Nevie niekto poradit ked mam bolesti v krizoch a v nohe ci mozem cvicit na bycykli? Bola som u lekara pivedal SMCvicenia.. Ale zabudla som sa opýtať ci mozem spining.. Ďakujem
Tak bicykel je posledná vec na ktorú by som si sadla.Ja mám vysunutú platničku o 6 MM a bolestí od Augusta.
@olinaaaa nedal Ti obstrek, alebo lieky na uvoľnenie svalstva?ja mám problém s kĺbom krížovým a to tiež ide do nohy, hlavy ako ho mám vysunutý sú dni kedy dobre, dní, keď ma to ťahá veľmi.aj na fitlopte je dobre cvičiť kamarátka mala už pred operáciou aj skúšala suchý ozón ten je fajn na platničky a tak sa jej polepšilo, že op nebola nutna
Dornova metóda u masera. O chvilku napravene...
Áno bolesť mi vystreluje do nohy až do prstov. Mám vybraté lieky ,injekcie ,infúznu liečbu,PRT obstrek pod Ct a teraz má čaká operácia
@mimi21mimi to je aka?
Veru nič ,prt obstrek zabral tak na mesiac a potom začali bolesťi nanovo .Tak dúfam že po operácii bude lepšie .
Ja mám 36 a operovať ma budú v Nitre.
@olinaaaa Dobrý deň, moja rada - jednoznačne treba cvičiť systém pod dohľadom skúseného lekára/fyzioterapeuta, najlepšie v kombináciami s trakčnými manuálnym technikami (špeciálna masáž), čím skôr začnete, tým lepšie výsledky. Ale treba cvičiť pravidelne a poctivo, trvá to nejaký čas kým aj bolesť z nohy stiahne späť do chrbta (platnička sa utláčala roky, desaťročia?). Je potrebné vytvoriť pevný svalový korzet chrbta cvičením, operácia nič nerieši (samozrejme sú výnimky kedy je operácia nevyhnutná), odstráni sa len časť platničky ktorá tlačí na nerv (bolesť krížov, vyžarovanie do nohy) ale naruší rezom veľa vrstiev svalstva ktoré už nebudú fungovať ako predtym a prácu za poškodenú platničku musia prebrať platničky pod ňou a nad ňou čiže o chvíľu sa zničia a bude "treba" ďalšia operácia.. Preto dnes aj odborní lekári ustupujú od riešenia týchto stavov operáciou ale odporúčajú sm systém. Ja by som osobne dávala pozor na všetky možné ostatné druhy cvičenia, bicyklovanie je úplne nevhodné, ste v pozícii v predklone kde sa ešte viac zaťažuje poškodená platnicka - nie je dobré cvičiť nič iné, lebo sa stav môže ešte zhoršiť. A tiež veľký pozor na klasické masáže alebo takzvané "naprávanie". Odporúčam čítať https://platnicka.sk/, veľa o sm systéme nájdete na nete, na YouTube sú videá priamo od pána Smíška, autora tejto metódy. Držím všetkým palce!
@olinaaaa a teda máš vyskocenú platničku či len admin Ti zmenil názov temy?Máš nejaké lieky?ja by som neriskoval teraz so spinningom, keď máš bolesti skôr také naťahovacie cvičenie SM je vyborny