Vyšetrenie žalúdka

12. mar 2023

Prosim Vas, v utorok som ojednana na vysetrenie zaludka hadicou, mam velky strach .Najprv asom ani nemala ale kade tade po nete som citala skusenosti a tak ma to vyplasilo,ze mam chut to vynechat, Je to naozaj take strašne?

monillia
12. mar 2023

Nie,nie je to strašne, nie je to úplne najpríjemnejšie záležitosť ale oveľa väčší strach je pred samotným vyšetrením ako vysetrenie

nikpa
12. mar 2023

Nie je to vôbec bolestivé len dosť neprijemne ale trvá to chvíľočku a dá sa to zvládnuť. Ja som to absolvovala dvakrát a zrejme nie naposledy. Poradím ti, že počúvaj sestričku a rob presne čo ti povie, ja som ju prvýkrát nepočúvala a zbytočne som si to zhoršila, druhýkrát som dýchala ako mi kázala a bolo to oveľa znesiteľnejšie. Základ je dýchať nosom a nepanikarit, nech ťa ani nenapadne tam neísť, je to dôležité vyšetrenie, zvládneš to 🙂

iwesska
12. mar 2023

Nie je to ani prijemne,ani strasne. Ja som tiez pred prvym vysetrenim nacitala hluposti a ani som noc predtym nespala🤦‍♀️. Jedine nepriemne na tom je ten pocit na vracanie a potom ked ti budu pumpovat vzduch do zaludka a zacnes grgat. Ja som bola uz viackrat,zvyknut sa na to neda. Zakazdym je to neprijemne,ale jedine,co ma tesi,je ze to trva tak max 5 min. Po tom,co som mala na ph metrii hadicku v krku a nose 24hod,je gastroskopia uplna malina.

panelacikova
12. mar 2023

Nie je to bolestivé, je to len nepríjemné. Podstatné je, aby si sa čo najviac uvoľnila a dýchala nosom. ale to ti budú donekonečna opakovať. ja som bola v živote asi 6x, vždy mi sestrička jedna držala hlavu a hladkala ma, druhá asistovala lekárovi a ten vyšetroval a odoberal vzorky. mala som šťastie na takéto kolektívy vyšetrujúcich ľudí 🙂 je to veľmi pozitívne, ak ťa vedia stále upokojovať, veľmi to pomáha. celé vyšetrenie trvá nanajvýš 5 minút vrátane odobratia vzoriek. držím palce.

oli18
12. mar 2023

@iwesska ja som bola viackrat a nikdy mi nepumpovali vzduch do zaludka. A zmenila som lekara a ten mi pri kolono pumpoval. Musela som prdiet 🙉. Nikdy som tu predtym o tomto sposobe necitala. Takze aj pri gastroskopii?

iwesska
12. mar 2023

@oli18 Bez napumpovania vzduchu sa zaludok vysetrit neda,kedze ked si nalacno je splasnuty. Mne robili gastroskopiu na 3.roznych pracoviskach a vsade rovnako,tak sa k tomu neviem vyjadrit. Potom je to take odflaknute vysetrenie,ak to neurobia ako treba. To je tak,ako ked niekto urobi gastroskopiu,ale neodoberie vzorky.

proste0monika
12. mar 2023

Ja som tam isla tiez so strasnym strachom po tom, co som.si precitala. Este kym som sedela v cakarni,vysla z ordinacie pani a na celu cakaren spustila taky teatralny vystup, ze som skoro usla. No nakoniec to vobec nebolo take strasne. Jasne, ze to nebude tvoja oblubena volnocasova aktivita 😄, ale je to naozaj rychlo vybavene a za par minut ani nevies,ze sa cosi dialo. A drzim palce, nech vysetrenie pomoze 🙂

oli18
12. mar 2023

@iwesska a pocula si, ze ti pumpuje vzduch? Ja som bola asi 6x na obe hadice u dr.nazvem ho c.1.Ci mi pri tych vysetrenia fukal vzduch, alebo nie, netusim. Nic som nepocula .
Vzorku mi bral vzdy. Pri kolono som lezala na boku s pokrcenymi nohami. Ked porovnam lekara c.2, ku ktoremu teraz chodim a robil mi kolono, tak vzduch tlacil hlucny kompresor. Polohy som menila rozne a trvalo to urcite viac, ako pol hodiny. Bolo to hrozne. Preto sa pytam.

autor
14. mar 2023

Mam potom ale bolo s injekciou takze si nic nepametam sestricky a doktorka boli velmi mile naozaj