Brali ste niektorá euthyrox 50 môže ho doktorka vysadiť, že sa už nebude používať? Ja ho beriem na zníženu funkciu štítnej žľazy.
@majamat no keď ja som bola dieťa som brala euthyrox a potom mi robili testy a všetko bolo v poriadku tak to bolo vysadené. Znova som začala brať až keď som druhý krát otehotnela
@veronika19895 tak uvidis, ake budu vysledky. no je moznost, ze stika uplne dobre nepracuje, malo by sa preverit, ci ide o autoimunny proces.
@veronika19895 užívam ca od 13ky čo je už vyše 32 r nikdy nebolo vysadené len dávka znížená
Môže sa stať, že na nejaké obdobie bude liek vysadeny, ale kontroly budú robené stále a keď sa zistia zle výsledky, zase sa nasadí.
Ja som 12 rokov brala Euthyrox na zníženú funkciu a potom zrazu bum a mám zvýšenú funkciu, musím brať zrazu iné lieky
@veronika19895 Ja som brala Euthyrox najnižšiu dávku 10 rokov a potom po niekoľkých dobrých výsledkoch som ho mohla vysadiť a už ho neberiem asi 11 rokov.
@veronika19895 no v detstve sa moze sta, ze z nejakeho dovodu stitka nestaci, rovnako v tehu. v tychto obdobiach su yssie naroky na stitku, no uz toto je dokazom toho, ze nie je tak vykonna ako u inych.
cize vela zavisi od vyslekov.
Áno, po tehotenstve mi vysadili a rok na to nasadili, keďže som zmenila lekára potom ako ten starý tvrdil že je to na hranici tak netreba napriek tomu že som za krátku dobu pribrala 13kg, vlasy mi padali a bola som nonstop unavena behom ďalšieho roka vyšla na dávku 125. Keď sa to ustálilo tak som šla dole na 100.
Ja osobne by som si zaplatila buď test alebo skúsila aj druhý názor od iného lekara
Aj tí povedala doktorka,z akého dôvodu úplne vysadiť? Lebo ak máš zníženú funkciu,ktovie ako ti štítna bude fungovať. Od detstva som na liečbe,mám zníženú funkciu ale teta po prekonaní autoimunitnej poruchy a nehrozí vysadenie liečby,práve naopak. Počas tehotenstva sa mi dávka navyšovala a po pôrode zas musím na krv
Mne minule povedala doktorka, ze sa to niekedy stáva,
že paradoxne čím vyšší vek, tak tým lepšie výsledky a niekedy sa stane, ze liek vysadí úplne pacientovi
@veronika19895 v tomto som skepticka. pocula som o vysadeni tohoto lieku, ale nasledne po case bol nasadeny opat. asi su to skor len vynimky.
vacsinou sa berie cely zivot. no samozrejme je hlavne dolezita pricina nedostatocnej funkcie stitky.