Vyšetrenie pred lumbálnou punkciou

eniko1992
4. jún 2020

Ahojte,
Čaká ma vyšetrenie LP, a som zvedavá, že tí, ktorí už to majú za sebou, aké vyšetrenia ste absolvovali predtým. Myslím teraz na očné vyšetrenie a CT. Mňa len poslali na očné a na CT nie. Koľko dní pred punkciou ste absolvovali očné vyšetrenie. Za odpovede dakujem

princess59
4. jún 2020

Mužovi robili LP keď mal zápal mozgových blán, pred tým absolvoval aj CT ( to hneď na pohotovosti), to bol piatok večer , cez víkend nič a v pondelok očné a potom tá punkcia, ale mal vysoké teploty ktoré mu celý víkend neklesli...ale počas víkendu v nemocnici dokopy noc nerobia len ho držali pri živote do pondelka až potom sa to rozbehlo

eniko1992
autor
4. jún 2020

@princess59 dakujem pekne za odpoved a uz je v poriadku?

princess59
4. jún 2020

@eniko1992 v rámci možností hej ale on mal veľmi komplikovaný priebeh a dlho sa dával dokopy... Už je to dva roky ale nemôže byť dlho na slnku, vadí mu ostré svetlo a zvuky hneď ide do migrény... Napr. V kine nevydrží.... Ale toto sú len také detaily proti tomu čo všetko sa mohlo stať

eniko1992
autor
4. jún 2020

@princess59 ano, hlavne je, ze je uz tak ako v poriadku a je s Vami

nelca84
4. jún 2020

@eniko1992 to asi zavisi od toho, kvoli comu ti budu robit LP, ja som bola predtym len na MRI

deniska2706
4. jún 2020

Mne to robili 1x a už v živote by som si to nedala spraviť znova . Holo to kvôli bolesti hlavy a odpadavaniu. Robili mi aj iné testy