Ahojte..je tu prosím niekto z Vás, kto mal urobené Gastro- vyšetrenie v celkovej anestéze? Lekár mi odporúčil gastro vyšetrenie pre neustále bolesti žalúdka, viem že pri plnom vedomí by som to nedala☹ nie, fat nedala ☹ !!!!!..dá sa však za poplatok 240 e, čo je nehorázna suma vyšetriť v celkovej anestéze..mal niekto tak gastro vyšetrenie? Úprimne mne ani nie je tak ľúto tej veľkej čiastky, čo za to pýtajú ale mám strach že keď budem v narkóze čo sa môže stať..že sa napríklad nezobudím....Podobné vyšetrenie sa dá vraj urobiť aj v sedacej anestéze..čo je lacnejšia, no tiež pri plnom vedomí, vraj tam dávajú len nejaký oblbovák a podľa doktora nič si nebudem pamätať, no neviem, neviem..máte niekto skúsenosť s týmito dvoma vyšetreniami? Každému ďakujem za odpoveď !!!!
Ja som bola v novembri strašne som sa tomu bránila ale som sa dostala do nemocky a tam som musela ale dali mi dajakú oblbovaciu injekciu a dala som to
@lucia0211 je to tak nič som necítila a nevnímala až keď končili vtedy som cítila že vyťahujú tu hadicu a ešte mi lekár povedal že chcel toho viac ale vraj sa nedalo asi som sa bránila nič si nepamätám a to ja mam problém ísť aj k zubárovi 😂ešte mi povedali že že veľa záleží aj od lekára lebo manžel bol a povedal ze nikdy viac
@lucia0211 nebudes hore, ani pri vedomi, budes akoby prispata, nadrogovana a fakt si nebudes nic pamatat.. ja si len take utrzky pamatam, ked to uz asi prestane ucinkovat, pamatam si, ze som sa zdvihala z postele, potom prisla sestricka a pichla mi to znova.. lepsia je ta celkova anesteza, spis, nic neriesis, zobudis sa ked je po tom a ides domov..
Kvoli 5min by som sa nedavala uspavat. Da sa to vydrzat, trva to fakt 5min. A suma 240e je fakt nehorazna suma, moj otec bol v plnej narkoze v nemocnici na vlastnu ziadost pri kolonoskopii a platil 20e. Tu kolonoskopiu by som sa dala uspat mozno aj ja, ale skor z takej "hanby" a divneho pocitu, ale gastro staci oblbovak.
@lucia0211 kolono som si raz platila anestezu, myslim ze 200€ a nelutujem, bola som raz bez nicoho, a bolo to hrozne. No ale gastro chodim bezne, daju iba umrtvovaci strek do hrdla proti davivemu reflexu, strasne grgas a tlaci to na zaludok, ale naozaj neboli.
@lucia0211 ahoj. Ja som sa dala uspat v Thalione. 100e to stoji + 50e registracia ak ta nie si zaregistrovan. Uzasny pristup. Vsetko prebehlo rychlo a pohodovo. Kratky rozhovor som mala s lekarom a anesteziologickou, vsetko mi vysvetlili. Polahli ma, pichli mi do zily anestezu a odvtedy si nic nepamatam, len zrazu ma budili sestricky, ze nech sa paci, hotovo, mozte vstat... :D bol to pocit ako keby som len zavrela oci a hned zasa vstavala a bola som.uplne fit, nic som nevedela co sa dialo.. za mna skvele
@lucia0211 ahoj, ja som to mala. Niesi uplne uspata, ale si taka oblbnuta. Pocitas do 10 a pri 5 uz nepocitas. Ako citis to, ale nie nejako extra. Vtipne bolo, ze sa ma sestricka po skonceni pytala, ci to bolo take hrozne, a ja som povedala ano 🤣🤣🤣 ale nie je to pravda. Do vecera som o tom ani nevedela, a keby som si to mala zopakovat tak sa dnes uz nebojim 🙂 ale nemala som celkovu anesteziu, mala som nejaky oblbovak.
Ak mozem svoju skusenost. Absolvovala som 2 krat gastroskopiu, pri plnom vedomi. Je to hnusne vysetrenie, ale trva fakt kratko, takze sa to da prezit. Namiesto narkozy, by som zvazila oblbovak.
@lucia0211 chod k inemu lekarovi. za kolonoskopiu v anesteze by sa platit nemalo vobec, ale poistovne to velmi nechcu preplacat, v tom je problem. a pravdepodobne si nieco delia aj s lekarom. ja mam poistovnu dovera, potrebovala som okrem predoperacneho aj psychiatricke vysetrenie a bolo to tym padom zadarmo. ostatne poistovne to preplacaju bezne bez psychiatrie.
co sa tyka samotneho vysetrenia, tak intubovanie je hovadia. polozia nabok, pichnu injekciu a potom ta uz len budia, ze mas zliezt zo stola. potom este musis chvilu niekde precitat, lebo si mimo. treba mat sprievod.
nie je sa coho bat, kedze o nicom nevies.
Ver mi že po tej sedacii si ozaj nebudes nič pamätať. Muž bol minuly rok tak na kolono. On bol jak sfetovany. Doslova. Nepamätá si nič vôbec. Anesteza je zbytočná záťaž pre organizmus. To si nechaj na nejaké závažnejšie veci, keby náhodou
@lucia147852 to je len kratkodoba anesteza, ta zataz je podobna ako pri tej sedacii, akurat, ze ako tu uz pisali, clovek sa nepreberie pocas zakroku. niekde som dokonca citala, ze clovek je oblbnuty, aj bolest citi, ale je mu to jedno, tak radsej tu anestezu, fakt. proste zalezi, co a kolko ti namiesaju, a to nikdy nevies.
Ahojte, chcem sa aj ja podeliť k svoju skúsenosť. Išla som na gastrofibroskopiu. Oblbovak som si musela vynútiť, tvárili sa akože čoho sa bojím. Pichli mi Apaurin 5mg myslím, podľa správy. Vnímala som ioplne všetko, ako keby mi ani nič nedali. Zákrok bol neúspešný, vraj som sa mrvila, ani poriadne nezačal a už aj skoncil. Normalne ma vyhodil, aj keď som ho poprosila, či to neskusime ešte raz. Vyšetrenie však potrebujem podstúpiť, takže som si našla najbližšie pracovisko kde to robia pod propofolom. A keďže mam papier o neúspešnom vyšetrení, celkovú anesteziu preplatí poisťovňa. Takže aj toto je cesta. Pokúsiť sa to absolvovať s oblbovakom, ak sa to podarí skvelé pre vás, alebo potom na vyššie pracovisko.
@kiwi3 a potom ako dýchať keď v ústach máš tu hadicu? Nosom aj keď spis? Lebo ja niekedy hlavne ústami
@barboorka ahoj,môžem sa spýtať či si bola u dr. Ušaka v celkovej anestézie? Je to anesteza do žily? Mňa to čaká zajtra,neviem čo čakať😊
@suchonovam ahojky, tak uz je asi neskoro, snad to mas uspesne za sebou a vsetko je v poriadku 😉
ahoj, ja bezne chodim na kolonoskopiu v celkovej anesteze, nikdy som nemala ziaden problem, pichnu ti to, do par sekund spis, zobudis sa, si taka omamena, ja mam vzdy problem s chodzou potom, musi ist niekto s tebou, ale do pol hodiny si v pohode.. bola som parkrat aj s tym oblbovakom ale to som sa niekolkokrat pocas vysetrenia prebrala a museli mi to pichat znova..toho, ze sa nezobudis sa nemusis obavat, vzdy je tam pritomny anesteziolog, ktory presne vie, kolko ti toho ma pichnut, nad takym cimsi ani nerozmyslaj.. ver mi, ze je to lepsie takto akoby si mala vysetrenie pretrpiet.. ja som chodila aj bez, moj predchadzajuci lekar nebol velmi za anestezu a bolo to priserne.. co sa tyka doplatku, ja neplatim vobec nic, nechapem co je to za 240e, vsak to je priserne vela.. neboj sa, vsetko bude dobre, nemysli na zle veci, to ti nepomoze v nicom.. drzim palce 😉