Vysádzanie Antidepresív a nočné mory

maria123a
26. apr 2020

Pekny deň mamicky, je pol piatej rano a zasa som sa zobudila na nočnú moru.. Uz asi 5 rokov užívam AD.. A lieky uz pomaly vysádzam s dohladom lekára.. Dari sa mi zatiaľ byt bez nich ako nikdy.. Az kym nepride spanok, tie sny.. Tie au hrozne, velmi zive, plne násilia, krvy a vraždy.. Neviem to pre dýchať.. A to nepozeravam, zoadne filmy ani nic podobne s danou tematikou stále sa to opakuje niekoľko krát za noc sa kvôli tomu budim a ten spánok je velmi slabý a..... Počuli ste už niečo podobné? KO SA Z toho dostať alebo ako to ďalej riešiť, je mi z toho veľmi smutno na takéto veci som veľmi citlivá, ďakujem vopred

elizeenka
26. apr 2020

@maria123a keď si brala AD bolo to lepšie?

elizeenka
26. apr 2020

@maria123a ja mam čosi podobné, tiež sa zobudím v noci, v skočím s postele, alebo s kričím, akurát riešim psichiatricku, len neviem ci robí koli korona. Moje nočné mory sú s mojimi deťmi, stále sa topia. Minule zasa syna prešlo auto, úplne ako živé keby to bolo. Ja už mám zle stavy depresie aj cez deň, som bez nálady a tak. Večer som si dala Lexaurin. V noci som sa zobudila, ale aspoň som nemala stiahnutý žalúdok, búšenie srdca a triasku, takže možno bude celkom fajn deň. Mám ešte aj iné zdravotné problémy ženské, tak neviem ci to z psychiky, alebo nie.

deti95060810
26. apr 2020

@maria123a ak máš takýto zlý spánok tak podľa všetkého sa budeš musieť vrátiť späť k AD....Asi 30 perc. pacientom sa depresia vracia a je potrebné lieky užívať stále....

maria123a
autor
26. apr 2020

@deti95060810 nedá sa týmto obdobím nrjako prejsť? Som počula, ze kazdy kto postupne lrrstane užívať tak sú tam rôzne vedľajšie ucinky

maria123a
autor
26. apr 2020

@elizeenka smaozrejme, spala som celú noc

sunny8
26. apr 2020

Sú to veci z nevedomia a podvedomia ktoré sa ti vynárajú von .. AD na to môžu vplývať. Opakuj si afirmaciu "som v bezpečí" .. sny prejdú reálne trvajú niekoľko minut. Nevenuj im pozornosť. Ja som mala roky nočné mory riešila som to lebo som vstávala v noci uplakaná opakovala som si afirmacie a prešlo to 🙏 už pár mesiacov mám pokoj. Opakuj si "som so sebou spokojná" .. alebo "mám hojnosť všetkého" .. mesiac dva intenzívneho opakovania prinesie výsledky vo viacerých oblastiach. A čo za to dáš ? Pár minút denne 🙂 ja som si AD vysadila zo dna na deň .. asi týždeň mi hrabalo ale prešlo to ;)

kaaacik
26. apr 2020

určite o tom povedz svojmu lekárovi, pomôže Ti zvládnuť túto situáciu s ohľadom na všetky okolnosti