približne 7 mesiacov beriem antidepresíva Citalopram Teva, nasadený bol pre úzkosti, náhle silné emočné stavy...
Zistila som, že som tehotná, lekár usúdil, že okamžite treba prestať užívať tbl.
Dnes je to 3tí deň, mám zimnice, zároveň horím do tváre, slabosť, svalové zášklby.
Je to spôsobené náhlym vysadením? Koľko to asi bude trvať kým sa telo dá do normálu? (v príbalovom letáku som sa nič také nedočítala)
Určite to môže byť spojené aj s kombináciou tehotenstva, ale to si moc nemyslím. Prvé tehotenstvo som nič takéto nepociťovala...
ďakujem za rady
Tieto priznaky som mala ked som ho zacala uzivat. Tiez .i pride nezmysel, vysadit to zo dna na den. Ved to je pre plod oobrovsky stres.
Este som nepocula,ze sa moze nahle vysadit..Je vhodnejsie postupne znizovat davku. :/
@trgypadl psychiater
Hmmm no to som prekvapena, drzim palce nech Ti je cim skor lepsie. Naozaj je lepsie vysadzat postupne nech si telo zvyka, ale uz je teraz neskoro no
@trgypadl myslíš? nebude ešte fajn si napr. zajtra hodiť do seba 1/2tbl o ďalšie 3 dni zas a potom postupne s tým prestať?
keďže je teraz víkend, tak sa nemám ani s kým poradiť
Takto by som to urcite nerobila
Absolútne zle. Skúsila som to raz nikdy viac . 2 mesiace som bola totálne mimo mala som depky. Nasadila som znova. Bol to strašný omyl vysadiť naraz. Rob to postupne. Daj si každý druhý deň aspoň za týždeň potom si daj po polovičke aspoň týždeň potom si daj polovičku každý druhý deň a tak to potiahni aspoň mesiac. Ale nikde nieje dane že ti bude hneď OK . Tvoj organizmus je tak nastavený a môžeš pociťovať zmeny nalad.
Ak máš takýto stav, tak zavolaj na psychiatriu, normálne na oddelenie, že sa chces poradiť. Tam ti lekár povie, čo bude lepšie, aby si sa ešte viac nezaťažila
Alebo osobne na pohotovosť, ale radšej by som si zavolala
Bolo to síce pred takmer 18-imi rokmi, ale tiež mi lekárka nariadila okamžite prestať užívať AD. Bolo mi strašne, ale vydržala som. Dokonca o pol roka som si to zopakovala. Pri druhom tehotenstve. Najprv absťáky a ,potom depresie, ktoré som nikdy predtým a potom nemala. A tu som. A aj moje deti.
ešte môže prísť nespavosť -to sú abst. príznaky...
Ad sa vysadzujú pomaly...cca 4 týždne...
ak sa vysadia naraz, prídu nepríjemné stavy, ktoré môžu trvať 2 mesiace -to som čítala...
máš nejaké problémy že okamžite musíš prestať s liekmi? lebo niektoré Ad sa môžu aj v tehu...
Zrovna Citalopram nie je myslim nejaky rizikovy v tehotenstve. Cudujem sa, ze psychiater ti to takto kazal, mne moja praveze prizvukovala, nech nic nejako zo dna na den nevysadzam. Nema sa to tak robit. Na druhej strane ten "abstak" po Citaloprame nebyva nejaky dlhy, aspon u mna nikdy nebol. Tie prve 3 dni take najhorsie, potom uz lepsie. Tak hadam to.aj u teba tak bude.
Ono je mozne, ze psychiater sa aj boji. Tieto lieky nie su dostatocne odskusane na tehotnych. Ja som mala predtym taku starsiu psychiatricku a ta mi hovorila, ze ona sa vzdy boji, ze bude na nu zle, keby bol nejaky problem kvoli liekom. Ale tiez mi povedala, ze nikdy ziadny problem realne nezazila a ze vsetko krasne zdrave deti. Po nej prisla mlada psychiatricka a ta uz s tym nejako problem nemala, prave ona mi radila nevysadzat.
@marianarem ďakujem pekne za info, tak môj psychiater má okolo 45r, ale verím, že určite sa bojí, aby sa niečo nestalo a nebolo to na neho. Hádam to zvládnem, keď už to 3 dni neužívam. Ťažkosti prvé prišli až dnes, takže ešte ďalších pár dní tomu dávam ...
Ano ono to zacina az po par dnoch a odkedy to zacne tak tie prve tri dni su take horsie, teda to je moja skusenost.
Urcite nevysadzovat naraz, to co za hlupost povedal, zhorsi sa stav nahlym vysadenim. Znizuj davku...z 2xdenne na 1x denne, potom obden...tak 2t. AD sa beru aj pri tehu, tak neviem preco take riesenie 🤷♀️
@pictbridge a ty si psychiater že jej davaš taketo rady kolko toho ma uživať?hm?cele zle
@nikolca ty sa preber moja zlata každý jej píše to iste takže komentuj každého. Milujem ľudí ako si ty. Vlastne čo sa do toho staráš. Píšem tebe ? Keď sa ti nepáči nekomentuj a choď vyrývať niekde inde . Ja som jej napísala ako sa majú vysádzať antidepresiva a nie ze to takto ma robiť. Skus si zaobstarať nejaké ty na ukludnenie keď nevieš čo zo sebou.
Aj, ked si tehu bolo potrebne vysadzat postupne. Ktory lekar Ti kazal vysadit okamžite psychiater ci gyn?