eliska13 ozon je fajn.. No na ten sa mam objednat..

olinaaaa
autor
30. jan 2020

@tanamiska nic nepomohlo? Ani ozon?

olinaaaa
autor
30. jan 2020

@mimi21mimi to je aka?

tanamiska
30. jan 2020

Veru nič ,prt obstrek zabral tak na mesiac a potom začali bolesťi nanovo .Tak dúfam že po operácii bude lepšie .

olinaaaa
autor
30. jan 2020

@tanamiska a smiem sa opytat vek? Ja mam 35..no operáciu by som ešte nechcela.. A kde idete operovat?

tanamiska
30. jan 2020

Ja mám 36 a operovať ma budú v Nitre.

mimi21mimi
31. jan 2020

@olinaaaa
@olinaaaa to je metoda napravania... pogoohlite trosku o tom. Aj ci to nejaky maseri u vas robia.

olinaaaa
autor
31. jan 2020

@tanamiska nechceli ste ruzomberok?

tanamiska
1. feb 2020

@olinaaaa Rozmýšľala som aj nad Ružomberkom ,ale ja mám blízko Nitru tak idem tam hlavne kvôli návštevám,aby to manžel s deťmi nemali ďaleko za mnou chodiť .A zadalsie neurológ mi odporučil buď Nitru alebo Ružomberok tak moc na výber nemám .

suge
1. feb 2020

@olinaaaa Keď mal ocino akútne problémy s platničkou, tak lekárka mu bicyklovanie vyslovene zakázala.

zuzana267
1. feb 2020

@olinaaaa Dobrý deň, moja rada - jednoznačne treba cvičiť systém pod dohľadom skúseného lekára/fyzioterapeuta, najlepšie v kombináciami s trakčnými manuálnym technikami (špeciálna masáž), čím skôr začnete, tým lepšie výsledky. Ale treba cvičiť pravidelne a poctivo, trvá to nejaký čas kým aj bolesť z nohy stiahne späť do chrbta (platnička sa utláčala roky, desaťročia?). Je potrebné vytvoriť pevný svalový korzet chrbta cvičením, operácia nič nerieši (samozrejme sú výnimky kedy je operácia nevyhnutná), odstráni sa len časť platničky ktorá tlačí na nerv (bolesť krížov, vyžarovanie do nohy) ale naruší rezom veľa vrstiev svalstva ktoré už nebudú fungovať ako predtym a prácu za poškodenú platničku musia prebrať platničky pod ňou a nad ňou čiže o chvíľu sa zničia a bude "treba" ďalšia operácia.. Preto dnes aj odborní lekári ustupujú od riešenia týchto stavov operáciou ale odporúčajú sm systém. Ja by som osobne dávala pozor na všetky možné ostatné druhy cvičenia, bicyklovanie je úplne nevhodné, ste v pozícii v predklone kde sa ešte viac zaťažuje poškodená platnicka - nie je dobré cvičiť nič iné, lebo sa stav môže ešte zhoršiť. A tiež veľký pozor na klasické masáže alebo takzvané "naprávanie". Odporúčam čítať https://platnicka.sk/, veľa o sm systéme nájdete na nete, na YouTube sú videá priamo od pána Smíška, autora tejto metódy. Držím všetkým palce!

olinaaaa
autor
1. feb 2020

@tanamiska no tak drzim palceky... A kedy idete? Budem na vas mysliet

olinaaaa
autor
1. feb 2020

@zuzana267 dakujem. SM cvicenie cvicim pod fizioterapeutom a aj doma rano obed večer...

tanamiska
1. feb 2020

@olinaaaa Ďakujem Vám 😉27.3

olinaaaa
autor
1. feb 2020

@tanamiska budem na vas myslieť 😘