Vyšetrenie CT a meškajúca menštruácia

natypi
12. jún 2021

Ahojte kočky, mám dilemu. Dnes mám 42den od poslednej menštruácie a môj cyklus je tak 30-34dnovy. Čiže mi menštruácia mešká. Robila som si včera tehotenský test a vyšiel negatívny. No mám taky bielo žltý hustý výtok a mierne bolesti v podbrušku, prsia nebolia a niesu ani napnuté ako pred MS. V strede cyklu okolo ovulácie som na druhý deň po styku mala ružový výtok asi pol dňa a dost. Už vyše roka sa snažíme o bábätko. Čiže by sme boli šťastní keby sa podarilo. No ale dilema. V pondelok mám ísť na CT hlavy. A bojím sa či to risknúť alebo nie. Spravím si ešte jeden test ráno ale mnoho z vás píše že testy boli negatívne a tehotné ste boli. Šli by ste na CT alebo by ste radšej vyšetrenie zrušili? Pokúsim sa v pondelok dovolať k lekárke či by ma nevzala ešte pred CT aj keď neviem či by už niečo videla. Alebo absolvovali ste niektorá takéto vyšetrenie a bola ste tehotná? Ďakujem za názory.

majamat
12. jún 2021

o kolkej mas CT? neda sa ti ist na dober HCG?

toto ti nezavidim. je to riadna dilema. v pondelok by si teda mala byt 44DC, co by teoreticky uz test ukazat mohol, ale je to dost neiste. toto sa stava v pripade posunutej ovulky, vies kedy si mala ovulku?

natypi
autor
12. jún 2021

@majamat práveže som si po roku sledovania sa povedala dosť a tento mesiac som si nejak nesledovala telo čiže netuším ale mávam tak 15 -17 deň. Ale je pravda že približne v polke cyklu som mala asi tri dni teploty a nádchu. Mohlo to nejak poposuvat to prechladnutie?
CT mám 13:40 až preto sa pokúsim dovolať lekárke len tá si dosť potrpí na objednávani. Uvidím snáď sa nadomnou zlutuje a vybavím sa.

majamat
12. jún 2021

@natypi tak to je este fajn, ze az poobede. no skus nieco doriesit s lekarkou, v krvi dokazu odmerat aj nizsie hodnoty HCG, tak by to bolo ovela jasnejsie, ako test,a j ked ten mozes sksuit tiez. z prveho ranneho mocu.

nachladnutie moze posunut ms,a le teda mne osobne sa to nikdy nestalo. ak by si mala na 15-17den ovulku, uz by si mala test pozitivny, lebo to y si bola uz 3t po ovulke a test dokaze ukazat uz aj po 10dnich pozitivitu. no aj ked ju tak mavas, nikdy nevies, ci sa nahodou neposunula na koniec cyklu. ak by si ju mala na konci cyklu, tka by si bola teraz len tak 10dni tehu a to ti este ukazat nemusi.a le teoreticky v pondelok uz ano.

no ako pisem, je ot tak na hrane a nemas 100% istotu.
moja krstna ma dceru s DS a jej robili rtg v prvom trimestri. niekedy na zaciatku. predpoklada sa, ze jej poskodilo to ziarenie. tazko povedat, ci ano,a lebo nieco ine., lebo tuto dg mavaju aj deti mamickej, ktore na rtg neboli.