Syn v noci zvracal, bolelo ho brucho pod pupkom, išli sme k detskej tá nás poslala na chirurgiu ani neviem prečo? Na chirurgii taký zvláštny prístup ako k ... Ako keby syn simuloval, lebo sa mu nechce do školy a prekvapilo nás aj vyšetrenie per rectum. Robí sa to bežne?
nie, také vyšetrenie dcéra vôbec neabsolvovala... nám dali lieky a v prípade ak neprejde problém za 3 dní naspäť na chirurgiu...
v prípade zhoršenia stavu - okamžite na chirurgiu.
ja som mala slepé črevo rozháňané ľadom, bola som v nemocnici týždeň a sakra to bolelo,akoby mi horelo brucho, so slepákom nieje sranda ale teda nezvracala som...no keby to bol slepák, tie bolesti len tak neprejdu same od seba
Nás poslala detská na zaklade bolesti brucha, a kŕčov. Chirurg nezistil nič, má mať diétu. A tiež ak do 3 dní neustúpi späť na chirurgiu
Tiež som mala slepe črevo, bolesti od poobedia do ďalšieho dňa, nevracala som, dr vzal krv tam už zvýšené CRP tak poslal na chiru, tam poklepkali po bruchu a do nemocnice… a tam okamžite operovali, podľa mna pôrod bolel viac ako toto…
ak bolesti neprejdú do troch dní,choďte prosím na urgent a nedajte sa odbit. Mám bohužiaľ vlastnú nepríjemnú skúsenost, dvakrát ma otočili na chirurgii v Trnave (nemala som horúčku a nevracala som) že to nie je slepé črevo,že podraždený žalúdok a neviem čo kým som sa dostala na sonografiu (platenu sukromnu) slepe črevo prasklo. Našťastie sa obalilo , ptom ma zrazu v nemocnici už vzali s krikom kde som tolko bola, liečili ma atb tri mesaice a až potom ma konečne zoperovali. Držím palce.
Nás poslali z urgentu domov, že tráviace ťažkosti. Robili jedine sono brucha. To bolo večer. A ráno už syn zelený, crp u detskej lekárky obrovské, okamžite sme ho mali brat na kramare. Tam ho operovali- začali laparoskopicky ale zistili, že neskoro, že je už prasknuté :( … a presne tie pohľady, že “asi ste to zanedbali” , tak som im povedala svoje, že nie ja, ale ich kolegyna na urgentne pár hodín predtým :( potom ho 2 týždne dávali dokopy antibiotikami :( to mal syn 11 rokov.
Tak mne slepak prišiel z minúty na minútu. Jeden deň má boleli kríže, myslela som, že brigada. Na druhý deň som cikala trochu ružové, začala som zrazu vracať a extrémne bolesti podbrušku a krížov. Par minút neskôr prísť do nemocnice a bolo by neskoro. Preto prosím dávajte si pozor.
Per rectum je bežné vyšetrenie pri podozrení na slepé črevo. Ak by bolesti neustupovali, zhoršovali sa, pridala sa teplota, určite choďte na pohotovosť.
@barborab1411
@baboobchod
@levi767 takže ho musím sledovať Ďakujem
@patus_2 jasné budem to sledovať
Ja som si myslela, že viróza nič také
Ano aj mna tak vysetrovali 🙈 a to som mala este menzes do toho 🙈
Baby, včera sa mu polepšilo, ale dnes už trpí nechutenstvom , že je mu zle, ale že ho nebolí, len pichne. Išli by ste, alebo?
Syn mal pred 3 mesiacmi podrazdene slepe crevo. Najlepsie to vidia na sonografii. Co urobil doktor aj mi to vysvetloval preco je to vhodne, -na chirurgii na pohotovosti, dal mu dva cipky, mal chodit hore/dole a ci sa mu ulavi. Ulavilo sa, ale na zaklade sona ho pre istotu hospitalizovali na tri dni s totalnou dietou. Ukludnilo sa to
Nevies preco na chirurgiu? Lebo tam to patri. Ano, per rectum patri k tomuto vysetreniu. Treba sa pytat lekarov, nie mamiciek na MK.
Bolo to 50/50 ze budu operovat
@liv1 Nám nič nevysvetloval bol podráždený, podozrieval ho zo simulovanie..
To si netreba vsimat. Niektori su taki 🤷♀️. Mozno nejaka viroza. Ja zvyknem mlademu prehmatat brucho ked ho boli tak nizsie alebo pri pupku, ja som vdaka tomu aj vedela ze je tam nejaky problem. Vygoogli si ako sa to robi, malo by boliet pri pusteni po zatlaceni pravej spodnej strany a tiez napriklad pri doskoku na paty. To su take babske rady, ale keby napr dostal horucku, tak asi treba ist ale hlavne aby to sono urobili podla mna.
@liv1 teplotu nemá a neboli ho to pri zatlačení, ešte počkáme.
Tento doskok na päty mu robil chirurg, ešte aj sledoval ako si vyzlieka spodok.
Ale zas sa necuduy, že sú nervózny majú toho veľa, niekedy banality, dosť ľudí múdrych z Internetu.
@stanulienkat mamička sa opýtala pretože nerozumela,neviem preco takto podráždene reagujete.nikde nepovedala ,že sa bude riadiť iba radami mamičiek z MK a na druhej strane je nás tu dosť ,u ktorých lekári starostlivosť zanedbali ,čiže ja sa jej nedivím.
@barborab1411 Áno, máš pravdu. Možno som tak reagovala preto, že napísala - neviem prečo nás poslali na chirurgiu? Tiež mi to znelo také podráždeno nechápavé. Ale možno sa mýlim.
Autorka-dúfam, že už je mladý muž v poriadku.
Tak odpoved na tvoju otazku. Dnes sme boli na sone a dr mi povedala, ze vysetrenie per rectum je pri podozreni na slepak najlepsie…
Slepak vedia zistit podla vysokeho CRP - napriklad 🙂 je to vlastne zapal
@stanulienkat Ďakujeme má sa dobre, možno to bola len taká viróza , ktorá to trochu pripomenula. Zajtra ideme ráno k detskej na krv, lebo je celkovo bledý aj vychudnutý
@liv1 jasné, ja verím, len to mohol povedať. Možno ho nechcel vystrašiť 😁
Ja som si myslela, že mu ide pozrieť či nemá herniu, alebo tak.
Asi ho nechcel stresovať už bol dosť vyplašený.😁
Tak doktor ta nepotrebuje informovat o kazdom ukone co urobi a preco to urobi. Ved to je blbost. Proste vysetruje a potom ti povie zaver
@liv1 aj syn bol vystresovaný a to vyšetrenie ho aj bolelo, možno keby vedel tak sa uvoľní. On sa pýtal či mu tá bolesť nejde aj smerom do slabín, tak som si myslela, že mu ide kontrolovať herniu alebo niečo také.
Ale dnes nás detská aj na sono poslala. Chirurg mu sono nedal urobiť. Len mu to prehmatal, skočiť musel a toto mu robil.
Ako ste dopadli na sone?
@liv1 zajtra ideme, dnes by sme to nestihli, do nemocnice to máme 20 km. Ale poslala som mail tak odpísali. Dr. dnes hovorila, že môže mať aj nedostatok železa a z toho aj toto, alebo aj nejaký zápal čreva. Ale sono je pohoda.
Digitus in recto initium sapientiae est.