Ako prebieha vyšetrenie,ako dlho trvá. Už teraz mám stres z toho sedenia. Rozhodla som sa liečiť svoje úzkosti,strach,paniku.Lieky vám zabrali?
Neboj sa tam ísť,psychiater sa s tebou porozpráva o tvojich problémoch a lieky nie sú návykové antidepresíva návykové nie su
Nemusíš mat stres. Bude to normálny rozhovor o tom čo tá trápi a čo chceš rieist.
Liekov sa tiež nemusíš báť, nie všetky sú návykové a ak áno, nepredpisuju sa len tak ako lentilky
Prve vysetrenie moze trvat dlhsie, je to rozhovor. Co som zazila psychiatrov, vsetci sa tvarili vazne a tak, ze ich moj problem akoze strasne zaujima a treba ho riesit. A ze urcite ho vyriesine. Mne to dobre padlo, ze ma brali vazne. A antidepresiva nie su navykove
Rozhovor. Ale možno by ti stačil aj psychológ. Napríklad ja som začínala psychológom. Ale ten usúdil, že to bude vážnejšie a treba lieky. Ale nemáš sa čoho báť. Je to len rozhovor. ☺️ Držím palce.
@madeline1 @bebemonika myslim, ze je nevhodne radit psychologa pred psychiatrom, ked nepoznate jej zdravotny stav
a k otazke, neboj sa je to lekar ako kazdy iny, ked ides s anginou k dr. vysvetlis mu co ta trapy a tak to bude prebiehat aj u tohto, ak sa bojis, spis si na papier najdolezitejsie body o ktorych chces hovorit, budes mat istotu ze nic nezabudnes co chces riesit a v com ocakavas pocom. nie vzdy ti psychiater predpise lieky, uz len to ze sa s tebou porozprava ti vela pomoze, mozo usudi, ze by ti pomohol psychoterapeut, psycholog na pravidelne sedenia a rozpravania sa o konkretnom probleme a hladania vhodneho riesenia na problem. moze ta zastabilizovat liekmi, ktore vsak kludne po roku dvoch mozes vysadit ak sa budes citit ok (teda pod jeho dohladom). drzim palceky a prajem vela zdraru
Viem sama lebo som tiež psychiatricka pacientka
@lucia851 antidepresiva sú navikove, záleží akú účinnú latku ti napíše, pozri si nejaký dokument o AD, väčšinou sú v aj, ale na yutube nájdeš aj sk.
To ti ale lekar nepovie, kukni si fóra, keď sa ľudí rozhodli prestať užívať AD, čo sa začne robiť s telom a psychikou .
Je to začarovaný kruh keď sa AD nahradia neurolon, lexaurinom……, keď sa podarí vysadiť AD človek sa stáva závislý na iných liekoch a až potom zisti, čo mu nikto nepovie a určite nie lekar ,
@zuzi56 hovoris z vlastnej skusenosti alebo si si pozrela ten youtube? Ja ti poviem z vlastnej skusenosti, ze nie su navykove. Mozes mat syndrom z vysadenia, ale to nie je zavislost. A tiez moja skusenost je, ze psychiatri nechcu predpisovat navykove lieky (neurol, lexaurin) dlhsie ako na zaciatku liecby. Prave preto, ze nechcu, aby si sa stala zavisla. Neviem teda u akeho psychiatra si to bola, ze ti nieco tajil, ale ja som zazila viacerych a nic take sa tajit nesnazili
Mozno bude postačovať serotonín.
Autorka je super, že si sa rozhodla riešiť svoje problémy. Treba si nájsť psychiatra, ktorý má dobré recenzie, kľude sa pýtaj v okolí, niekoho ti poradia a ak si nesadnete, lebo aj to sa stáva, tak kľudne ho môžeš vymeniť. Niekedy je fajn aj kombinácia psychiater +psychológ. Prajem všetko dobré v živote ❤️
@madeline1 hej tak asi vysadim antipsychotika, lebo veď sú návykové.. och niekto lieky bez diskutovania potrebuje.. 🙈
@hygienka účinná latka paroxetin , ten je asi najviac SSRI.
Preto to aj pisem, keď ľudia vysadzaju AD , dajú im frontin, lexaurin, neurol, rivotril……
A preto začarovaný kruh, vysadí AD a zisti, že už majú závislosť na benzakoch.
Nemusí to byt u každého, ale nikto vám neprizná, koľko toho prežil s AD , len možno tu na fóre,
na to mozno staci terapeut, lieky su navykove...