Vyšetrenie MRI a klaustrofóbia

satanca
30. dec 2020

Ahoj. Poslali ma na mri u ortopeda v Šuranoch. Mám výmenný lístok. Môžem ísť kamkoľvek si ja vyberiem? Chcem ísť do Piešťan, tam je otvorena MRI (nie ste v tuneli zavreté, kuknite na nete) pre mna ideal, lebo mám klaustro. Môžem tam ísť?

janai1
30. dec 2020

Výmenný lístok sa väčšinou nedáva priamo k lekárovi, teda aspoň ja som nemala, sama som sa objednávala do ineho mesta a nebol s tým problém

andyh20
30. dec 2020

Aj ja som bola tam kde ma najrychlejsie objednali. Takze mozes. Inak pre mna to bol sok 1x ,rychlo som si zavrela oci... mala som stres,aj som myslela,ze stlacim ten balonik,nech ma otvoria...ale potom som si zacala v duchu pocitat a nejako som to predychala..... nejaka hidba v sluchhatkach by to spravila, ale nepustili ziadnu.

eriksonka1234
30. dec 2020

@satanca ja chodím s polovicou Neurolu so zatvorenými očami už v kabinke🙊

gemerka17
30. dec 2020

Ak máš žiadanku na MRI tak môžeš ísť kam chceš. Na otvorenú MRI do nitri nechoď, je to starý 20 ročný prístroj, ktorý má slaby magnet a tym padom budú aj snímky v zlej kvalite. Ortoped nebude nadšený z takých snímkov. Prd tam bude vidno. Vlastná skúsenosť. Kvôli tomu som musela MRI opakovať ešte raz, lebo bola urobená nekvalitne, resp. na takomto slabom prístroji z roku pána. Ak chceš aby to išlo rýchlejšie tak choď na MRI na 3 teslový prístroj, sú rýchlejšie ako 1,5 Tesla a teda aj menej to vyšetrenie trvá. Tá v nitre má 0,2 Tesla kvalitu - ako sama počítaš je to fakt bieda na čom ešte dokážu v dnešnej dobe pacienta vyšetrovať. Ak sa veľmi bojíš tak otvorenú MRI majú ešte v Košice - Šaca nemocnici, aj napriek tomu že je to otvorené tak je to 1,5 Teslový prístroj, čo bude stačiť. Zváž tu Nitru, je to zbytočné, lebo nebude tam vidno čo má a častokrát je z toho aj iná diagnóza alebo dohad, kedže snímky sú nekvalitné.

drzaopica
30. dec 2020

@satanca daj si predpisat ukludnovak a uzivaj aspon den predtym.Ja nemam klaustrofobiu, ale nevydrzala som tam, az na druhy x s liekom

janai1
30. dec 2020

Ja som tam zaspala raz 😂😂😂 a inak si vždy rozmýšľam nad hlúposťami, že čo budem robiť potom a tak... Mne to teda nejako extra nevadí ssom si už zvykla za tie roky čo chodím 🤷‍♀️

pininka1
31. dec 2020

Ja mam celkom slusnu klaustrofobiu od detstva a dala som to. Bolo to tazke, ale dookola som si opakovala xe to musim dat.

mery09
31. dec 2020

Lekár mi povedal, že absolvovať MRI môže byť problém, len pre ľudí, ktorí si ešte nič nepreskákali. Nevedia čo je utrpenie v nemocnici a po ťažkých operáciách.