Vysadenie antidepresív

7. apr 2022

Ahojte poprosim zapojte sa len ti ktori maju skusenosti s antidepresivami a ich vysadzanim. Stala sa mi taka vec. Liecim sa na depresiu 2 roky. V oktobri som podstupila regresnu terapiu ktora zabrala a uz som odvtedy bola v pohode. Je tomu pol roka. Vcera som bola u psychiatricky a chcela som zacat vysadzat lieky. Postupne pomaly ale uz vysadzat aby som sa ich zbavila a zila normalne. Moja dr odmietla ze ziadne vysadzanie a bud budem brat ako doteraz vsetkych 6 druhov liekov alebo ukoncuje spolupracu a neberie ma na zodpovednost. Volala s manzelom on jej tiez povedal ze beriem strasne vela liekov a ze by sme ich chceli uz zacat vysadzat. Nasrala sa aj nanho. Mlela svoje ze vysadit vysadit. Pritom sme chceli vysadzat! Postupne! Prosila som ju nech mi pomoze s postupnym vysadenim opatrne a pomaly. Odmietla ze bud budem brat ako doteraz alebo mi uz nic nepredpise. Tak sme ukoncili spolupracu. Povedala ze mi kazdopadne drzi palce ale ze podla nej sa mi to vsetko vrati. Teraz sa trochu bojim a som aj smutna z jej pristupu a nepodporenia a nepochopenia. Takisto neviem co sa teraz stane kedze uz tabletky nemam

rudolfko0
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
heidy222
7. apr 2022

Urcite Si najst co najskor noveho Psychiatria a poprosit tu lekarku nech ich este predpise na mesiac

uriva
7. apr 2022

@heidy222 Presne súhlasím, nájsť druhého, lebo sama len tak by som do toho nešla. A vysádzať sa lieky vysádzajú postupne - že začneš každý druhý deň jesť, po dvoch týždňoch každý tretí deň, po dvoch týždňoch každý štvrtý deň a takto "do zabudnutia". A keby sa nejako začne zhoršovať stav, tak vtedy je jasné, že sa to môže vrátiť a ide sa naspäť na kompletnú liečbu bez vysádzania.

wenom
7. apr 2022

ked mate dobreho doktora,treba mu aj dôverovat,iba mozno diagnoza a stav zatial ne dovoli bez liekov

stastna17
7. apr 2022

fuha to co je? moj hned na zaciatku povedal ze min. rok a ked bude dobre vysadzame, po roku presne sme postupne vysadili , uz su tomu 2 mesiace co neberiem a je vsetko uplne ok.
Zmenit psychiatra . vysadza sa postupne aj s mesacnymi intervalmi so znizovanim davky, z polky na 1/4 mesiac napr. , potom 1/4 mesiac a potom uplne vysadit. aspon moj to tak robi. k tomu ak treba po ruke mat xanax na zle dni. ak treba.

vsauce_
7. apr 2022

Ako sa píše vyššie. Nájdi si nového psychiatra, s ktorým preberieš situáciu a ten ti poradí presný postup. Tento postoj lekára k pacientovi je otrasný.Ja sa liečim rok, ale teda dúfam, že taktiež čoskoro budem môcť lieky vysadiť. Mňa sa dokonca pri prvom sedení pýtala, či teda predpíšeme lieky. Ja mám teda súkromnú a nedám na ňu dopustiť. Cez topdoktor sa myslím dá nájsť aj lekár, ktorý ponúka videokonzultácie.

autor
7. apr 2022

Dakujem pekne vsetkym. Ano viem ze by sa malo vysadzat postupne ako ste pisali preto som sem aj pisala ze som nevedela ako co teraz s touto situaciou dakujem za rady 🙂

euka210
7. apr 2022

Ako neviem si predstavit vysadzat 6liekov! Ja beriem spolu 4 lieky a to niekedy nevladzem fungovat. Je dolezite ake su to lieky, ako casto, aj aka davka.
Ucite len postupne po jednom. Ja by som zacala navykovymi ked beries xanax, neurol, frontin. Ale tiez, niekto berie len 0,25 a niekto aj 1mg. Cize je to na velke premyslenie akym systemom.
Ja ked som mala dobre obdobie, ani xanax som nemusela brat a zila som dobre. Ale ked je zle akutne, tak musim aj viac ako bezne teraz.