Ahojte,
Je tu niekto, kto si dal vyšetriť parametre štítnej žľazy z krvi v Ľubochni ako samoplatca? Ktoré konkrétne parametre ste si dali vyšetriť? Iba vám zobrali krv a potom poslali výsledok, alebo ste museli byť aj s lekárom? Koľko vás to koniec koncov stálo?
Ide o to, že mám pocit, že s mojím telom niečo nie je úplne v poriadku, ale sú to len maličkosti, ktoré si možno nahováram. Mám síce sedavé zamestnanie, ale chodím 3x týždenne do posilky už asi 2 mesiace, okrem toho s kamarátmi ideme raz do týždňa do telocvične si zahrať futbal, zvyknem sa ísť prejsť, na stravu si dávam pozor (kalorické tabuľky som skúšala v minulosti asi pol roka, ale teraz sa snažím len tak pocitovo orientovať), ale tie kilá sa stále držia..
Tak mi napadlo či to nemôže byť štítna, ale je mi trápne to znova hovoriť o obvodnej, lebo jej odpoveď by určite bola, že len sa mám viac hýbať a menej jesť.
Preto by sa mi páčilo, ísť len na také tiché vyšetrenie z krvi, aby som sa mohla vyhnúť celému tomuto vysvetľovaniu, že mi vlastne nič extra nie je.
Okrem toho mám zvýšený tep - v noci okolo 65-75 podľa hodiniek, to je asi ok, ale cez deň to v pokoji v pohode vybehne aj nad 95-100. Znova nič extra to nie je, ale podľa mňa to ani nie je ideálne.
Viem, že také komplexné vyšetrenie štítnej z krvi robí aj Medirex, ale odberné miesta sú odo mňa dosť ďaleko.
Ďakujem za každú pomoc a radu...
@nevenka vidiiiiiš to je pravda na Alpha Medical som úplne zabudla!!
Možno by ma lákal balík expert nech to mám už všetko..https://sk.lab.online/stitna-zlaza?productId=1668 čo si o tom myslíš?
No tam mas asi vsetko, co sa zlazy tyka. Vyslovene ten kalcitonin som si robit nedavala. Ani ATPO a ATG, lebo to mam dlhodobo zvysene, proste viem, ze mam autoimunitny zapal. Len po porodoch sa mne spustala Graves Basedowa choroba a doktor ma odbil, ze to mam dobre a za tyzden sa mi nemoze tak pohorsit. Tak som si to sla urobit za vlastne. A bohuzial, bolo to ono. Hyperfunkcia. Ale mala som aj ine priznaky ako vysoky tlak, vysoky pulz, potenie, padanie vlasov, tras a nervozita, nespavost napriek unave. Mne teraz inak doktor berie vsetko stale kazde 2-3 mesiace cca.
Zda sa mi to dobry balik teda.
@nevenka ďakujem ti veľmi pekne 🙂 už som sa objednala na pondelok tak som zvedavá
ahoj, ako ti to vysetrenie dopadlo?
Labaky bezne robia vysetrenia - ja chodim do Unilabs, maju odberovu miestnost, zaskrtnes si v ziadanke, co chces vysetrit, vystavia doklad, zaplatis a vysledky poslu mailom.
Obvodna Ti vysetri tak TSH, to je vsetko a na diagnozu to nestaci. V Lubochni pochybujem, ze ako samoplatca, co ja viem. Tam sa dostat vobec, je umenie. Len tak bez odporucacieho listka, tazko.
Ja mam v anamneze hypertyreozu, aj hypotyreozu, davam si robit TSH, fT4 a fT3 a hlavne su pre mna stimulacne protilatky - TSI. Ak mas podozrenie na hypotyreozu, tak si daj vysetrit este aTPO a ATG.
Tie 4 parametre ma vysli okolo 30 eur. Protilatky su najdrahsie a TSI napriklad posielaju do Lubochne, to inde asi v labakoch nerobia.
Ak je Medirex daleko, tak skus Unilabs, byvaly Alpha Medical. Ja som si este chcela dat urobit kortizolovy slinovy test, ale to sa specialne odbera a musi sa to posielat do BA v chlade, tak toto som vzdala robit na vlastnu past.